"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

"Я не понимаю украинского языка" з SFO 2

Може, а не повинен, ось у чому справа, якщо громадянин! ;) Державний службовець - то інша справа звичайно! І примус з боку Держави тут не доречним є, на мою думку, заохочувати людей треба до вивчення декількох мов, не виключно української та російської звичайно

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А маленький-маленький службовець служби обслуговування (масло масляне) ?

Саме з цього почали у країнах Балтії - ще наприкінці 80-х.
    Із залізничних касирів, яких зобов"язали знати мову, назва якої співпадає з назвою країни!
    Бачите, вони вже у Європі.

А російська - у великому фаворі на авторинках. Закони бізнесу диктують.

• Подобається Подобається x 8
  3. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Я не зрозумів, що ви написали. Переведіть будь-ласка на державну мову.

Ви маєте на увазі мешканця країни чи громадянина держави? Якщо мешканця, то я з Вами цілком згідний. Якщо громадянина, то вибачте! Громадянство надає не тільки привілеї а й обов'язки. В тому тому числі і спілкування між громадянином і державою. І як ви уявляєте це спілкування без знання державної мови?

• Подобається Подобається x 9
  4. Hightower

То так, в Трускавці теж наприклад російська в фаворі. Бізнес є бізнес. Щодо служб обслуговування, то там не службовці, а робітники ;) На мою думку чим більше мов знає такий робітник, тим краще, тобто якщо є три кандидати, один знає українську, другий російську, а третій - обидві, я б особисто прийняв на роботу третього! Також маю думку, що ми досі не в Європі (не географічно) зовсім не внаслідок мовних суперечок! :sad:

• Подобається Подобається x 4
  5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

В противовес - гамериканских полицейских, работающих на Брайтоне - обучают русскому языку....Это - настоящий кошмар для всех, кто считает "гражданин обязан"!
    Я - не люблю Гамерику, но вот в том, как посторены отношения государство-гражданин - это непререкаемый пример!
    http://pereklad.online.ua/
    :)

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Так, громадянин повинен володіти державною мовою.
    Але те, що всі українці володіють та вважають необхідним знати українську - це ваша особіста думка, тобто ІМХО. Поруч з вами живуть люди які вважають інакше - хто з вас правий?
    з.і. Громадянин Росії повинен володіти росіїською мовою, але якщо татарін у Татарстані хоче користуватися татарскою мовою - йому нічого не заважає.

7. рівнянин

"Українська мова як іноземна":)

А хто забороняє китайцям в Україні спілкуватись між собою на китайській? Тільки я його без тлумача вряд чи зрозумію.

Останнє редагування модератором: 10 бер 2009
  8. Дальневосточник

Знаете, даже если бы у нас было 2 государственных языка - я с нашим теперешним государством не хочу общаться ни на каком... К сожалению, качество государства никак не связано с государственным языком. От того, что Ющенко и Тимошенко поливают друг-друга помоями на державной - лучше не становиться. Да и профФесор затарахтел на державной..И шо - помоглося нам?

• Подобається Подобається x 3
  9. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Нема питань. Мова йде про окремі області де вони мешкають. Я татарина без тлумача теж вряд чи зрозумію. :)

10. рівнянин

Даааа! На російській "позабористее" було б. Ось в чому ми з Вами маємо одинакову думку, то це у ставлені до влади. А до якого біса тут державна мова?

• Подобається Подобається x 5
  11. Hightower

Звичайно, Держава повинна забезпечити!
    Ось обов"язки громадян згідно Конституції України:
    Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.
    Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.
    Стаття 66. Кожен зобов'язаний не заподіювати шкоду природі, культурній спадщині, відшкодовувати завдані ним збитки.
    Стаття 67. Кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.
    Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.
    Стаття 68. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
    Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності.

У Держави зобов"язань більше буде перед громадянами, і те є вірним, адже нами задекларовано створення соціальної Держави! ;)

12. Я так само! Обома руками підтримую вас!

13. terrible

terrible Well-Known Member

SFO... а Ви не бажаете зацікавитись проблемою відносин Ізраїля та Сектора Гази? завітайте так само як сюди, на який-небудь близькосхідний форум... а то щось давненько там не стріляють:)))

• Подобається Подобається x 12
  14. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я із Поділля, яке приєднане до Російської імперії у 1793 році, а потім була у складі СРСР і так до 1991 року. Я ходжу у церкву, я православний...

Традиції у всіх регіонах України однакові, хоча зі своїми особливостями.

Ви читала російського класика Гоголя: "Ніч перед Різдвом". Там описується УКРАЇНСЬКЕ РІЗДВО.

• Подобається Подобається x 6
  15. Не розумію, а яким чином ходіння в церкву на велике свято пов'язане з Польщею?

• Подобається Подобається x 6
  16. SFO

SFO Well-Known Member

Это вопрос?

17. Ви знущаєтеся?

Боже, я й не глянула - вже 26 сторінка! :8: :hang1:

18. Дальневосточник

Это с какого ТАКого перляку Гоголь стал "російським"?!? И - соответственно - какое он должен описывать Рождество?
    Эдак и Шевченко - за то, что писал дневники по-русски в "москали" скоро запишете.... :)
    Вот и я про то - вместо розбудови держави - у нас розбудова державної мови - а это совершенно не одно и тоже!

19. SFO

SFO Well-Known Member

Рыбка, ответ есть в том отрывке, что вы цитируете.

20. Sandy

Sandy GRAND

Чесно кажучи, я їм з цього приводу зовсім не заздрю. Маю на увазі, звичайно, їх наявність "у Європі", а не знання мови. Справді, чому заздрити, що є такого, щоб ставити як взірець? Шалене економічне зростання? подолання корупції? Чи може, стійкість та міцність фінансової системи? :haha: "У Європі" - це якась така собі мантра для бажаючих приєднатися до чогось, що вважається за цивілізацію, навіть ціною втрати власного суверенітету. Собою треба бути, ось і все. Знати й шанувати свою мову та працювати на економіку власної держави власними силами, щоб європейцям захотілося зробити бодай щось, як в Україні.

а де твій аватар? :)