"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це говорить особа яка себе індетифікує з імперією СССР - одною із найбільш людиноненависницьких імперій за історію людства. :)):haha:

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Разговор идет совершенно не в практической плоскости. Сейчас он типа "А он...", "А я....", "А они....", а "Мы им....", а "Они нам....", а "Мы их все равно..."........ По замкнутому кругу, как лошади с завязанным глазом, чтобы воду качать.

Надо просто быть полностью с отключенными мозгами, чтобы не понимать несколько простых фактов:
    1. Украина двуязычная, и это не есть ее недостаток. Была есть и будет.
    2. Русский язык занимает(л) прочное место в технологической и военно-промышленной сфере.
    3. Обрезав русский язык в технической области образования и не подумав о замене и подготовке не осуществляется подпитка молодыми кадрами, специалистами этой технологической сфере. Происходит вполне логичный провал технологического уровня страны.

Ну вот за 4 года, еще до начала кризиса, произошел спад продаж военной техники почти в 6 раз, полностью разрушены (из за отсутствия притока кадров проектные институты АЭС.) ПРимеров уже море. Временно неухудшение жизни вызвано увеличением внешнего долга с 15 миллиардов до 65 миллиардов долларов с 2005 по 2008.

Вуйки и рагули этого понять не могут. У них есть "культура", которую надо поважать.Я думаю они не смогут даже спланировать перевоз кочана капусты, козла и волка на другой берег реки, чтобы они друг друга не с'ели. :) ПРостая логическая задача из школьного учебника.

Как только народ теряет культуру и образование (а именно это и происходит), он так и выбирает. Уровень демократии зависит от уровня образования населения. Это конечно началось не сейчас, но совершенно логично ускорилось после Оранжевой. А до Оранжевой, предпосылки для нее были созданы Кравчуком и Кучмой.

Все эти вуйки, что не думая и не создавая стремительно переводят на украинский язык образование разрушают будущее страны. А кто ж из соседей будет возражать ? Вперед в отставание.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Гм-м-м...
    Не сприйміть за "наїзд на нік", але просицця анекдот совєцьких часів:
    Відділ кадрів.
    -фамілія?
    -рабіновіч
    -национальность?
    -русскій
    -ви нам не подходітє!
    -??? я дєйствітєльно русскій!
    -с ТАКой фамілієй ми лучше єврєя возьмьом.

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ви не знаєте одну страшну таємницю - є українська технічна термінологія у цій сфері. І колись було достатньо українських спеціалістів у цій сфері :)
    ==
    а громадяни іншої країни, що, згідно останніх опитувань соціологів, вважає Україну ворогом ()після Грузії та США - третім) - ну, не знаю, чи варто жалкувати за такими спеціалістами з вороже настроєної країни :)

5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Адже це неможливе як на Вашу думку реально сталося. В багатьох сім'ях. Невже Вам це невідомо?

Як на мене, існує чудове формулювання: українець ... (підставити своє) походження, тобто людина свідома того, що вона є громадянином України, і того, що вона свою діяльність спрямовує на користь Україні, якої б крові в неї не було намішано.

6. Мікі

Мікі Well-Known Member

Мій донецький товариш, професор В. Білецький випустив ще роки два тому прекрасну українську "Гірничу енциклопедію", а ще декілька років тому ним же був спродукований "Гірничий словник". І це в Донецьку, а не де небудь.
    Так що, це діло наживне, була б держава і все, з часом, прикладеться.
    А за "спеціалістами з вороже настроєної країни" жалкувати абсолютно нічого. Більше того, як на мене і дивлячись з Донбасу, я підтримую намагання тих батьків, для яких Україна залишається мачухою, дати своїм дітям російську освіту,- відправляти їх на навчання в вузи Росії, бо знаю, що майже ніхто з них на державну мову не повернеться. І слава Богу!
    Была без радости любовь - разлука будет без печали:dntknw:

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Вороне, а Ви - особа, яка ким себе ідентифікує? Справді цікаво.
    +100! Саме так!

