Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Василю, ви - щаслива людина? Чи стали ви щасливішим від того, що дізналися з фізики? І як ці ваші знання допоможуть вам, коли ви будете відходити з цього світу?

2. Василь

Василь Well-Known Member

Я думаю, що метафізика є необхідною стадією розвитку особистости. І якщо людина бажає розвивати метафізику, то нехай вона її розвиває. Тільки я особисто цю стадію вже пережив і зосереджую свої зусилля на побудові конкретної фізичної теорії, не тратячи часу на метафізичні абстракції. Це просто мій професійний вибір. Якби я робив по іншому, то перестав би бути фізиком, бо непрофесійно займатись метафізикою, коли треба розробляти фізичну теорію.

Я з цього світу відходити не буду, бо я буду помирати! Без метафізичних ілюзій і з почуттям виконаної життєвої місії.

3. Aquinas

А який сенс цієї вашої місії, якщо і так всі помруть?

4. Василь

Василь Well-Known Member

Сенс в тім, щоб прожити повноцінне життя.

5. Aquinas

Який сенс вашої роботи? В процесі роботи!
    Який сенс написання вашого поста тут? В написанні поста!
    Який сенс вашого ходіння в туалет? В ходінні в туалет!
    Мені продовжувати цей маразм чи ви почнете нарешті думати, бо "cенс життя у самому житті" - це втеча від відповіді, а не сама відповідь.

P.S. "Я прийшов, щоб ви мали життя - щоб подостатку мали" (Ів.10:10). Христос тут говорить про місію звільнення від метафізичних ілюзій?

• Подобається Подобається x 1
  6. Василь

Василь Well-Known Member

Христос взагалі нічого не говорить, бо він помер майже два тисячоліття тому! Сенсу життя неможливо збагнути, будучи в полоні метафізичних ілюзій.

7. Aquinas

Ну от ви скажіть, в чому сенс життя з точки зору фізики?

8. Василь

Василь Well-Known Member

Життя як таке не має сенсу, і сенс життя є справою особистого вибору кожного з нас.

9. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

We are born to die.

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І воскрес, Васильку. Прочитавши твою писанину, я зрозумів, що тобі потрібна допомога. Я не знаю, що тебе привело на цей шлях в нікуди. Розумієш, формулу щастя було винайдено давно, тільки нею треба вміло користуватися. З твоєї писанини я бачу, що ти глубоко нещасна людина.
    Чому? Трагедія в особистому житті? зневіра в людях? проблеми зі здоровям?
    Не знаю... Знаю, що допомога є. Постарайся знайти її. І все наладиться.
    Попри все життя прекрасна річ. Тільки треба знайти сенс його. А це не так вже й важко. Думаю, тобі потрібна і інша допомога.
    Світ не без добрих людей, Василь.

• Подобається Подобається x 2
  11. Aquinas

Ну то для чого далі жити? Чи не краще покінчити з цим життям раз і назавжди? Бо ж і так все, що нас оточує - це фізика, для якої не притаманні любов, милосердя, справедливість... всі ці метафізичні ілюзії... ДЛЯ ЧОГО ДАЛІ ЖИТИ?

12. Василь

Василь Well-Known Member

Для чого Вам жити, є Вашою особистою справою! Вирішуйте сам!

13. Aquinas

Мій сенс життя - бути поєднаним з Богом, якого ви назвали тільки пророком. А ваш сенс у чому?

14. Василь

Василь Well-Known Member

Я вже про це написав, що мій сенс життя - жити в єдності з собою та з іншими людьми, що налаштовані на життя в єдності.

15. Aquinas

А я вам вже пояснив, що сенс будь-якого процесу чи явища НЕ МОЖЕ базуватися на цьому процесі чи явищі, бо інакше б це означало, що метою мети є мета. Сенс - це те, що якимсь чином СТОЇТЬ ВИЩЕ над процесом чи явищем. Наприклад, ви вечеряєте. Сенс вашої вечері не в самому процесі споживання їжі ввечері, правда? Сенс вашої вечері в тому, щоби бути ситим. Коли ви пишете цей пост, то сенс його написання не в самому написанні, чи не так? Сенс у тому, щоб через цей пост донести до інших свою позицію. І таких прикладів безліч. І це також стосується сенсу життя, який НЕ МОЖЕ полягати в самому житті, а мусить бути чимось таким, що СТОЇТЬ ВИЩЕ за саме життя.

16. Василь

Василь Well-Known Member

Саме життя в єдності і є вищим за життя без єдности!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знаєте, той Давидов не науковець, а хороший зомбій людей.

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Що то такеє?
    Дежавьью чи глюк матриці?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Давидов - Гуру нашого Василька.

20. Aquinas

Назвіть конкретний приклад життя в єдності і приклад життя без єдності. Що саме забезпечує цю єдність?

а де твій аватар? :)