Полностью по ссылке. http://igorsudak.livejournal.com/12952.html#cutid1 ФАКТОР СДЕРЖИВАНИЯ - Вкрай москалi оборзiли! – вдруг снова подал голос здоровяк в вышиванке, осмелевший от полученной поддержки. – Дома вiн у себе… Окупант - вiн навiть у десятому поколiннi все одно залишається окупантом. - Что? - обернулся Карпуха. - Ты что только что сказал? - А то! - продолжил тот. - Життя вже немає українцям вiд п`ятої колони! - Э-э-э… - протянул Карпуха, вставая и одновременно делая знак водителю, чтоб не вмешивался, мол, сам с ним разберусь, он - мой. - Так ты, я вижу, не просто так вышиванку напялил? Это ты в знамя обернулся и с предъявами полез. А я тебя было за человека принял… - Так мову ж треба вчити, це ж ясно, як два пальця об асфальт!.. ............
Ё-моё, да хватит публиковать тут эту х**ню, не позорьтесь! Я же вижу, что вы образованный человек. Такое написать мог только выживший из ума зажравшийся москаль (именно москаль, не русский). Такая писанина только сеет вражду и взаимную ненависть в стране. Тем более, что всё это наглая брехня, а россияне всё это читают и думают, что в Украине какие-то ужасные монстры-нацики как только могут притесняют русскоязычных. Ну убейте меня, не вижу я никаких "нациков" и никаких притеснений, хотя, как и аФФтАр, живу в Киеве.
Судя по форумам, вражда и ненависть началась задолго до "писанины". - Суслика видишь? - Нет. - А он есть...
Это просто другая точка зрения на данный вопрос и точка явно не совпадает с вашей, так как вы всё же на форуме Львова, а не Севастополя, который тоже имеет и дух и историю. И по видимому вы ещё не знаете какую писанину пишут люди для того, чтобы посеять вражду и распалить ненависть. Будете в Крыму, приобретите газету "Дзвін Севастополя", ознакомьтесь с их материалами. Рыбка, Эзоп не от хорошей жизни начал басни писать вместо прямой критики.
Чим це не шовінізм? Езоп критикував існуючі і всім помітні проблеми, а не боровся з вітряками, обзиваючи і обливаючи лайном цінності якого-небудь народу, в тому числі і мову. Переглянула я їх матеріали. Підтримують українську мову, культуру. Що тут поганого?
Я пероепрошую, ви пам'ятаєте хто та в яких обставинах видав цей шедевр? Так ось у чому я з вами абсолютно, згогден то це в тому шо наспрвді прітіснєнія рускагаварящєго насєлєнія в Україні могло привидітись тільки обнюхавшемуся жидкості для протіранія стьокол каптьору Гєрє Лібєрману!!!
Нет, есть украино-американцы, еще есть украино-канадцы, и еще кое-какие. У них есть одна отличительная черта - они считают себя настоящими украинцами Интересно, есть ли нация украино-китайцев??? (вопрос риторический)
Оно есть и в интернете хорошо видно как одна половина поливает другую помоями. Но с другой стороны ваш подход тоже понятен, он напомнил фразу из спектакля "День Радио": - У нас есть 2 проблемы: миноборона и пуговица. С первой мы ничего не сможем сделать. Вывод: искать пуговицу! Для вас это ветряные мельницы, а для других граждан вашей страны это попытка части населения навязать им свой язык во всех сферах общения. И это реальная проблема для части населения ВУ. И обе стороны так же тщательно обливают друг-друга говном. В итоге все сидят по разным углам и плохо пахнут. Не от хорошей жизни граждане страны пишут подобные рассказы, как бы вы меня не убеждали сейчас, что проблем нету и Эзоп тут совершенно не при чём. В поддержке языка и культуры ничего совершенно. Вопрос в оставшейся части материалов и том, как они выражают эту поддержку языка и культуры. Это проще всего сделать спросив жителей города, где издаётся данная газета.