8. afterstep

бідолашні...
    Мусять жити в мачухи за крок від рідної матері....
    Що ж за нелюди прирікли їх на такі пекельні муки?!
    ==
    До речі - знаю пару "вуйків" (як їх Чорнобилець називає) - доволі талановитих дідуганів. З Донеччини. Що виросли в україномовному середовищі (як би вам це, змоскаленим пасинкам України, дивним і не видавалося - але Донеччина до війни ще українською розмовляла).
    І для них не є пекельною мукою державна мова, і Україна не є мачухою....
    Що ж за тих 60 років змінилося - чи то німці так все поруйнували, чи то вже "визволителі" навели лад?

9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тільки Чорнобилець? ;)

10. Мікі

Мікі Well-Known Member

Та все було зроблено дуже просто. ПТУ, Середню спеціальну й вищу освіту зробили російською в Донбасі ще до війни, а мо й сразу після їхньої вонючої революції. Школи по селам, а села на Донеччині виключно українські, до Брєжнєва були майже всі з українською мовою викладання всіх предметів. В містах тоді теж було небагато наших шкіл, але з кінця 60-х їх масово стали переводити на російську мову. Більше того, тоді ж влада дозволила в російських школах через заяви батьків взагалі не вивчати мову, як предмет!
    Якби ви, у Львові, знали яких нервів та походів по інстанціям коштовуло нам, батькам, відкриття в кінці 80-х в Донецьку першої української школи, то тоді б, мабуть, зникло багато питань з цього приводу.
    По селам старше покоління й до цьго часу розмовляють українською, хай суржиковою, але українською. Чому росіяни так чіпляться за освіту? Та тому, що вони в цьому профі і знають, що шкільна українська освіта в значній мірі поставить хрест на всі їх задрипані й химерні політичні проекти в Україні.

• Подобається Подобається x 1
  11. Чернобылец

Лихо вы понятия подменили. :) Я вам про научнообразовательную-производственную базу, необходимую для любой промышленности, пользующихся хоть какой технологией, а вы мне про техническую терминологию.
    Что касается специалистов, ну скажем в атомной энергетики. Я сам работал на строительстве. Специалисты со всех сторон, строители и эксплуатационщики, да много с Украины,с других АЭС, но образование в основном на русском и СССР и то что теперь Россия.
    ХАТЭП и КАТЕП, которые были филиалами АТЭП уже сейчас не существуют. Но проект сделан в АТЭП.
    Сейчас с постройкой еще блоков на ХАЭС на крелит РОссии, очень здорово по американскому образцу. Деньги дает РОссия Украине, чтобы Украина заплатила за проект институт в Росии, оборудование основное закуплено будет в России, менеджером проекта будет Зарубежатомстрой и России, ну может процентов 15-20 пойдет на строителей-украинцев.

А словари, то да, большая сила. НАдо чтобы еще их все понимали, что еще на нынешних АЭС работают. Сядьте и просто подумайте, что нужно сделать, чтобы скажем ракета была запущена со всеми деталями указанными на украинском языке на всех чертежах. Сколько надо денег и времени (примерно)

Четко приведите вопросы, проценты. Как-то у вас не совсем правильно звучит :)

Ну про батькив и их заявы, это маленько преувеличили. Это не так или не совсем так. Тут у нас уже тысячу раз писали. Не могли ли бы четко сказать какой категории батькив разрешалось писать такие заявы ?
    В остальном, с обидами носитесь. На обиженных воду возят. :)

До речи. НИкто ничего и нигде лучше не придумал про подготовку специалистов, да ПТУ, да середню спеціальну й вищу освіту. Оно может называться по разному, но необходимо любой стране, если она понимает какие специалисты ей нужны. Можно конечно закрыть из-за враждебного языка. Кому польза ?

