Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А де ти, Васильку, набрався тих знань по фізиці? Та ще й знань більших ніж мали Ньютон, Паскаль, Ейнштейн і переважна більшість вчених-фізиків, які вірили в існування Творця.
    Якщо ти такий талант-самородок то покажи себе світу. Може тоді буде не ньютонівська чи ейнштейнівська фізика, а фізика месьє Василя?:)))

• Подобається Подобається x 2
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Колись існувала українська фізична школа Давидова. Там і набрався!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А визначення матерії ви у фізиці не читали?

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

По-Вашому виходить, що людина, яка не знає фізики не здатна навіть наблизитись до Істини.:)

5. Василь

Василь Well-Known Member

Вона здатна доблизитись, якщо її уяви про світ спираються на фізичні знання, а не на метафізичні спекуляції.

6. консультант

А як бути з апостолами. які навіть уяви не мали, що таке фізика?:)

• Подобається Подобається x 1
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Тому вони й не змогли відрізнити істини від неістини і жили лише в світі уяви.

8. Pedro

ОК, а як же з найбільшими вченими-фізиками в історії світу? Адже ж на відміну від якогось проФФесора давидова вони вірили в існування Творця.
    Теж не могли відрізнити?..

9. консультант

Звідки у Вас така "достовірна" інформація? Невже передавалась по роду?:)

10. Василь

Василь Well-Known Member

Так!

Це не інформація, а знання.

11. консультант

Цікаві у Вас знання, які не містять інформації...:haha:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене таке відчуття, що Давидов зомбучий "вчений", а не науковець.

13. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Ваша проблема, пане Василю, в тому, що ви не хочете розповісти про свої погляди. Через це з Вами так складно спілкуватися. Не знаю як іншим, але мені дуже складно знаходити з вами спільну мову, бо я ніяк не можу вловити якоїсь вашої основної ідеї. Як тільки мені здається, що ось вона - ваша позиція - як ви кардинально починаєте її змінювати. Може, вже досить гратися в гру, яка називається "язик без кісток"? Так, це не та тема, в якій варто розповідати про себе, але хоча б кількома реченнями можете сказати ХТО ВИ НАСПРАВДІ?
    Ви тут дуже розповідали, що прагнете єдності в стосунках між людьми, але чомусь на форумі ніхто не хоче з вами об'єднуватися. Вам не здається це дивним?

14. Василь

Василь Well-Known Member

Це не дивно, бо я є фізиком, а на форумі процвітає метафізика. Крім того, єдність є формою особистою, а форум виключає особисті моменти спілкування. Взагалі, моєю метою на форумі є дискусії, в основі яких є розкриття метафізичних ілюзій загалу на основі фізичних знань. Ні про яку єдність як мету тут не йдеться.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

розвеселили ви мене на ніч.

Бо у мене склалося враження, що ви є просто байкар, а виявляється фізик-байкар.

Наслухалися Давидова і прийняли його за авторитет?

16. Aquinas

Ну і що далі? Ну розвінчаєте ви всіх у їхніх метафізичних ілюзіях, а далі що? Яка альтернатива? Люди перестануть вмирати від того, що будуть мислити одиничними фізичними категоріями? Чи люди відразу стануть щасливими, бо звільнилися від метафізичних ілюзій? Кінцева мета яка?

• Подобається Подобається x 4
  17. Василь

Василь Well-Known Member

По-перше, серед фізичних категорій є також і множинні, а не тільки одиничні, наприклад, електронне поле може включати багато частинок. А по-друге, якщо люди звільняться від метафізичних ілюзій, то вони зможуть пізнати еволюцію як універсальну форму буття фізичного Всесвіту, їм стане зрозуміло не тільки як виник Всесвіт, але й як виникло життя. Нарешті, вони зможуть зосередити свої зусилля на покращенні умов свого життя та людських стосунків, можуть побудувати своє суспільне життя на засадах добровільности та конституційної одностайности і жити без влади насилля. Перед ними відкриються необмежені горизонти вдосконалення життя.

18. Aquinas

Як всі ці фізичні знання застосувати на практиці людині, яка помирає від раку? Або людині, яка паралізована від народження? Як ці знання можуть зробити щасливою людину, яка втратила своїх рідних? Як від цих знань можуть стати щасливими всі ті, у кого депресія і відчуття безсенсовості життя?

P.S. Я ніколи фізики не вчив, а тому й не розумів. І зараз не хочу її розуміти, бо не вважаю її панацеєю, і не вважаю себе достатньо здібним, аби її розуміти. Не вистачає в мене сірої речовини для фізики.
    Людей, подібних до мене, - мільйони по цілому світу. Як бути з такими? Ну не мають вони нахилу до фізики, що з ними робити?

• Подобається Подобається x 2
  19. Василь

Василь Well-Known Member

Нічого з ними не треба робити. Нехай живуть собі так, як їм підказує їх власна інтуїція.

20. Pedro

Василь, ось ти начитався нікому не відомого совкового "фізика" давидова.
    І стало зрозуміло як виник всесвіт чи виникло життя.
    Але найбільші фізики світу рахують по-іншому. Навіть найбільший сучасний вчений С. Говкінґ пише в своїй книзі "A Brief History of Time"

If we do discover a complete theory, it should in time be understandable in broad principle by everyone, not just a few scientists. Then we shall all, philosophers, scientists, and just ordinary people, be able to take part in the discussion of the question of why it is that we and the universe exist. If we find the answer to that, it would be the ultimate triumph of human reason - for then we would know the mind of God.

Невже ти справді думаєш, що ті всі світила науки помилялись бо стояли на метафізичних позиціях а якийсь пігмей-совок побачив істину? Чи ти такий наївний чи там більш серйозна причина?

а де твій аватар? :)