* * * Дивлюсь на Вас мамо, — і сонце сміється довкола, І я перед Вами розгублений, наче дитя. Коли Ви зі мною — здається багатшою доля, І так мені легко іти по дорогах життя. Спасибі Вам, мамо, за все пережите нетлінне, За те, що я з Вами цей світ пізнаю і люблю. В душі для нащадків відкрили мені Україну, І Господа Бога за неї щоденно молю. Хай буде Вам легко і щасно сьогодні, матусю. Забудьте тривоги — їх безліч на Вашім віку. Уклін Вам доземний! Я ніжно до Вас притулюся, Щоб серцем на серці сльозу осушити гірку. Сергій Рачинець
МОЛИТВА ЗА МАМУ Є в мене найкраща на світі матуся, За неї до Тебе, Пречиста, молюся. Молюся устами, молюся серденьком До Тебе, небесна Ісусова Ненько. Благаю у Тебе дрібними словами Опіки та ласки для любої мами. Пошли їй не скарби, а щастя і долю, Щоб дні їй минали без смутку, без болю. Рятуй від недуги матусеньку милу, Даруй їй здоров'я, рукам подай силу, Щоб вивела діток у світ та й у люди, Щоб ними раділа-пишалась усюди. За це я складаю в молитві долоні До Тебе, Царице, на соняшнім троні.(Роман ЗАВАДОВИЧ)
@terRen, я приєднуюсь до ваших подяк матерям, але не забувайте про того, кого часто просите щось мати і забуваєте потім віддячити. Не забувайте про Бога, щоб він про вас згадував. Сподіваюсь, що ви мене правильно зрозумієте.
@Коммунарец , якщо ви звертались особисто до мене, то ви ж не знаєте чим я живу і кого про що прошу... У цій темі, вітання, щира подяка матерям, а є теми про релігію...
Якщо ви вважаєте, що усім зобов'язані мамі, татові або тільки собі - тоді не обов'язково. Але якщо напишите, то щось згубите? Може колись згадають і про вас. Адже, коли дякуєте мамі, ви сподіваєтеся, що вона не забуде про це і колись ще надасть вам якогось добра...Можете, "конечно" і в думках. Але якщо одним пишите, то чому забуваєте про інших?
Чому я маю показувати вам де і що я пишу, та кому за що дякую? То кожного особисте! Кому і за що дякувати, а головне де і в який спосіб. Вміння дякувати дуже важливе. А ви дякуєте? Не забуваєте кому завдячуєте життям і всім що маєте?
Особисте, так особисте. Ваше право. Просто трішки згадалося старе, от і дзьобнуло. Колись сусід запросив мене допомогти викосити 10 соток луга. Ну як сусіду не допомогти? Ну от викосили і посідали перекусити. І каже сусід: "Я б і без тебе викосив, але будьмо!". Мені в горлі сало трохи не застрягло... То от коли просять у когось допомоги, а вшановують тільки окремих то якось не правильно. Повірте мені, коли мені довели, кому я усім зобов'язаний, я почав вшановувати не тільки батька і матір (Просто мені і раніше говорили, та я не слухав , бо дуже "розумний так собі" був.) Це не так страшно, як вам здається - і я вас не лякаю. Просто хочу вам допомогти стати більше розумною людиною (у хорошему сенсі). Може... колись подякуєте. Але мені просто не сподобався напис на малюнку "За все, що маю, Мамо, дякую тобі. За все, що маю і що буду мати."
Пане @Коммунарец , мені якісь дивні ваші дописи... Дякую, але не потребую і не просила вашої допомоги, не боюся пізнавати нове та шаную старе. Цитата на тому малюнку не моя, а запостила його, бо ще раз наголошую - тема/вітання/подяка усім матерям, і які притензії до мене, що вам допис на малюнку не сподобався, мені багато чого не подобається... Запостіть те, що Вам подобається і кому вдячні на свій вибір. Як ви можете писати те, чого ви не знаєте і не можете знати, ані яка я людина, ані кому, за що, де і як дякую чи ні. Тож краще про себе піклуйтесь, щоб бути розумною людиною.