Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Ви особисто про Адама(ас), тоді погоджуюся з Вашим висновком, але до чого тут все остальне людство? Кожен відповідає тільки за свої вчинки, нє?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є Закон, який викладений у Декалозі. Порушення Закну - гріх. Нема безгрішних людей. Бог каже до жінки, що в грісі народжуватимеш. Тобто людина, народившись ВЖЕ є гріховною. Людина, будучи грішною від народження, не може практично вести надалі безгрішне життя. А який грішник може потрапити в рай, коли грішник був вигнаний з раю саме за гріх?
    То ж яка роль Ісуса Христа? Він, народився безгрішно і тому гріх не мав влади над ним. А проливши свою невинну Кров, відкупив гріхи людства.
    Тепер що ми маємо? Ми маємо і далі Закон Божий - Декалог, та разом з тим, ми можемо звертатися до нашого Спасителя і Він вправі простити нам порушення Закону. До Ісуса це було неможливо.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Напевно церква не виключає, що є такі, що потрапили у рай (Ілля, наприклад), але це одиниці, мова йде про людство.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді чому після народження синів Адама, ті сини не були повернуті в рай?
    Видно, від грішників може народитися грішник. Не знаю чому, але факт є факт. Ніхто в рай після Адама живим не повернувся.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви знаєте, погоджуюсь, але це не є докінця правда.

6. Роман

Роман Member

А автор цієї теми швидше за все є євреєм і саме тому й заперечує прихід месії!

• Подобається Подобається x 1
  7. Роман

Роман Member

А про те що Ісус є Месія чітко записано у Новому Завіті. На самому початку Євангелія від Івана згадується про Слово, яке було з Богом і було Богом, було воно ще до створення світу, і потім стало тілом.

Або ж пригадайте зустріч Ісуса із Самарянкою біля криниці Якова:
    4 І потрібно було Самарію Йому переходити.
    5 Отож, прибуває Він до самарійського міста, що зветься Сіхар, недалеко від поля, яке Яків був дав своєму синові Йосипові.
    6 Там же була Яковова криниця. І Ісус, дорогою зморений, сів отак край криниці. Було коло години десь шостої.
    7 Надходить ось жінка одна з Самарії набрати води. Ісус каже до неї: Дай напитись Мені!
    8 Бо учні Його відійшли були в місто, щоб купити поживи.
    9 Тоді каже Йому самарянка: Як же Ти, юдеянин бувши, та просиш напитись від мене, самарянки? Бо юдеї не сходяться із самарянами.
    10 Ісус відповів і промовив до неї: Коли б знала ти Божий дар, і Хто Той, Хто говорить тобі: Дай напитись Мені, ти б у Нього просила, і Він тобі дав би живої води.
    11 Каже жінка до Нього: І черпака в Тебе, Пане, нема, а криниця глибока, звідки ж маєш Ти воду живу?
    12 Чи Ти більший за нашого отця Якова, що нам дав цю криницю, і він сам із неї пив, і сини його, і худоба його?
    13 Ісус відповів і сказав їй: Кожен, хто воду цю п'є, буде прагнути знову.
    14 А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне.
    15 Каже жінка до Нього: Дай мені, Пане, цієї води, щоб я пити не хотіла, і сюди не приходила брати.
    16 Говорить до неї Ісус: Іди, поклич чоловіка свого та й вертайся сюди.
    17 Жінка відповіла та й сказала: Чоловіка не маю... Відказав їй Ісус: Ти добре сказала: Чоловіка не маю.
    18 Бо п'ятьох чоловіків ти мала, а той, кого маєш тепер, не муж він тобі. Це ти правду сказала.
    19 Каже жінка до Нього: Бачу, Пане, що Пророк Ти.
    20 Отці наші вклонялися Богу на цій ось горі, а ви твердите, що в Єрусалимі те місце, де потрібно вклонятись.
    21 Ісус промовляє до неї: Повір, жінко, Мені, що надходить година, коли ні на горі цій, ані в Єрусалимі вклонятись Отцеві не будете ви.
    22 Ви вклоняєтесь тому, чого ви не знаєте, ми вклоняємось тому, що знаємо, бо спасіння від юдеїв.
    23 Але наступає година, і тепер вона є, коли богомільці правдиві вклонятися будуть Отцеві в дусі та в правді, бо Отець Собі прагне таких богомільців.
    24 Бог є Дух, і ті, що Йому вклоняються, повинні в дусі та в правді вклонятись.
    25 Відказує жінка Йому: Я знаю, що прийде Месія, що зветься Христос, як Він прийде, то все розповість нам.
    26 Промовляє до неї Ісус: Це Я, що розмовляю з тобою...

