Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тому що Едама людство було позбавлено, це як батько алкоголік пропиває все майно, і в дітям-нащядкам нічого не лишає. Едему його діти лишились, але грішними от цього не стали.

І чому Ви думаєте, що якби Адам(ас) не вкусив би з того плоду, не було б смерті? Адже хижаки їли б травоядних і без цього, напевне і всякі віруси та шкідливі бактерії були? Якась регуляція була б. А то не вкуси Адам(ас), то народилось стільки б бесмертних людей, всі б, і в раю не помістились...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

З людської логіки може і так, але ....

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

пропиває - ясно. Але Адам лише раз згрішив і все. Гріх - то є смерть. Так само і зараз: коли людина грішить - йде до смерті, а коли кається - отримує вічне життя.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

то чисто наша людська логіка....

5. Роман

Роман Member

Для євреїв Царство Боже - це те саме що для християн рай.

Згідно юдейського вірування, всі померлі душі йшли в Шеол (місце під землею), і тільки праведників Бог забирав до Аду (іншою назвою якого є Лоно Авраама), саме й тому юдеї так з нетерпінням чекали на прихід Месії, який мав відкрити їм вхід до Едему, який як відомо зі Старого Завіту був закритий для людей, а охороняв його Херувим із вогняним мечем.

• Подобається Подобається x 1
  6. Роман

Роман Member

1. Тому що там було Дерево Життя з якого Адам і Єва споживали плоди і жили. А їхнім гріхом було не тільки те що вони не послухали Бога, а найгірше було те що посягнулись на те щоб стати божественними не будучи готовими до того, а потім ще й почали оправдуватись, звинувачуючи Бога у своєму грісі. Адам немов би сказав Богові, жінка мене намовила, якщо б ти не дав мені жінки я б не згрішив, і був би з Тобою, те саме зробила і Єва. І для того щоб вони не зробили ще більшого зла - не зірвали і їли плодів із Дерева Життя, Бог відсилає їх із Едемського Саду.

7. Роман

Роман Member

2. Люди, коли говорять чи роздумують про Бога, потойбічний світ, життя після смерті, роблять порівняння із нашим життям тут на землі, бажають помісти Бога в межах своєї, людської логіки. А в Бога ж логіка зовсім інша, адже Він не є обмеженим ані часом, ані простором.
    Тому друга частина Вашого запитання є дуже примітивною.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, взяв Біблію і прочитав: рай і Едем там подано як одне і те ж.

9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

На Бога спихнув лише Адам. Він сказав "жінка, що ти її дав мені", Єва ж просто сказала, що її змій спокусив. :)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Жінка хитріша....

11. Омар Люлька

:))) Як це може бути юдейським ноу-хау, якщо вони вірили, так впродовж віків, ще до народження Ісуса(ас)? Але, коли Ви маєте наувазі, по відношеню до язичників, тоді погоджуюсь... І Євенгеліє, як розумієте, для них не авторитет... це для них вигадка.

Ну не було такого! Звідки, Ви, це взяли???

Тобто, ще з колокольні язичників?

Це з логіки добра і любові... Навішувати дитині гріх, томущо хтось не те вкусив, безсердечно... Я відмовляюсь вірити в такого Бога, який може це допустити...

Я не розумію, що Ви так за це життя хвилюєтесь? Ви що не вірите в життя ТАМ? Як співає Арія (якщо не помиляюсь) - "эта жизнь всего лиш миг, прелюдие другой"(с). Ми мусульмани віримо, що Бог створив смертну людину тут, але безсмертну ТАМ... Тому так важливо, вести чесне життя тут, адже смерть все наближається, і все залежить від самої людини...

До смерті, це як? Тобто все, як в Свідків, чорний екран... Вічних мук в пеклі не буде?..

12. Омар Люлька

Добре людська, тоді опишіть божествену. Бог знає, що Адам(ас) порушить його наказ, а коли це стається, Бог робе так, що б всі люди народжувалися грішними, а після смерті всі підрят, і праведники, і померші маленьким дітки, страждали в пеклі? І це триває віками!!! Доки Бог не "соизволит" прийти особисто? Не знаю, я в цій логіці ніякої любові не бачу...

