"Я не понимаю украинского языка" з SFO

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем SFO, 23 лют 2009.

?

Государственный язык в Укранине

1. В Украине должен быть 1 государственный язык - украинский

79,3%
  2. Русский может быть 2-м государственным

11,7%
  3. Русский может быть 2-м государственном, но в будущем

0 голосів
    0,0%
  4. Русский может быть признан региональным языком в отдельных регионах

9,0%
  1. Мікі

Мікі Well-Known Member

А теперича все последующие поколения русских, которые по разным случаям оказались у нас на ПМЖ, будут расти україномовними и как раз националистические(читай-патриотические) лозунги по этому поводу уместны до потери пульса:pardon:

• Подобається Подобається x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тапер я знаю звітки взялося оце на каналі "чесних" новин: ... але на жаль м"яч вже був в КАРНОМУ майданчику! (для тих хто не переглядав матч рахом з президентом - ШТРАФНИЙ).
    Про коми не буду.

3. Vexler

Vexler Well-Known Member

VasMT
    ))))))))) Я знав, що хтось буде мені писати про граматику,правопис і т.п., тому так і писав))) реакція є))) значить українську люди все таки знають :)
    а то за логікою дейких клубчан, українську в Україні можна і не знати і не вчити, навіщо? В мене ж вже 3 покоління по рос. говорить і все гуд!

Скажу одне: найгірше, що може бути, це коли людина не хоче нічого змінювати і взагалі розвиток то для чого...й так добре живеться, вже ж звик і ніхто не проти! Це я називаю деградацією!

Моя позиція така: якщо ти в глибині душі вважаєш себе українцем і патріотом держави, то зобовязаний знати держ. мову, українську і нею говорити.
    А такі виправдовування, типу, що в мене вже давно всі по рос. говорять і т.д. і т.п, то все фігня! Немає бажання бути українцем просто! От і все!
    Виправдовування завжди можна знайти!

4. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Таких у нас не много :) Хотя штампованный намек понят :)))
    Не равняйте. Для Украины это ваше изречЕние звучит как "черное(читай-белое)".
    Наш "свідомий" национализм разделяет народ, он приемлем лишь для небольшой части населения (+ диаспоры). А вот патриоты Украины живут во всех ее уголках, не только на западе.
    Вас не поймешь, то вы (не только Вы конкретно) против того чтоб украинский народ не был зависимым и не имел свободы, то вы хотите всех "зобов"язати", чтоб было именно по-вашему, как при Сталине например.
    Какие оправдания. Признайтесь что просто не можете этого не понять. Если б Вы выросли в центре Украины в русскоязычной украинской семье Вам бы тоже казалось ненормальным, что есть вот "настоящие украинцы" которые говорят только по украински и вас считают "ненастоящим украинцем".

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

а якщо в україномовній - тоді як?
    тоді б русскоязичні заклювали - починаючи зі школи, і далі - в вузі, на роботі?

6. андрей-25

Та нет, это на западе так думают :) Здешние украиноязычные не так зациклены на "москальстве" и поэтому тут нормальные отношения у всех.

7. afterstep

а де то - "Запад"?
    і - до речі, чомусь у голові крутиться запитання - російська україномовна сім’я (тобто ті, що вдома між собою винятково українською спілкуються) - може, лише "по пачпорту" росіяни?
    І - до речі - яка ж то українська сім’я (хіба якщо ви по територіальній ознаці берете) - що вона "російськомовна"? = не встидайтеся, це нормальна російська сім’я....
    ==
    Ну, і остаточне запитання - а чому тоді (на вашу думку), українці в "русскоговорящєм городє" раптово починають стидатися української мови, і за короткий термін перетворюються в "русскоязичну українську сім’ю"? = Чи кепкування "русскоязичних", "одьоргіваніє" "етіх понаєхавших, нєумєющіх разгаварівать на челавєчєскам язикє" і таке інше - не називається "заклювали"?
    А діти оцих-от "гарадскіх" в школі з мовчазної згоди вчителів вже цілком повноцінно "травлять" україномовних дітей (і за незначний акцент теж) - це не називається "зацькували"?
    ==
    і спробуйте собі уявити, що ви навіть близько не можете уявити, як "думають на западє" - хоча б тому, що ті, що "на западє" - по мінімуму двомовні. Або й три- чи чотири-. І "одноязичному" навіть шляхом складних карколомних логічних міркувань не вдасться повноцінно це уявити - ну це так само, як плоску фотографію з голограмою порівнювати.

• Подобається Подобається x 3
  8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Как вы легко от украинцев открещиваетесь. Поэтому так "настоящих украинцев" и мало.
    До речи у евреев, мать еврейка, и все дети у нее уже тоже.

Ну, первое объяснение - это от комплексов. Я честно говоря не понимаю как можно дома даже отказаться от родного.
    Есть еще вторые и третьи.