Ха-ха. Они вас за пояс заткнут. ОБразование то должно быть на подготовленной научно-производственной базе. А украинский под'учат. Мало того, будут более конкурентноспособны и лучше будут жить. Если умные, то и английский выучат.
    Капитал то может придти откуда ?

Останнє редагування: 13 чер 2009
  12. afterstep

надам вам можливість самостійно пошукати результати на сайті Левада-центру
    І процитую шмат інтерпретації тих результатів -
    http://www2.pravda.com.ua/ru/news/2009/5/7/92437.htm

не менш "ліхо" ви підмінили поняття! :good:
    Де ж ви вичитали, що я закликаю (теж подаю на прикладі) до перекладу, наприклад, мов програмування українською? (десь воно кореспондує з назвами деталей ракети українською?)
    Де ж то я закликаю до створення такого, для прикладу, одоробла, як "мова програмування 1с" - що є кастрованим зпародійованим Visual Basic?
    ==
    А от у чому з вами погоджуюся - це в тому, що бути настільки глупим, і брати в Росії кредити, щоб в тій же Росії замовити наукові розробки - це як мінімум глупство, або й взагалі державна зрада....
    І не тому, що в росії немає науковців, чи ті науковці глупі...
    Ні - тому що науковців, та й взагалі адекватних людей, яким можна довіряти - спираючись на результати опитувань Левада-центру - мало...
    І власне не науковці, а оті от горлопани, що їм США-Грузія-Україна - перші вороги, в якийсь момент почнуть кричати нісенітниці, і саме їх підтримає натовп - і....

13. Городецький

Городецький Well-Known Member

Треба її просто зробити і запустити. Я, нажаль, не можу тут викласти проектні документи КБ Південного українською мовою, зі зрозумілої причини - вони не для розголосу. Але "Зеніт" літає, не зважаючи на Ваш скепсис, забобони і замшалі ретроградські стереотипи.
    На все добре, кохайтеся у своїх нав'язаних жахаж перед "вуйками" далі :)

14. Чернобылец

Стаття кстати пример хорошей манипуляции и игры слов. Заметьте разницу
    «Отношение россиян к Украине» и «украинцы, относятся к россиянам очень дружелюбно»

Разницу не видите ? Государство - это ее лидеры. ПОэтому автору пришлось написаьт большую статью, чтобы это замазать и стереть истинную разницу и добавить фразу, что есть полным враньем. « В сознании россиян украинское руководство, вне зависимости от принимаемых решений, полностью ассоциируется с Украиной и ее народом. Скажите, вот вы лично вы полностью ассоциируете себя с украинским руководство или более четко, согласны ли вы, чтобы вас так ассоциировали?

А народ Украины ИМХО в своем большинстве разделяет мнение россиян по отношению к своим лидерам. ОТсюда и положительное отношение к россиянам, как единомышленникам по отношению к лидерам и их политике, которые именно и определяют и внутреннюю и внешнюю политику или нынешнюю политику Украины.
    И эта политика не нравится ни россяинам ни самим украинцам. А вам нравится политика Украины и ее лидеры ?

И не надо семи пядей во лбу. И так ясно. И статью не надо писать большую. :)

15. Полковник

Полковник миється в бані

Пора англичанам и всяким американцам за ум браться и начинать учить украинский язык.
    Так правильнее будет.

Аааа!
    Хоть после Грузии...
    Мне поискать тут допысы про ПЕРВОГО ворога Украины?

Останнє редагування модератором: 14 чер 2009
  16. Городецький

Ну-мо, почитаємо?
    А що, ЛФ - вже на правах опитування? Чудово!!!!

17. Чернобылец

Продолжу.