13. Омар Люлька

Романе, це не правда, я з цього самого моменту і став цікавитись Юдаїзмом. І особисто запитував в людину яка тоді вчилась на рабина, що таке з юдейскою віри шеол. А шеол, Романе, це всього навсього могила... Я даже знаю де, Ви цей "шеол" найшли... В книзі Буття, Яків(ас) каже, що зійде з сумом в шеол, (після того як йому сказали, що Йосипа з'їв дикий звір), я спитав цього юдея, як юдаїзм розуміє цей момент, він сказав, дуже просто, це значить, що Яків(ас) буде сумувати аж до моменту, як його покладуть в могилу (тобто до смерті)...
    Знову, як із "помазанцем" не добросовісність християнських перекладачів (які напевне, і івриту не знали, і перекладали з грецької, якщо такі помилки роблять...)

Якось дивно навіть це коментувати :) Романе, це не юдеї так вірять, а християни думають, що юдеї так вірять :) Якби юдеї вірили, як Ви кажете, тоді б Вони вважали, що і зараз в обов'язковому порядку потрапляють, до пекла, адже машиах, по їхньому і дось не прийшов, логічно? От підійдіть, до будь-якого юдея, і спитайте - "а що повашій вірі, Ви обов'язково попадете до пекла?", і можете бути впевненні він не відповість ствердно, по Юдаїзму праведна людина завжди заслуговує на рай... Це я також особисто в юдея запитував.

Дякую, що Ви не шкодуєте, часу мені все це пояснювати :)
    Дайте тоді відповідь, на таке питання, а Бог знав, що Адам(ас) поступе саме так, а не інакше? Чи, ні?

Дякую, також за оцінку :)
    Я знайомий, з таким поглядом... Але, якщо Ви праві, тоді скажіть яке є моральне право в Християнства критикувати БУДЬ ЯКУ релігію? Хоч би тих же юдеїв? Або язичників?

14. Омар Люлька

Справді? А Ви не звернули увагу, що в Едема є певне географічне розміщення? Це приблизно на тереторії сучасного Іраку, тоді виходить, що люди (хоч би той розбійник на хресті) потрапляють саме туди? Ви думаєте, що на тереторії Іраку і є рай? Михи можете бути впевненні, там далеко не рай...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, Омаре, я не про фізичну смерть. Смерть - це коли людина не потрапляє в рай, а в пекло - це і є смерть.
    Слова Ісуса:
    Хто захоче зберегти своє життя, то погубить його, а хто погубить його заради Мене, той знайде життя. (вибачайте за неточність)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог створив людину безгрішну, безсмертну з вільною волею вибору. Бог і зараз дає нам вільну волю вибору. Бог міг би на не давати Десять Заповідей а просто зробити так, щоб ми не змогли ніколи грішити. Скажіть, що я не правий.... Але людина створена як особа самостійна з вільним вибором. Зауважте, Бог міг зробити ще в Едемі так, щоб людина просто не могла підійти до дерева і крапка, але Бог дає доступ до Дерева Життя, але разом з тим дає застереження: помрете! Тобто до того людина не знала смерті, але як скуштйте плід з дерева життя - помрете.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та й час зараз трохи інший. Ви зауважили?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден на всі 100%.

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Він не випускав таку можливість з-під уваги. ;)

20. Омар Люлька

Ааа... Ви про символічну смерть, зрозумів, тоді дайте відповідь на таке питання, а пекло Бог створив до гріха Адама(ас), чи після гріха?

Погоджуюсь, кожна людина народжується безгрішною (але з вільною волею вибора, тому всі в той, чи інший випадок вибирають гріх) і кожна людина є безсмертною (тобто буде жити вічно, все залежить, де вона буде жити...).

100%!!! Тільки доповнення Бог давав нам ЗАВЖДИ, а не тільки 2000 років...

В цьому випадку правий.

І тут праві.

Ви про реальну смерть чи про "символічну"? Тоді питання, яке ми вже з Лілією розбираємо, а чи знав Бог, що Адам(ас) вчине саме так?

:) Зауважив! Тоді питання, якщо праві, Ви, тоді коли відбулась телепортація Едема, і як саме це відбувалось? Ось стоїть херувим, і охороняє щоб Адам(ас) туди не повернувся, тоді чуєтіся від Бога, команда "відбій!", і Едемський сад влітає на небо... Так по-Вашому, чи я помиляюсь?

а де твій аватар? :)