Вы тут форум видимо редко читаете. По моему тут сплошь и рядом по Глазовому у коровы язык, а у человека мова. Понаехали тут... Тут на соседней ветке вообще сказали, что тут они типа на ПМЖ.
    Мне вот интересно, когда вы такие примеры приводите, вы таких высказываний с украиноязычнйо "свидомойЭ стороны не замечаете ? Они вам кажутся правильными ?

Был у нас тут Д'Артаньян, львовянин, так даже картинку тут приводил с Львовской школы. С уходящим поездов, где витен последний вагон и подпись (примерно привожу "Мову не поважаешь ? Чемодан вокзал......

==

Я к чему это возразил. Действительно на Востоке украинцы, и русскоязычные, и украиноязычные и русские - граждане УКраины, что делают их украинцами не зацикливаются на этих различиях, ибо самое главное они понимают друг друга.

Что касается дерьмовых примеров некультурности....Их всегда можно найти. Вопрос состоит лишь в том, что приводить в пример и популяризировать? Правильное поведение и "хамское"....
    К содалению на всех уровнях, начиная с самого верха больше любят дерьмовые примеры приводить. Потом популяризировать в газетах и журналах, потом на форумах повторять. Я ж уже говорил - это разжигание национальной вражды. Вроле как правду матку режут, а самом деле какашками в друг друга бросают и каждый раз хочется побольше зачерпнуть и и воняет сразу от всех одинаково при "особенно" больших различиях Самый главны вопрос, будет по моему или по ихнему. Дурашки не понимают, что не это главное, что раздичия не настолько ужасающие, тчобы вместе было бы строить нельзя.

Для этого как бы надо сначала к себе обратиться и понять, а почему я только лишь такие примеры привожу. Что, других нет ?

PS. Скажите Aftestep, счет уже открыли ?

Останнє редагування: 12 чер 2009
  9. afterstep

а вам не видається, що зневага до чужої культури, "общепанятний" та адвокатство у таких питаннях - це також прояв завуальованого хамства?
    А вам не видається, що гоноровє "я вашего сєльського нарєчія нє понімаю!" - до речі, аж надто типова фраза, і зустрічається значно частіше, ніж "таких высказываний с украиноязычнйо "свидомойЭ стороны" - це трамвайний взірець хамства?
    ==
    а ви ніколи не задумувалися, чому навіть за часів совка прості люди, незаангажовані "свідомістьськими" теоріями (тоді ж ще не було цього терміну?) - якось могли порозумітися по-польськи, на венгерській, на румунській (то я про "западенців", як ви нас називаєте) - але воліли не хотіти порозумітися з хамовитим "я нє панімаю, гаварітє на чєлавєчєскам язикє"? = хто ж тоді, яка пропаганда - людям так мозги запудрив?
    Чому прибалти робили вигляд що не розуміють російської - але таки могли порозумітися з українцем? теж свідомітська пропаганда?

угу - і "аналітично-логічно" пояснювати.
    і "на разлічіях нє зацикліваются" тільки homo soveticus - а в тій же радянській армії (ви ж служили?) - ой якраз аж дуже зациклювалися :)
    ==
    Так - банку вже поставив - переживаю, що замала.
    Боюся - переповниться.

• Подобається Подобається x 2
  10. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я вам українською мовою відповім, хоча в школі її не учив.

==померяємся у кого гівна більше ? Може нормальним людям з обох сторін разом нормальні туалети побудувати і туди населенню дорогу показувати ?
    Честно говоря не понял к чему это.
    У арміїі не служив, була військова кафедра. У нас навіть таборів не було.

Що стосується homo soveticus, то поєму вони якраз на відмінностях і зациклюються. Я тут недавно курс "Міжнародного бізнесу" проходіл там теж учать основам міжнаціонального спілкування. Є і з приводу мов. Дивно схоже на те як нас з цього питання в інституті учили. :) При всьому матеріалізмі у нас це було побудовано на ідеалах. Тому і не прижилося. і був потрібний репресивний апарат.
    У капіталізмі - це основа, що впливає на продуктивність праці. Люди, що кидаються гівном працювати прізводітельно не можуть.

Отже вибачите, але це і є гірший прояв найгіршого неосвіченого homo soveticus.

Останнє редагування: 12 чер 2009
  11. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

На мой взгляд,ваше коверканье русского языка -- это как-раз и есть ярчайший образец хамства.А приводимая вами фраза "я нє панімаю, гаварітє на чєлавєчєскам язикє" это настолько протухший "аргумент" , что даже и спорить не хочется.Хотя , от вас готов его терпеть,т.к. понимаю,что другого у вас нет...

