Отож бо, оті самі галицькі хлопці, жваво говорячи українською по мобільному в маршрутці, звертаються до водія "на остановке, пожалуйста". На що водій: "стану трохи далі, за переходом". Є чим пишатися?
У меня есть вопросы касательно русификации. Читаю документ "Др. В.Огоновський „Національна, соціяльна та професійна структура населення Львова за переписом населення з 9. XII. 1931 р."http://www.mankurty.com/ogonovski1.html там ясно сказано: Читаем результаты переписи 2001 год. Львовская обл. данные 1989 год украинцы -90,4% русские -7,2% поляки - 1% белорусы-0,4% евреев 0,001% .http://www.ukrcensus.gov.ua/rus/results/general/nationality/ Странные метаморфозы дала русификация, не находите?
Тільки ви забули, що між цими датами 70 років. А в них війшли і холокост, і "Вісла" і виїзд "в землю обітованну". А на рахунок євреїв. Населення міста Рівне на середину 1941р. складало 40612 чоловік, серед якого 82% були євреї. ".... 1. Во всех исследованных местах захоронения трупов в городе Ровно и его окрестностях обнаружено свыше 102 тысяч расстрелянных и умерщвленных немцами мирных советских граждан и военнопленных, из них: а) в городе Ровно, по Белой улице у дровяного склада - 49 000 б) в городе Ровно по Белой улице на огороде - 32 500 в) в селе Сосенки - 17 500 г) в карьерах у села Выдумка - 3 000 д) на территории тюрьмы города Ровно - 500 ...." Як Вам "перепис"? Знаєте хто винний? Чи Вам пальцем тикнути?
Змейка, знайшли кого цитувати, націоналіста та ще й антисеміта ? 1 Якщо Ви вернетеся до мого допису-я писав про Україну, а не про Галичину зокрема, і тим більше – не виокремлював Львів. 2 Якщо Вас справді цікавить питання русифікації – почитайте Інтернаціоналізм чи русифікація Івана Дзюби. Ця праця в 1965 році була направлена автором Шелесту та Щербицькому. Тому усі формулювання і наведений фактаж були автором дуже уважно вивірені. 3 Якщо ви навели Манкурта, щоб «уличить» когось, ч. слово, надоїло переливати з пустого в порожнє. По-перше, ці цифри некоректно порівнювати,і самі вони ні про що не свідчать без аналізу, як це все відбувалося. А по-друге, Ви бачите лише те, що хочете. І ск. Вам не показуй зоряне небо, що відбивається в калабані, все одно крім багна Ви там нічого не побачите.
У мене навпаки, їду в маршрутці в Донецьку спілкуюся зі своїм приятелем з Хмельницького по мобілці російською без акценту (просто звик, друг), а до водія українською: "Зупиніться на зупинці будьте ласкаві". Вся маршрутка була в шоці.
Розумієш, я говорив з "масковскім" акцентом, а вийшло, що я українець . Я занадто чистою російською розмовляв, як для України, навіть Східної .
І уяви хлопець буцімто із Москви, як для них, літературною українською заговорив. Для мене російська мова - неофіційна, і офіційною ніколи не буде. На відмінну від Вінниці, вдома український суржик, на вулиці російська.
Для оцінки літературної української закоротка фраза. Чому не уявити , скільки паньства від співачки Пугачової АБ чи Гурченкi до політика Юрка Явлінського в Москві говорити навчилися, якщо приїдуть в Україну може дитинство згадають і мову?
И правда только в Малом Театре услышать можно было.Остальное украинские пародисты. Посмотрите кто у москвичей в дикторах.
Нещодавно на одному російському форумі на українця наїхав модератор - росіянин з тих країв, де народився наш Читатель_Обкома. Явно колишній кагебіст, а нині - бізнесмен. І наїхав майже правильною українською мовою. Щоправда, зробив одну помилку, сказав, що "цe ocтaннє зaпoбiгaння". Я попросив уточнення - чи той автор настільки заразний, що тре надягати запобіжні "іздєлія" ?
Я в загальному попередила, бо не всі ще знають. А чому не чула? Он скільки в Одесі москвичів відпочиває влітку.
А я цього ніколи не заперечувала Можливо. Але у випадку з конкретно моїми батьками - не можливо. Батьки не мусять бути педагогами. Мій тато математик по натурі (і мені це знадобилось у шкільні роки . Мама взагалі хисту педагогічного не має.... так що А окрім того, я вже згадувала, мої батьки національними питаннями ніколи не переймались. А от тут Ви вже собі лестите . Я мала на увазі розмову з усіма учасниками дискусії . Вот видите А Вы сомневались....
Вы желаете, что бы я цитировала исключительно коммунистов? Не судите всех по себе. Вы не поняли сути вопроса. Я не спрашивала, куда делись поляки и евреи. Мне непонятно другое - как в результате "русификации" количество украинцев в отдельно взятом городе Львове увеличилось многократно? Где результаты русификации? Спасибо за ответ, а вернее, - отсутствие ответа. Завтра всё брошу, пойду в библиотеку выполнять Ваши рекомендации. У Вас ещё есть какие-нибудь добрые советы?