Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Та що Ви, Шреку?! :o Завстидали...;)
    Треба ж якось людині очі нам разом відкривати на такі "прописні істини".Бо, як я зрозуміла, хоче ж Василь, щоб прийшов Месія, а не бачить, що Він то вже зробив більш, ніж 2 тис років тому. :sad:
    Мені ж і євреїв так само шкода, що вони, як названо їх в Писанні, такі "твердолобі". Через те і скитаються по всьому світі...:sad:

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Отож я кажу, як можна вірити у месію Ісуса, перед тим розіпявши його?
    Книжники та фарисеї вважали себе у справах релійних професорами і ця зарозумілість була настільки великою, що незмітно гордість спустошила їхні серця і коли прийшло Світло до своїх, вони Його не пізнали.

Визнати Христа месією для багатьох - це покінчити релігією - іудаїзм. "Краще" тоді прикинутися "глухим" і "сліпим", мов ми хотіли і не бачили, слухали, та не почули. Зверніть увагу як Ісус говорить про фарисеїв та книжників у Євангелії і Ви все зрозумієте.

3. Василь

Василь Well-Known Member

Якщо він є месія, тоді навіщо в це вірити? Навіщо Вам такий месія, який не може бути месією без Вашої віри в те, що він є месією? Ви прагнете віри в месію чи Ви прагнете самого месію?
    Він говорить як пророк, який сказав, що царство боже наблизилось, але який не має влади над фарисеями та книжниками, бо спирається на віру людей, а не на владу месії. Віра в царство боже не є самим царством божим. Якби Ісус був месією, він би сказав, що царство боже настало!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я бачу, що вся Ваша віра в те, що Ісус не був Месією базується на тому, що Ваша уява про місію Месії не співпвдвє з тим, що говорив і робив Ісус. Але це питання дуже спірне. Може Ви й не уявляєте ЩО мав зробити Месія? Хіба Божі плани Вам відомі? Так можна вважати, якщо себе поставити в центрі Вселенної і думати, що все крутиться навколо мене. Сприймаймо Бога так, який Він є, а не підлаштовуймо Його під свою уяву.

Візьмемо для прикладу Старий Завіт і розглянемо декілька питань.

1. Де мав народитися Месія?
    В Старому Завіті чітко сказано: у Вефлиємі.

2. В час народження мав бути знак з неба. (Зоря на небі)
    В Старому Завіті і це сказано.

З точки зору математики, співпадіння тих двох ознак вже не мало.

3. Месія народиться від Діви.
    А це вже зовсім неймовірно, щоб відбулося випадково.

4. Заїде в Єрусалим на ослиці.

З точки зору будь-якої теорії ці чотири твердження дають вже 100% твердження про Кого йдеться.
    І всі чотири приклади приведені пророками з Старого Завіту.

Пророки знали про месію, говорили про нього як про царя, спасителя, але навіть вони не наважувалися коментувати і судити яким чином все це відбудеться. Бо якщо уявити все так, як Ви кажете, то можна зробити простий висновок: пророки говорили неправду. Ісус зробив все, що було у писанню. Якщо стверджувати, що Ісус був пророком, то виходить, що пророки Ісая, Захарія, Михей та інші пророкували про те, що прийде пророк. Відчуваєте нісенітницю? Ви читали денебудь, щоб пророки пророкували про прихід пророка?

5. Василь

Василь Well-Known Member

Місія Ісуса

Ось Ви вже на порозі усвідомлення місії Ісуса! Ісус став саме таким пророком, який перший наважився коментувати і судити яким чином все це відбудеться. Саме за це він був розп’ятим як пророк, який наважився відкрити людям правду про царство боже та про месію, який прийде в час жнив збирати плоди посіяних Ісусом зерен правди! За це Слово він був розп’ятим, як і інші пророки перед ним. Розпинають пророків! Месію не розпинають, бо нема влади на землі, яка могла б подолати владу месії!
    Пророки ніде не пророкували про прихід пророка і саме тому пророки приходили без пророцтва про їхній прихід. Відмінність Ісуса від інших пророків лише в тім, що він спророкував, що прийдуть багато лжепророків, які будуть пророкувати від його імені, і що ніхто не знає, хто є месія, який прийде зненацька для всіх псевдохристиян!

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мені сподобалося, як Ви жодним словом не згадали про ті знаки,(про які говорили пророки), що повязані з приходом Месії., бо вони не на користь Вашої версії.