12. afterstep

кафедра - то не те. То навіть не до порівняння - це як муляж банана використовувати для пояснення, який банан на смак, дотик та запах.
    справжня "дружба народів - не просто слова: дружба народів - це правда жива!" - реально існувала в армійських частинах, в казармах. У той час, коли більшість офіцерів відсутня.
    І "зємлячєство" (був такий термін) - іноді набувало значно гірших форм, ніж та "дідовщина", яку демонстрували по телевізору.
    І саме "совєцкіє люді" - саме вони вважають, що національність - це не суттєве, вторинне явище, на додачу - шкідливе, бо відгонить націоналізмом. І саме у них "ярлик" націоналізм з пряною добавкою "буржуазний" і натяками на нацизм - улюблена зброя проти опонентів.
    ==
    і, Чорнобильцю - я безумовно можу змовчати, коли мені москалисько докірливо кине "да говори тьі наконец по-чєловєчєскі!" - і цілком можу перейти на російську - але зазвичай, з доброї волі - я уникаю таких. Я цілком нормально з росіянами можу говорити російською - як завгодно довго, і стараючись справити на них приємне враження. Але - з росіянами. З тими, що живуть в росії, і тому не знають української мови - а не у Львові, і принципово, як віслюк Ходжи Насреддіна, вже кількадесят років роблять вигляд, що не розуміють української - ну зовсім ні слова.
    З росіянами - що захоплюються нашою культурою - а не фиркають, як лошак коло бензовоза - "тоже мнє пісатєль - Вагилєвич!" - і таке інше.
    ==
    Ні, пику я їм не б’ю, бюст Пушкіна коло Російського культурного центру - чорнилом не поливаю (взагалі є тиха підозра, що то робить сам Свістунов - коли його черговий раз ловлять на фінансових розбіжностях у звітності)
    Я не вказую ні росіянам, ні москалям, ні русскоязичним українцям, як їм жити. Я не лізу на росбалт чи мейлюру доводити меншовартість та яловість московської раси - ні, вони самі сюди приходять. І так виглупляються, і сяк - лиш би їх зауважили...
    ==
    Накажете ігнорувати?

вибачте - але це не "протухший аргумент" - а реалії сьогодення. Може, вам то видається і аргументом - але це фраза з реалу. І щоб "спровокувати" її - достатньо заговорити українською в деяких містах Східнянщини.
    ==
    На відміну від вас - я таки при пошуку аргументів - помийки оминаю :)
    ==
    "кавєрканіє язика" - вважайте транскрипцією. Або - "украінскім русскім". Адже така норма - транскрипція - існувала в класичній російській літературі по відношенню до української?

• Подобається Подобається x 1
  13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ви чо!? о_О
    Тоді точно на ЛФ місце буде тільки
    ...
    Хоч парочка українців мусить лишитися..?

14. afterstep

у вас є "великий потенціал" - мобілізуйте медичні гілки :)
    ==
    а я тим часом піду на донецькі форуми по програмі "обміну лінками" :)

15. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Розумна людина вчиться на чужих помилках. Ось в Ірландії довели ірланську мову до стану кліничної смерті, тепер заходились реанімувати, та чи зможуть?

16. андрей-25

А що у нас її викорінюють? Я, вирісший в російськомовній родині, навчався українською мовою і чудово її знаю. Зараз діти в школах навчаються українською. Але в побуті кожен розмовляє своєю рідною, якою йому легше. І забороняти це, насильно привчати говорити українською, це тоталітарні методи.
    Чернобылец уже ответил на ваш вопрос. А в русскоязычную семью украиноязычная никак не превратится из-за одних только комплексов. Если на работе или учебе они и переходят на русский, дома и с друзьями все равно говорят на своем родном, привычном украинском. У меня несколько таких друзей. И языковой барьер не помеха ни дружбе ни семейным отношениям. У меня знакомая пара на разных языках говорят, прекрасно друг друга понимают, и плюс к тому их дети отлично говорят на обоих языках.

17. Vexler

Vexler Well-Known Member

Я би вивчив українську мову і всім би казав її знати і говорити! І не грає ролі в якому середовищі ти живеш! Просто я свідомо рахую себе українцем, а значить має бути автентичність.
    Кожен може сам собі зробити середовище, яке захоче, було би бажання!

18. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Это,милейший,не транскрипция,а именно коверкание!

19. андрей-25

Да, Вы считаете себя украинцем, но я тоже считаю себя украинцем. А территория Украины большая. На той части где Вы живете распространен украинский язык, а у нас русский. И так уже много поколений. И это распределение по языку уже стало нормальным.
    Например представьте себе, если бы (гипотетически! :) ) Галичина была присоединена к Польше. И поляки тоже бы захотели "автентичности", и заставляли вас переходить на польский язык. Вам бы это тоже вряд ли бы понравилось.

20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А що, так необхідно себе ідентифікувати за національністю? А якщо нє, то шо? Людина буде неповноцінною?

а де твій аватар? :)