А в Україні люди будують (чи, принаймні, МАЛИ Б будувати) гасударства Рассія, тому конче треба російську зробити державною. Що ж, хід Ваших думок зрозумілий Питань до Вас більше бути не може.
Да это к вам, у меня нет вопросов. Вы же заставляете людей, которые никуда не уезжали, учить другой язык. Это земля такая же их, как и ваша.
Я взагалі не розумію тему цієї гілки. В моєму розумінні у кожної людини є святкова одежа (офіційна, для прийомів), робоча, домашня. Ви ж в домашній одежі не підете на день народження а в робочій не будете вештатись по хаті. Те ж і з мовою. Є державна (офіційна), регіональна (робоча) і рідна (домашня)... Щось я не зрозумів. Я нікуди з України не виїздив (не рахуючи короткочасні поїздки) а Ви мене примушуєте вчити мову іноземної країни. Це моє право вчити її чи ні. Розмовляти на ній чи ні. А державною я маю право спілкуватись на всій території України без обмежень не зважаючи де яка регіональна мова.
Хто кого заставляє? Не хочуть - ніхто їх не заставить. Просто вони в силу своїх мовних обмежень можуть пізніше мати проблеми зі здобуттям освіти чи працевлаштуванням, якщо там вимагатиметься знання мови. Щодо того, хто де місцевий, а хто куди приїжджав, чи ні, я краще промовчу
О, с такой чуствительностью как Вы наверное над американцами слезами обливаетесь? )))))))))) Ведь по сравнению с некоторыми образцами их юмора наша раша - просто английские джентельмены ))))))))))
Какой язык я вас хочу заставить учить? Я за то, чтобы русскоязычные могли спокойно обходится без украинского, и чтобы украинцы спокойно могли обходится без русского. Это оно и есть. Эта та же самая русификация в СССР, только наоборот. Ничем не лучше.
SFO, ну а почему бы не выучить местный язык! Так сказать в дань уважения! Ведь когда украинцы приезжают в Россию, они же разговаривают или пытаются разговаривать на русском языке. Да и насколько я знаю в России тоже ЗАСТОВЛЯЮТ учить, ну не полностью, но хоть малую часть русского языка гастарбайтеров!
Секундочку, а як бути з польсько-, угорсько-, румунсько- мовними? Їх в Україні багато і вони теж мали б обходитися без української і російської разом взятих. Чи може, Ви, батєнька, того, шовініст, прости Господи?
До 20 с копейками лет прожив в Ульяновске, могу точно сказать, что в основном люди там, да и не только там, воспринимают Украину также, как SFO. Да и для меня вопрос русского я зыка в Украине был однозначен, пока я не оказался сам во Львове. Для многих моих знакомых теперь дико, что я балдею от украинских песень, потихоньку учу язык. И тут дело не в имперских настроениях и жажды утраченых земель. На протяжении 350 лет люди впитывали культуру друг друга, насаждалось мнение о том, что украинцы это, в общем-то, те же русские. И теперь, когда из русской культуры выпал такой обширный кусок, украинцы воспринимаются воткнувшими нож в спину. Отсюда и все проблемы в наших отношениях, постоянное желание всё вернуть "как было", заполнить эту пустоту. Я не поддерживаю многие распространённые тут мнения, но необходимо смотреть на проблему не только с точки зрения своего Я. Всё ИМХО.
Плили-плили, коло берега - втопли... С какго это перепугу русский язык в Украине - язык "иностранной державы" ????
Без емоцій. Ці люди ВСЕ своє життя жили на території УРСР, де вивчення української мови було ОБОВ"ЯЗКОВИМ при отриманні середньої освіти. Від вивчення звільнялись лише діти військовослужбовців за наданням спеціальної заяви. Навіть якщо мова іде про Крим. За той час, що він перебуває у складі України (чи УРСР), щонайменьше 2 покоління повинні були б знати українську.
А Ви зустрічали глухонімого лікаря, автомеханіка, авіакасира, юриста ? Може в Ульянівську це норма, так ми на Ульянівськ не рівняємося.
ЛУЧШИЙ ОТВЕТ! + Если вы имели в виду, что я смотрю на проблему только со своей колокольни - это не так, я считаю, что в Украине должны сохранится обе культуры - и украинская, и русская. А то, что все сейчас так дружно ринулись "переучиваться", для нас, действительно, как "нож в спину".
Те саме можна було б сказати про національності, що проживають на теренах Росії. Але чи може хоч хто-небудь з громадян РФ сказати, що може спокійно обійтися без знання російської?
Честно говоря странно, что на этой ветке граждане Украины с таким запалом дискутируют по поводу языка в Украине с гражданами России.
а ще татарська, гагаузька, русинська, польська, єврейська...і так далі. Чи російська має якісь привілеї? Як про мене, то потрібно найбільшу увагу приділити тим етнічним меншинам, для яких Україна є історичною батьківщиною. Це, наприклад, криські татари, русини, гагаузи і які без допомоги держави дійсно можуть втратити свою національну ідентичність (асимілюватися). Для російської культури такої загрози не існує.