Ваше судження про царя є людське і тілесне. Пилат питає Ісуса: "Ти Цар?", Ісус відповів: "Ти сказав!"
    Ісус каже: Ніхто не прийде до Отця мого, як не через мене! Скажіть, це слова пророка? Чого ж тоді книжники і фарисеї розіпяли Його, якщо він був просто пророком? Чи не вони висували звинувачення перед Пилатом на Ісуса за те, що Він Царем себе називає?

Хитка Ваша теорія.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

доречі, Василю, Ви не зауважили, що Ісус, "як пророк", нічого про Месію не говорить.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Василю, де Ви? На форум заходите, а дискусію не продовжуєте.

9. Василь

Василь Well-Known Member

Про символи та букви

Все, що Ви знаєте про Ісуса, є породженням свідомости тих, хто затверджував тексти канонічних Євангелій коли укладався символ віри. Всі факти, які вказували на Ісуса Назаретянина як історичну особу, були замінені вигадками, які ілюструють цей символ віри. З Ісуса зробили символ, в якого можна лише вірити, якщо вдасться успішно погасити особисті сумніви.

Якщо віра не відповідає фактам реального життя, то тим гірше для фактів!
    Розділ так не називається!

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що є ТЕ, що Ви знаєте? Воно випробуване часом?

11. Василь

Василь Well-Known Member

Про знання та діалог

Те, що я знаю, я вже написав, тільки Ви цього не читаєте! Навіщо я повинен перед Вами відчитуватись?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

і то правда...

13. tradakad

tradakad Well-Known Member

Мих , тут я бачу, що Ви таки згодні з тим , що Іісус мессія, але по характеру Вашого повідомлення становиться абсолютно ясно, що Ви просто не знаєте, що мессія по грецьки звучить як "христос"... я вже починаю думати - чи не навмисно Ви не хочете цього розуміти?

це ОДНЕ слово але на різних мовах, але у Вашому уявленні та світосприйнятті слово мессія на грецькій (тобто христос) стало вже "именем нарицательным"

без образ...

14. tradakad

скажіть будь ласка, а там було написано про дитинство Іісуса (мир йому) ? і чи не могли б згадати точну назву та автора книги?
    дякую

15. tradakad

Шановний, а де там такі слова взагалі? чьому Ви кажее, що там написано те, чього там нема?

це пряма і чистої води інсинуація :)

стосовно символу там є тільки "Але сам Ісус не був Христом, а лише символом Христа. "

але якщо у Вас слово Бог ассоціюється зв словом Христос, то погляньте сюди будь ласка.... я вже трохи втомився це повторювати, але це факт...

тобто що мессія, що машиах, що мешиха, що христос , що помазаник - суть одне - це ті, кого "мазали миром", тобто або цар або священник. і це науковий історичний факт. а тепер скажіть мені будь ласка:

1) Іісуса (мир йому) мазали миром?
    2) Він був царем?
    3) Він був священником?

тобто те що його (мир йому) так дехто називав, чи він (ми йому) сам казав себе так називати - хіба це офіційне тлумачення терміну аравійскої мови "мешиха" , що вживався на той час?

тобто фраза "Але сам Ісус не був Христом, а лише символом Христа." з юридичного боку тих часів абсолютно корректна...

16. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

до речі6 панове - хтось з вас Станіслава Лема читав?

17. SerhijS

SerhijS Well-Known Member

18. tradakad

Скажіть будь ласка, ось такий приклад. без імен.

є розумна людина, пророк. вона ходить та розповідає людям про істину. людям це подобаєься, вони починають казати - о! це помазаник! це месія! (зауважте, що ця людина не просить їх , щоб вони так її називали)

далі - ціх слухачів сає дедалі більше, вони починають всі разом казати - та то помазаник!

але в ті часи коли була ця людина помазаниками мали право називаться лише царі та священики. і священникам не сподобалося що цю людину називають так , як мають називти лише їх та царя.

а та людина була розумна. і вона розуміла, що священникам це може (і напевно) не сподобається, ось ця людина і попросила своїх слохачів, а вірніше навіть ЗАБОРОНИЛА:

"Никому не говорите, что я помазанник!"

що скажете?

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тю, і тут двомовність. Ну, дійсно, хіба то саме можна українською сказати?

• Подобається Подобається x 1
  20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

та воно у неофітів завше так - і одного добре не вивчив - а вже до другого перекинувся. Як діти малі - відразу щось не вдалося - знаця воно погане. Раз не зрозумів чогось - знаця то єрунда, піду туди, де зрозуміліше...

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)