Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

ваше запитання говорить про те, що ви нічого не розумієте про що запитуєте і суті теми. Та й нащо воно вам? Прийде час і коли дано зрозуміти - зрозумієте, а не дано - залишитесь так, як є.

• Подобається Подобається x 4
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Ні, воно показує, що таке розуміння сутності бога суперечить здоровому глузду і Біблії.
    2. Те, що мені треба я вже зрозумів.
    Залишається лиш не збитись з тего шляху й постійно доводити самому собі те, що він єдино-правильний і можлий, у всякому випадку для мене.

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Була б дуже вдячна, якби Ви зайнялись цим серйозніше. (Зауважу - при цьому не варта виписувати на форум усі бздури, котрі протягом цього важливого процесу Вам в голову прийдуть).

4. ABDURAKHMAN

Ну божевілля і геніальність завжди тісно між собою перепліталися...
    І я не виняток...

5. Un.Known

• Подобається Подобається x 1
  6. ABDURAKHMAN

одна геніальна думка варта сотні бздур

7. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Оце потратив майже цілу ніч щоб перечитати усю цю суперечку. Зрозуміло ставлення віруючих до Василя, але розумію і його поведінку. Бо якщо для Ромка достатньо завчити на пам"ять і повторювати як віршик "Символ віри" його церкви, (що на мою думку, скоріше свідчить про маловірство, аніж про віру) то для Василя можливо (підкреслю - можливо) необхідні твердіші докази, згідно з записаного листі до Євреїв 11:1 "Віра*— це обґрунтоване сподівання того, на що надіються, чіткий вияв речей реальних, хоча й невидимих." А таких доказів Василь не отримав, та і не міг отримати, тому що ті, хто намагався йому суперечити самі не розуміють цього питання, покладаються не на конкретні докази, а на сліпу віру (скоріше на маловір"я).

Це видно хоча б з того, як сиплеться пісок з миха під запитаннями Омара, котрий, будучи мусульманином, набагато ближче до Біблії. (Цікаво, Омаре, хто ви за фахом?)

Можливо Висилю, якщо вас дійсно цікавить відповідь на питання у чому полягає особлива роль Ісуса як месії, та багато інших, ви зможете знайти тут

Останнє редагування: 5 лип 2010
  8. Un.Known

Отут і полягає розбіжність думок.

Докази потрібні саме маловір"ю, людина віруюча вірить без них.

• Подобається Подобається x 2
  9. ABDURAKHMAN

то чому ж християни так зневажливо ставляться до інших релігій: будди3му, індуїзму, синтоїзму?
    Вони ж бо вірять не менше за нас.

10. Un.Known

А Ви питайтесь кожного конкретного християнина, котрий не відчуває пошани до чужої релігії.

Я поважаю усіх віруючих. І не повірите - навіть свідків. До тих пір, поки не почнуть мені розказувати, що я сама вірю "неправильно".

• Подобається Подобається x 3
  11. ABDURAKHMAN

не стільки шана чи не шана до іншої віри, а повне або часткове не розуміння того в що вірять інші, розмови про абсурд і фальшивість їхнів вірувань і вчень.
    Типу: а ви політеїсти, а ви безбожники, а ви не віруєте в Христа...

Чого-чого але віри в них є сповна.
    Аби кожен християнин мав стільки віри й любові, було б набагато краще.
    Я веду до того, що все не може бути побудована на БЕЗДОКАЗОВІЙ ВІРІ котра не потребує жодного пояснення.
    Бо й ацтеки вірили й чинили згідно віри своєї...

12. Un.Known

Чесно - я сама не цікавлюсь поясненнями інших чому вірять саме так, а не інакше. Щодо розмов про абсурд і фальшивість - то це міссія СЄ.

• Подобається Подобається x 2
  13. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Вам би його проблеми, от ви б тоді показали, як треба вірити, правда? Ну що зробите: ніхто, крім Свідків, не вміє вірити! Напевно, саме тому всі ми - маловіри - будемо знищені в Армагеддоні. Бо куди ж нас пускати до вашого земного раю?! Ні-ні, ми цього не достойні: журнальчиків не носили, до людей не приставали... Та й взагалі не християни ми.

А Бог може ОДНОЧАСНО бути на небі і на землі? Якщо ні, то чому?

14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

давайте не будемо плутати віру, як релігйне почуття і віру як систему догматів

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

А дарма так принаймі починаєш розуміти погляди інших.

---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Що може бути такими доказами?

---------- Додано в 10:30 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

І на чому вона гроунтує свої погляди?

15. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Згідно Писання, віра повинна бути добре обгрунтованою. (Євреям 11:1) І Бог завжди дає достатньо доказів для того, щоб мати таку віру. Віра ж без підгрунття - не що інше як маловірство, і ним дуже вміло користується божий противник Сатана, щоб зводити людей починаючи від Єви. (Буття 3:5)

Зрештою, здається це стосується іншої теми, але я не знаю як перенести туди відповідь. (може хто підскаже?)

16. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

От і обгрунтуйте як Ви розумієте таку річ, що Бог є Дух? Що таке Дух? Дайте відповідь згідно з законами логіки, якої, на Вашу думку, вимагає Євреїв 11:1. Тільки не кажіть, що сутність поняття Дух - це тайна, бо тоді це буде означати, що Ви вірите в якусь тайну, а як же тоді Євреїв 11:1?

17. ABDURAKHMAN

хоча б логічність і послідовність вірувань джерелам правди.
    Хоча ні, у кожного свої джерела правди...
    Отже субєктивне порівняння й знаходження абсолютного джерела істини (мало би таке бути).
    А на основі нього вже перевіряти свої погляди і вчинки на факт їх істинності.
    Хоча всього не доведеш і не спростуєш.
    Але й усьому підряд вірити не слід.

Останнє редагування: 5 лип 2010
  18. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Хіба? А я завжди був (та і є) впевнений, що СЄ просто показують чого насправді навчає Біблія, а що вже стосується абсурду і фальшивості, то це як кажуть - на злодієві і шапка...

19. Un.Known

:)

Ви мої розумієте?
    Див. вище. Я вже на це питання відповідала.

А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого.
    (Євр 11:1)

Поясніть, де Ви побачили у цій цитаті вимогу обгрунтування.

20. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

надто мало спылкувався з вами щоб зрозуміти\

не плутайте віру як почуття і віру як систему догматів

а де твій аватар? :)