Іудаізм

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем BraclavNoahidism, 26 чер 2013.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

хороша релігія, багато почерпнув для себе
    якби ще не тре було нічо різати)

2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

там різати не конче. Равін може і відкусити.:)))

3. duncan

а! ну тоді це все міняє!

• Подобається Подобається x 1
  4. ichbin

ichbin Well-Known Member

. А Ви, Levko, можете зацитувати Біблію про кінець Закону?
    . І що? Так прямо і сказано: "Покидаю вас назавжди"?

. А в мойсеєвих книгах (тобто у Торі) хіба не сказано - полюби ближньго, як самого себе? Та навіть - любіть прибульців, бо ви самі були прибульцями в землі єгипетській?
    . Ісус просто нагадав та розтлумачив давній Закон. Та навіть новітнє - підстав другу щоку - не абсолютно нове. Бо ще за Мойсея сказано - не мстись ближньому. Ісус просто "для телепнів" пояснює, що краще отримати вдруге, ніж без кінця "давати здачі". В мойсеєвих книгах сказано, що краше кинути жереб, чиє зверху, ніж битись. Комусь таке не манш дивне, ніж "підстав другу щоку".

5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тут на форумі є ціла окрема тема саме про це. Так, саме про розуміння ближнього для єврея. Для євреїв ближнім може бути тільки єврей, всі решта чужі.
    Ісус ж казав, що ближній твій це не лишень той хто належить до твоєї віри чи громади. Притчу про доброго Самарянина пригадуєте?

6. duncan

а в інших релігіях хіба не так? ;)

7. yasam

yasam Well-Known Member

який толк з інших релігій! Морально етичні вчення не спасають, спасає лише Ісус Христос. Бо коли Він себе обявив стало можливим спасіння лише через віру в Нього. До облявлення і деякі євреї могли спастися через віру в Ягве. Після обявлення не спасеться жоден яким би він побожним не був.

8. iso

iso Well-Known Member

А юдаїзм що про це каже?:)

9. yasam

yasam Well-Known Member

Вони досі чекають помазаника який начебто поведе їх переможною ходою по світу, а дочекаються лише антихриста, який поведе їх всіх до загибелі.

10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Звідки Вам відомо і де то написано в Біблії? За іудаїзмом стоять мільйони людей, а Ви берете на себе відповідальність казати такі речі... .

11. yasam

yasam Well-Known Member

Сімя жінки поразить змія - книга буття. Вони досі його чекають.

12. консультант

Щось не читав, щоб це стосувалось іудаїзму.

13. yasam

yasam Well-Known Member

Книга Буття не стосується юдаїзму - не кажіть такого нікому! Встидно!

14. консультант

То звідки Ви взяли, що прихильники іудаїзму отримають антихриста? Процитуйте це з Біблії. Якщо того нема, то не вигадуйте дурниць, бо то не мені, а Вам повинно бути встидно. :)

15. yasam

yasam Well-Known Member

Перечитайте Біблію хоч раз від Буття і до Одкровення. А якщо впадло, то хоча б вікіпедію.
    От вам про походження антихриста саме з вікі: http://ru.wikipedia.org/wiki/Дан_(Б....BD.D1.82.D0.B8.D1.85.D1.80.D0.B8.D1.81.D1.82

---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

«Дан будет судить народ свой, как одно из колен Израиля; Дан будет змеем на дороге, аспидом на пути, уязвляющим ногу коня, так что всадник его упадет назад.» (Быт.49:16-17).

16. консультант

Знову все зрозумів... . :) Дякую за вичерпну відповідь та вказане місце, де чорним по білому написано, що іудаїзм отримає антихриста. Біблію я читав і читаю, починаючи з 70-их років, але слова іудаїзм там не знаходив.
    Прийдеться почитати Тору, може там сказано, що іудеї отримають антихриста.:mocking:

17. duncan

Ваші переконання базуються на Біблії і/або словах попів
    правильно?
    припустімо -- Біблія не є правдивою книгою
    далі що? ;)

18. yasam

yasam Well-Known Member

Ви читали всю Біблію а Тору ні?
    При тому що Тора це Пятикнижжя Мойсея і входить у всі канони біблії - як юдейської так і хирстиянської.
    Про що з вами говорити - профан.

---------- Додано в 22:11 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ----------

Далі смерть - моя і ваша.
    Якщо Біблія не правдива то життя після смерті нема, я з вами після смерті не зустрічають бо нас не існує, і ніхто не зможе заявити що він був правий.
    А якщо Біблія правдива, ми знову зустрічаємось вже на страшному суді, я стою праворуч Спасителя, а ви ліворуч з козлами, які як і ви думали що Біблія не правдива.
    Так що в обох випадках я у виграшній ситуацій.

19. консультант

То що я зроблю, що є то є.:)

20. duncan

всьо ясно з Вами)
    після смерті життя немає, у Біблії про це чітко сказано
    якщо Ви вірите у побрехеньки -- це Ваші проблеми)

а де твій аватар? :)