Вибачте, а це реальна ситуація? Ви були свідком чогось подібного? Чи це чергові вигадки "бідних російськомовних", яких, як тільки можуть, притісняють? До речі, я теж виключно російськомовна. Згадалася деталь з оповідання, як "нацик" вимагав, щоб водій слухав українську музику. Так ось, як на мене, краще вже Скрипка, ніж російський шансон.
Ну і ??? А де дефініції!? На мою думку перд тим як так розлого викладати власну оцінку даної проблеми треба булоб всеж таки дати чітке визначення терміну - переслідування - окреслити його риси та згідноз вищевикладеним робити висновки. А так, ваші синтенції вибачте,ніц не варті. Добре, а як бути в ситуації коли "нацик" не є хамом тобто якраз на основі - понимания "святого долга" своей титульности, несущий культуру "территоррии своего народа" - він не дозволяє собі хамства, тоді як бути?
До 1991 року можливість отримати будь-яку технічну освіту українською мовою дорівнювала нулю. Це означає, що вся технічна інтелігенція України була російськомовною за ду-у-уже невеликим виключенням, а саме інтелігенція є носієм культури і головною силою підтримки держави, її резервом. Отже, перехід на українську мову у ВУЗах це навіть не українізація, а ДЕРЖАВІЗАЦІЯ. Далі - середня освіта. Будь-яка розумна людина розуміє, що цифри необхідно розглядати у порівнянні із показниками іншої сторони. Як киянин можу сказати, що до 91 року російських шкіл у СТОЛИЦІ УКРАЇНИ було більше, ніж українських. На невеликий процент, але більше. У містах індустріально розвинутих (схід) українську школу треба було ще пошукати. Для пересічного російськомовного робітника, що зростав, виховувався і працював лише у російськомовному середовищі і особливо не обтяжував себе знаннями і культурою поняття українськості було чимось або абстрактним і асоціювалося лише з піснями і "селюками"(у кращому випадку), або з націоналістами-фашистами-бандерівцями (у гіршому). Отже і у цьому випадку нахил вагів терез у бік зміни ситуації з кількістю шкіл це не українізація ( бо у побут ніхто не лізе), а ДЕРЖАВІЗАЦІЯ. Ті, хто виносить цифри зменьшення кількості російських шкіл, чудово це розуміють і тому спираються не на інтелігенцію, а на того самого простого робітника, який боїться будь -яких змін якщо ці зміни не пов"язані із суттевим ростом матеріального благополуччя. Вони не розуміють ніякої політики, вони не розуміють економічних викладок, вони розуміють лише "Є" чи "НЕМА". Їм кажуть:"Коли все було російською, ви жили добре, а от стало українською - все стало погано".Не треба пережовувати, проковтується. Треба. Але з вище вказаних причин із більшості дорослих це неможливо. Тому починати треба з дітей. Тих, що народилися вже після 91 року, для яких розповіді про СРСР від батьків і дідів це лише розповіді. Цікаві, вірогідні(батьки все ж таки), але розповіді. До речі, я все частіше і частіше чую у Києві українську мову чисту на 80-90% і саме від молоді. Ви описали не класичного націоналіста, а класичного нациста і, на жаль, саме такий типаж "свідомого українця" насаджується середньому "піплу" бо ця точка зору йому зрозуміліша, аніж "зарозумно" задекларована програма КУН чи інших націоналістичних організацій. Класика жанру - "Будь проще и к тебе потянутся люди".
- Чернобылец описал типичного представителя лиц, называющих себя (в данном случае украинскими) националистами. По факту они в основном как раз такие: "грубит и хамит исходя из своего понимания "святого долга" своей титульности, несущий культуру "территоррии своего народа", доставшейся ему через мифические..." . Какому термину такие "националисты" на самом деле больше соответствуют, Вы совершенно правильно определили. Удивительное совпадение! И я так считаю.
І Ви часто зустрічали таких людей? Наведіть будласка приклади, бо мені ані вдома, ані в "осередку націоналізму" на заході України таке не траплялося.
у побуті: у транспорті, магазині, на вулиці. Адже Ваше бачення сформувалося ще до того, як Ви потрапили на форум.Тут Ви лише його відстоюєте.