• Подобається Подобається x 1
  8. Омар Люлька

По нашій вірі пророки(мир їм всім) є безгрішними. Але ж якщо навіть не брати до уваги Іслам. То Ви навіть як християнин повинні розуміти, що "безгрішність" це поняття відносне. Якщо людина завжди вірила в Єдиного Творця, завжди йому молилась, ніколи не робила тяжких гріхів, а дрібні компенсувала добрими вчинками, то чому вона не заслуговує на рай? Юдеї вважають, що заслуговує і заслуговувала ЗАВЖДИ!

Огоо, незгодний! Дитина, що народилась, вона як янгол не має жодного гріха, і вже потім подорослішавши робить гріхи. Так віримо ми.
    Але якщо у вас по іншому, то поясніть мені навіщо Богові це було потрібно? Адже Він знав напевне, що Адам зірве плід з того Дерева, тоді виходить, Він заклав певний механізм, щоб людство стало гріховним? Навіщо, Йому це було потрібно?

По-перше, не потрібно путати рай та Едем. Те що Адам(ас) був вигнаний з Едему, не заважає праведній людині потрапити до раю. І так було в всі віки...

Незрозумів, Ви що звичайний процес(тобто природний) народження дитини вважаєте гріховним? Якщо вона родилась в законом шлюбі, звичайно?

Чому ж не можливо? Праведна людина завжди могла потрапити до раю, це по юдейському віровченню...
    Знову християнське ноу-хау...

9. Омар Люлька

Тоді традиційний Юдаїзм та Церква по різному дивляться на це питання...

В Едем, а не рай, не путайте одне з іншим...

Зовсім не факт... Кожна людина родится безгрішною... І за вину батьків діти не відповідають...

Юдаїзм розділяє поняття Едему та раю. В Едем дійсно ніхто не повернувся, але в рай мала змогу потрапити будь яка праведна людина, після смерті...

10. Омар Люлька

Ну хоч в чомусь погодились :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Юдеї можуть казати, але Ісус каже, що для людини неможливо ввійти в Царство Небесне, без Божої допомоги не обійтись. Про це сказано в Євангелії.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дитина, що народилась має один гріх, так званий первородний гріх. Вона народилась від грішних. Знаєте, чому Ісус народився від Святого Духа і при цьому Марія була дівою? Для того, щоб бути безгрішним. Ісус прийшов на землю без гріха і він каже, що мене з гріхом нема нічого спільного. Так говорить церква.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сформулюю по-іншому: чому Бог не забрав Авеля і Каїна, дітей Адама і Єви назад в Едем? Батьки би з часом вмерли, а діти б залишилися далі в Едемі і всі проблеми.

Якщо б людина була безгрішна, вона б не зазнала смерті. Смерть прийшла з гріхопадінням. Всі люди грішні. Хто більш, а хто менш.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

СамЕ народження - ні, але хоч-не-хоч дитина з гріхом. Цей гріх ще й називають первородним, або Адамів-гріх.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це юдейське ноу-хау. Ісус Христос каже фарисеям, що Авраам радів бачити Його прихід. На що фарисеї відповіли: Ти що Авраама бачив? Тобі що 50-ти нема! Тоді Ісус сказав: коли Авраама ще не було, Я є.

Від Адама душі в Аді чекали на Месію, Спасителя.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

юдаїзм дивиться з колокольні юдеїв, а християни - ширшої.

17. Омар Люлька

Але, юдейська традиція дрівніша, за Євангеліє, тому як що Ви визнаєте її істинність, тоді виходе, що Євангеліє їй суперечитб і не може бути істинним...
    Я про це писав в іншій темі, не можна сидіти на двох стільцях, вважати і Танах неспотвореним Словом Бога і Євангеліє... Одне іншому явно суперечить...

18. Омар Люлька

Дитина безгрішна, вона ніколи не грішила, а нав'язувати їй, гріх іншої людини несправедливо

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. тоді чому людина помирає? Адам поки не мав гріха, про смерть і не йшлося. І тільки заразився гріхом - став смертним.

2. Кожен відповідає за себе, але я писав, що це не докінця правда.
    Приклад. У мене допустимо двоє дітей. Над однією я працюю - виховую, а над іншою - байдуже. Перша дитина отримує освіту, роботу і собі живе.
    Друга, залишившись без мого виховання, стає на шлях розбою і робить злочин. Питання: я несу відповідальніть за дитину, чи ні?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Але пізнання Бога теж не стоїть на місці. Юдеї не зразу все знали про Бога, Бог себе виявляв з часом. Біда в тому, що юдеї не пішли дальше, бо не прийняли Месію. Вони жорстоко помилилися і не хочуть визнати свого промаху, напевно гордість і самолюбство не дозволяє їм цього зробити.
    Я вважаю, що не можна вірити в Ісуса Христа, і не вірити Євангелії, бо як можна тоді не вірити в Його слова? А Юдеї могли і помилятись що до раю, от що до Христа помилилися....

а де твій аватар? :)