Скажіть, а ось як виходячи з принципу "довіряй, але перевіряй" можна перевірити що ваше твердження вірне ? Проблема в тому, що ваша думка, як і моя, суб'єктивні. Тобто залежать від нашої особи. Чи можливо перейти в область об'єктивного і застосовуються правила формальної логіки ? Щоб перевести спори в ті межи , де можна було б знайти взаєморозуміння ? Відповідь є ? Не завжди коли б'ють по морді націоналіста, це є прояв шовінізму або іншого націоналізму. Хоча нацики так все в цьому світлі і представляють. Є завжди межi світовідчування людини, порушуючи яку, настає відторгнення. Я приведу екстремальну ситуацію, щоб проілюструвати. Ну наприклад, прийшов до мене нацик і говорить, щоб я удома говорив виключно на його мове, оскільки "повинен поважать мову і культуру народу на на терріторрії якою я проживаю". Даруйте, в морду дам і виштовхаю втришия. Але нацик закричить, що це я ненавиджу все його національне, хоча я дам особисто йому по його особистому обличчю, за його вторгнення в моє особисте життя. Не треба плутати нацикам своє безкультуріє і нахабство зі всією національною культурою і якийсь нібито йому належною територією. Нацики - це непотріб національності незалежно від національності. Як ви відмітили, я свідомо не не назвав жодної національності.
Зновуж таки дуууже перепрошую, але яке відношення має поліваніє друг друга помоямі до прітіснєнія рускагаварящєго насєлєнія. По перше про всі сфери спілкування то пан пшесадза(перебільшує), по друге в мене дійсно викликає щире нерозуміння вперте небажання вчити мову, будь яку хай навіть ворожу, ну погодьтесь ну це аж ніяк не вияв високої духовності та інтелекту. А ви знаєте я не проти, як на мене най пишть та вдосконалюють літературний "штіль", може колись людина Нобеля або Пуліцера отримає. Є. Задля цього треба по перше окреслити спільні дефініції і в подальшому провадити дискусію спираючись на них, по друге треба бажання кожної зі сторін у випадку браку аргументації власної позиції визнавати вірною позиції опонента, по третє дискусію треба провадити за формулою - "аргумент-контраргумент" а не за "я вам про індики ви мені про гуси дикі".За умови дотримання цих пунктів ,як на мене цілком можлива об'єктивна оцінка тих чи інших тверджень. В даному випадку запропонував би термін "нацик" замінити терміном "хам", оскільки будучи власне напевно одним з тих кого ви окреслюєте терміном "нацик" ніколи собі не дозволю подібної поведінки до представника будь якої нації але завше можу сподіватись на зауваження типу "та разгаварівай на нармальнам язикє" від свого сусіди хама а не "кацапа".
Ну что ж попробуем.Единственно только просьба не отвечать лозунгами. Нужно всегда учитывать, что в обществе всегда есть недовольные. Чтобы ты ни делал они всегда есть. ПРи чем даже среди единомышленников. Т.е одни по сути они вроде согласны, но расходятся либо по стратегии\тактике, либо по скорости исполнения. Так теперь притесняют ли нет ? Реально можно проверить истинность любого утверждения только соотнося его с какими либо цифрами. Ну например. Динамика по годам соотношения (в абсолютном и процентном отношении) в цифрах и графике доступности преподавания в средних и высших учебных заведениях на русском и украинском языках. Можно начинать с любого года. Но после 1991 года это соотношение будет не в пользу русского языка. Сторонники идеи притеснения русского языка начинают обычно с этого года и их версия достаточна логична и обоснована. Школ меньше с преподаванием на русском, значит притесняют. Сократилась возможность получать образование на родном языке. ПРитесняют ? Прибічники українізації мови починають раніше, інколи роки на 500.... Радянський період українізації по Кагановічу вони забувають. Але якщо ширше охопити радянський період, то (з того що я бачив, навіть в Дзюби), то йшло скорочення викладання українською мовою. А тепер йде «українізацяії», відновлення історичної справедливості. Треба відновити справедливість і перетворити русифікованих українців на спражних українців ? І хто ж з них правіше ? Не согласен. Хам - это просто грубиян. ПРи чем это понятие интернациональное. У нацика есть четкая националистическая начинка. Нацик грубит и хамит исходя из своего понимания "святого долга" своей титульности, несущий культуру "территоррии своего народа", доставшейся ему через мифические "генетические каналы". Не трудом своего мозга, воспитанием и образованием, а вот именно через каналы. При этом он абсолютно уверен, что он самый, что ни на есть титульный.
Знов за рибу гроші? Є законодавство україни про мови, нац.меншини і т.д. Тому говорячи про утиски мови слід говорити про порушення параграфів законів. А усе решта це твори на вільну тему.
Фігась!? Панаєхалі тут, а приклади - "прийшов до мене"... Куди, в тамбовську дєрєвню прийшов? Треба зупинити цей прОцес. А займатися чаклуванням-перетворенням, чи настільки ж правдоподібним "нацизмом" - не варто. Не сумнівайтеся! демагогію можна і сухими параграфами прикривати.