- а по руке гадаете? Мы на форуме (кстати, я на этом - с сентября 2004*, а Вы?), и форумчане на нём более чем удовлетворяют требованиям репрезентативности. В троллейбусе встретимся - обсудим с Вами поведение троллейбусных националистов. * В какой-то степени Вы правы. Мнение о хамах-нациках сформировалось раньше, чем я попал на "свидомитский" форум (укрцентр). Раньше на секунду-две, сколько времени нужно, чтобы среагировать на фразу и щёлкнуть линк. Когда я искал сведения в инете о ходе операции в Беслане (я тогда был в настоящем шоке, до оторопи, ведь только что своего сына "в первый раз в первый класс" отвёл, на работу приезжаю и вижу ЭТО), поисковик выдал строку со смыслом "так этим москалям и надо" - правда, относящуся к незадолго до этого произошедшему взрыву самолёта, но на форуме уже оказались и такие же "отзывы" про бесланских детей. Через два дня, когда всё закончилось, я туда вернулся, сказал всё, что думаю, им понравилось... там и линк на львивпорт.ком нашел (захотелось обсудить и с адекватами с ЗУ некоторые проблемы). Мартини и Библос выгодно отличались толерантностью ... Правда, тут по два-три сообщения в сутки тогда было
Лише подивився на реєстрацію. Можна було простіше сказати - ні, у побуті незустрічав. Але Ви навіть на вказали місця проживання... І до цього Ви немали особистої думки?
- Вы не ответили насчёт Пржевальского, помните? Память у всех разная. Кроме Вас, все, с кем я тут общался два-три-четыре года назад, прекрасно помнят, где я живу. Ради Вас, при всём уважении, менять ничего в настройках не стану. - ни малейшей. Т.е. ни хорошо, ни плохо, а просто ничего не думал ни о каких националистах с ЗУ, ни мыслишечки не шевелилось (да и с чего бы мне?). - А что, "tombe la neige", "Fever", "Kesas, kesas, kesas", романс "Не пробуждай воспоминанья" Скрипка поёт очень даже очень ничего... Конечно, для тех, кто любит как поёт Скрипка, а не оригиналы этих произведений
ТАК і запишемо: варто додатково нагородити ФСБ за теракт у Беслані, опчєствєнноє мнєніє пішло правільним ПУТьом.
Якщо це Вас образило - пробачте. Я був зайнятий і декілька днів не заходив на форум. І нетреба! Просто назвіть місто. Для мене. Якщо дійсно поважаєте. Але як можна складати думку про величезне явище в історії лише за коректними чи некоректними висловлюваннями десятка, чи трохи більше, форумчан? Якби я формував свою думку про Донецьк ЛИШЕ за висловлюваннями донечан, які я читав на різних форумах, я двома руками голосував би за подвійний колючий дріт навколо Донецька...
Дiйсно, Москва. - про явище нельзя, про его носителей - можно. Скорее всего форумские националисты в среднем культурнее трамвайных, это обусловлено многими объективными факторами. Просто, сами форумские нацики вполне возможно, в трамваях молчат (воспитание), а на форуме (у себя, как они подчеркивают, дома - не то, что я - в гостях) - расслабляются и пишут что думают. Самое подходящее место для выводов. Но не о Львове. А о мнениях, господствующих в среде его жителей разных категорий (в т.ч. тех, которые себя именуют националистами).
Я теж носій цієї ідеї... Саме так. Виховання. Яке ніколи не дозволить вести себе хамськи.Для цього форум і створений...
- ессно, названия разделов, веток, то, как они модерируются, кем и т.д. - выводам не мешают. - жаль, Вас не хватает для уравновешивания "средней массы", но явление, конечно, заметно выигрывает от Вашего участия - я в восторге от Вашей моральной устойчивости! Мне бы толику, ибо искушают всячески, держусь из последних сил, зарекаться трудно... - не понял Для воспитания? И кого уже перевоспитали из местных? Хоть бы раз, хоть одну бы "корректирующую" фразочку от Вас увидеть в адрес любого из "десятка, чи трохи більше, форумчан" позорящих светлое явление украинского национализма" - всё москалей воспитывать пытаетесь... Думаю, форум не для этого безнадёжного дела создавался
Спробуйте зїздити... не обов"язково до Львова, а до Івано-Франківська, чи ще далі- до...ну...Яремче. Зможете чудово відпочити і поспілкуватися з великою кількістю місцевого населення. Напругу як рукою зніме.Такі ключики, як привітність, щира посмішка відмикають дуже багато. Аж ніякою мірою! Для спілкування і висловлювання своїх думок. У процесі спілкування проскочити може різне (у полковника і до мату доходить), та головне - аргументована позиція. Аналогічно! Інколи дещо виходить!