"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Как? Николай Васильевич Гоголь - великий украинский русскоязычный писатель. :)
    Надеюсь - возражений нет? :)

• Подобається Подобається x 2
  2. SFO

SFO Well-Known Member

Веда, спасибо за обстоятельный овтет.
    Но отвечать на каждый вопрос я тут не могу, потому что в этой ветке уже по 10 раз на них ответил. Если можете выделить 2-3 вопроса, которые являются для вас ключевыми - пожалуйста.
    Я так понял, что будущая Украина только с украинским языком вас вполне устраивает. Это потому, что с другим языком (не-русским) вы будете более европейской женщиной? - Такой вывод сделал на основе ваших предыдущих постов ко мне.
    Да русский он писатель во всем мире.
    Ну это и как раз и есть хороший ответ.

Тут речь идет о Культурном Центре Украины в Москве на Арбате, как я понял?
    Если да, то я десять раз туда хотел попасть, они закрываются в 5 по-моему.
    У всех людей работа заканчивается в 6 или 7 - а они в 5 закрывают книжный магазин.
    Очень удобно, блин, вы распространяете свою культуру.

• Подобається Подобається x 1
  3. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

А їх хтось питав?

Ото і я так вважала, а тут знов... о_О

• Подобається Подобається x 5
  4. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Круто для 15ти миллионного города, где через одного Иванчук, Петренко или Тарашкевич.
    Знаю я один райцентр, там в местном ДК мест побольше будет. Партсборы там проводили, или что-то вроде того. Тоже были когда-то все заняты.:haha:

5. Дальневосточник

Минус - за творческое развитие любимого тезиса пана Pedro:
    Еще одно подтверждение старой истины - крайности всегда сходятся вместе... :sad:

6. SFO

SFO Well-Known Member

:) Ну по крайней мере, в его произведениях о Петербурге я вообще не ощущал никакого присутствия Украины, то же самое в "Мертвых душах", и в "Ревизоре". В "Диканьках" - да.

Тогда уж - ВЕЛИКИЙ ПИСАТЕЛЬ УКРАИНСКОГО ЗАРУБЕЖЬЯ!

7. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Є!:) Николай Васильевич Гоголь - великий украинский русскописАвший писатель. З Гоголем цікав річ вийшла: в минуломі місяці за шкільною програмою всією сім'єю повторювали твори Миколи Васильовича, так я інколи плутала по якій то літературі - укр. чи рос. І як то видатний письменник зумів написати напів українські твори, що його признали русским писателем, изучают в русских школах без перевода.

P.S. Все досить. Пішла руки мити.

• Подобається Подобається x 9
  8. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Перепрошую. А з якого року? Як мені відомо, то Польша більше була під владою Російської Імперії. А під владою Польші ЗУ не так і довго була. Якихось 17 років. і Ви рахуєте, що пам'ять про ті 17 років збереглась на протязі майже 70 років? Чи можливо просто не встигли совєти провести тотальну русифікацію.

І ще...

"...Останній бій УПА відбувся 14 квітня 1960 року на Тернопільщині в лісі на території Підгаєцького району за кілька кілометрів від хутора Лози (сусіднього Бережанського р-ну). Його дала партизанська група у складі трьох підпільників: Петра Пасічного - члена Подільського окружного проводу ОУН, досвідченого командира і радиста, його дружини Марійки Пальчак, котрі займались партизанською діяльністю ще з часів заснування УПА у 1943 році, та молодого 22-річного бойовика Олега Цетнарського..."

Так, що з 1960 по 1991 пройшло всього 31 рік. Ще не встигли перетворити нас на "...родства не помнящих". Мені прикро за тих нащадків українців, чиї батьки, діди поїхали на відбудову промисловості Донбасу в тому числі і з західної України, і які забули про свої корені. Хоча це не їх провина. Це результат тодішньої політики. Можливо потрібно пригадати хто наші пращури а не жити тільки сьогоденням.

• Подобається Подобається x 11
  9. SFO

SFO Well-Known Member

Я, как "хозяин" ветки, спрашиваю:
    Модератор Levandivka, может закроем эту ветку?
    Тут уже полный дурдом!
    ?