Ну тогда мы похоже понимаем оба одинаково. Я кстати писал, что меня коробит Windows на русском. Терминология на русском корявая. Лучше использовать язык оригинала. Что собственно говорит о том, что если хочешь стать хорошим программистом изучи английский. А если хочешь запускаит ракеты или строить АЭС учи и учись (на выбор):
    в США, Англии, Франции или России. (в идеальных условиях знай технический украинский, английский, французский, русский.
    Есть правда одно главное условие, которое ограничивает этот выбор. АЭС уже существующие, они на русском. Второстепенное - это русский более понятен. Исходя из этого на начальном этапе, хотя бы надо обеспечить подготовку специалистов, чтобы иметь возможность безопасного функционирования АЭС при смене кадров.

ОТвет неверный.
    а)Лучше всего вообще не брать кредиты, а иметь свои деньги.
    б) Если брать, то у тех у кого самые лучшие условия
    в) ЕСли брать кредиты то под бизнес-план, который описывает как они будут возвращены

Это основа основ и никаких эмоций

Я уже ответил. Или вы себя отождествляете с Ющенко, Тимошенко, Огрызко, Януковичем, Луценко..... ?

Я бы не стал кто знает и популяризирует и развивает украинский язык называть вуйками. Развивать и популяризировать родной язык - дело святое. Давить и запрещать вроде со святой целью- глупость идущая в ущерб стране. Лже-вуйковский патриотизм.
    Я ж опредение дал. У меня начальник был он с Ужгородской области был. Отличный мужик. Как красиво, логично и по делу говорил и на русском и на украинском. Заслушаешься.
    Вы, наверное не знаете, вообще-то, на "первые лица" в республиках и областях республик просто обязаны были знать украинский.

Упаси бог. Я даже не хочу знать что они у вас есть. Вот беда с "патриотами", один говорит у него там что-то есть, другой рассказвает что его родственники в Белом доме делают. :crazy:

Останнє редагування: 15 чер 2009
  18. afterstep

якщо на хвилинку відкласти ці (догми?) аксіоми - то є неаксіоматичний варіант - не брати в борг у ворога, не брати в борг у сусіда, який вже двічі поспіль інформаційну війну "вкатав" і час від часу істерики влаштовує, не брати в борг в того, в кого 7 пятниць на тижні і каменюка за пазухою.
    Навіть якщо у того когось - умови боргу виглядають найпривабливішими. І навіть якщо "інтуітівнапанятна" документація. До речі, ото от "інтуїтивне розуміння" іноді приводить до курйозних помилок :) - а, наскільки я пам’ятаю, найстрашніше слово в атомній енергетиці - "Упс!"

бачите, в мене часто враження, що саме так воно і є - ті, хто приходять на ЛФ з провокативними вигуками - саме так і "отождєствляют". І, до речі, якщо вважати Євробачення індикатором настрою не так влади, як народу, або точніше - хорошим "проявником" результатів пропагандистької обробки (і навіть будь-який випуск новин в тій чи іншій мірі містить елементи пропаганди) - то росіяни не просто "отождєствляют", а й "осуждают".

Полковнику, не застановляйтеся на дрібницях!
    Перший ворог України - Польща. Москалі - ті поза конкуренцією вже років так зо триста п’ятдесят :)

19. Городецький

Ну Ви ж беретеся стверджувати зовсім неочевидні речі, навіть не намагаючись нічого довести! Українська мова, з Ваших слів - така дика і селюча, що бодай-що розроби нею - нічо' не працюватиме. А всі оті вуйки, що вивчилися українською - нафіг нікуди не здатні, їх будь-який російськомовний ПТУшник навіть в арифметиці поб'є?

От біда з українофобами - все, що бодай трохи скидається на українське, викликає спазми кишечника. Пропоную "Фестал", що ще можна порадити ...

20. Яро

Яро Well-Known Member

Так а коли ірландці говорять англійською, то вони що, вже не патріоти?
    Так ось хто, виявляється, винен у наших економічних негараздах - мова у всьому винна!

а де твій аватар? :)