10. Веда

Веда Well-Known Member

Очень удобно выбирать из вопросов то, что удобно для того, чтобы гнуть свою линию.:)
    А как насчет чувашского в России? Как насчет русского в России... ;)
    Вы данный тезис вы "обкатываете" уже в n-ый раз. Я ВСЕГДА считала себя европейской женщиной. :)
    И знаете, как раз в Украине с одним государственным языком, возможено сохранение нормального русского языка, а не пародии на русский, который все чаще слышим на российском ТВ. :scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 10
  11. SFO

SFO Well-Known Member

Да нет, же, я честно уже на них все отвечал! Веда!!!
    С чув. и русским в РФ все ок!!!
    Хорошо. Я тоже считаю вас европейской женщиной.

12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну одне і то саме мусолиться на декількох гілках:Львівяни придумали свою Україну і мурдують всіх решта, лояльних прадивих росіянопослушних людей.
    І не страшить їх те, що російська мова втрачає свою популярність, що грузини хочуть говорити грузинською, естонці-естонською, що українці хочуть ходити в українські школи, люди хочуть читати The Economist а не Комсомольську правду, що не має ностальгії за СРСР, і цінують своє-ну інопланетяни просто якісь.
    А вони стільки старались, стараються та планують, а ви їх (Улянівськ) попід сам корінь;)

• Подобається Подобається x 6
  13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А через кого тут дурдом ?
    "Страна должна знать своїх гєроєв".
    Портрет у студію!

Давно так не приколювалися!

"...Ленін із Санта Клаус
    Ленін із Міккі Маус..."

Ну так що означає "син коня мого батька" (литовськ.) ?

• Подобається Подобається x 8
  14. SFO

SFO Well-Known Member

Ну и что, и вы считаете, что в Польше как-то прижилась русская культура?

15. рівнянин

Ви знаєте SFO, в мене таке враження, що Вам забули сповістити, що СРСР розвалився в 1991 році...ой...ні...Ви ще не знаєте про "заварушку" осінню 1917. хочете розповім чим все тоді закінчилось?:)

16. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Це ваше ІМХО, і не більш того. Ви вважаєте що український громадянин може розмовляти тільки української, вони вважають, що їх рідна мова - російська незважаючи на те, що вони мають українські коріння. І вони хочуть розмовляти їй на своєї землі. Якщо їх багато, то на мою думку вони мають право щоб їх мова була регіональною - це моє ІМХО.

17. Дальневосточник

Надо понимать, что гражданин Украины украинского происхождения - говорящий по-русски - это "родства не помнящие"... Тогда как быть со стремлением сделать граждан Украины русского происхождения - и русскоговорящих - украинскоговорящими? Начиная с дошкольного обучения - и дальше... Ведь правы были древние, утверждая - не желай другому того, чего ты не желаешь себе...Или - не правы? :)

18. рівнянин

Гуля росте...
    Громадянин України повинен володіти українською мовою. А в побуті хоч на суахілі.

Гуля ще більша...
    Ну чому в українській діаспорі за кордоном (не в Росії) Аргентина, Канада діти знають українську мову. Без допомоги держави. А Ви боїтесь, що Ваші діти забудуть російську. Вчіть їх. Організовуйте недільні школи. Спілкуйтесь з ними на російській мові. Мої діти не вчили російську мову в школі але вони нею вільно спілкуються і англійською також. І яке це має відношення до знання державної мови?

Останнє редагування: 10 бер 2009
  19. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

С региональными языками полный порядок. Достаточно слетать в любую республику в составе РФ, чтобы услышать и увидеть незнакомые надписи и речь, узнать, что люди в школах учат не только русский, английский, немецкий. :)
    p.s. Летаю. Вижу. Слышу.

• Подобається Подобається x 3
  20. Дальневосточник

Это у меня шишка уже... Кому - "повинен" ?!? Чем?!? Сколько я ни спрашиваю - а шишка на прежнем месте.... :)))

а де твій аватар? :)