Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

я повинен звітуватись перед Вами якої я віри? думаю ні...
    в мене таке враження що Ви пропустили слово "до мене" чи "до нас" після слова "прийшли" чи то в мене така "буйна" фантазія?
    Ви впевнені, що Ви старші за мене? отож давайте просто без образ (що і намагався сказати в своєму повідомленні)
    На жаль (чи на щастя) я не слідкую за форумлянами по різних гілках.. мені просто або подобається допис (+) або ні (-) і це не залежить від віри, національності, бачення що до іншого питання і т.д. То тепер скажіть мені чи не був правий Fremut, коли сказав

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Чоловік заперечує віруючим, пропагує свої нічим не аргументовані погляди, іноді просто тупить :sad:може вам відомо для чого увесь цей цирк?

3. вільний_слухач

агов, пані Олено, хіба тема обговорення "Fremut є (був) пропагандистом неаргументованих поглядів, а не гідним) форумлянином" ?

4. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Извините,а это Вы о ком ? Просто Вы как-то оригинально цитату дали сразу двух авторов

• Подобається Подобається x 1
  5. Оленa

Оленa Well-Known Member

а ви взагалі в темі чи просто? :bazar:

6. вільний_слухач

мдяяя... гарно з'їхали...горді собою, нє?

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

:nea:
    Думала що ви в темі, але помилилась :sad:

8. Fremut

Fremut Well-Known Member

Я в теме, а Вы ? Pedro написал Yuru о форумлянине Василе ?Fremut возразил ему цитатой из Священного Писания.Вольный слушатель поддержал его именно в этой цитате,не более.И вдруг у Вас Fremut уже и атеист,и тупит и всё остальное.Вы его посты в ЭТОЙ теме читали? Чем он Вас так прогневил?

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Фремут, просто не треба переносити полеміки з політичних гілок в гілку про релігії. Я, здається, тут не суджу нікого, навпаки, стараюсь пояснити чи зрозуміти деякі ситуації з точки зору Писання.
    Щодо Василя... Хлопчині хтось вбив в голову атеїзм. І він атеїст, причому як казали за совка, войовничий атеїст. Причому він не привів практично ніякого аргументу на користь його світогляду.
    Про що я і написав вам чи Слухачу.
    Якщо ви людина віруюча, то поясніть знову ж таки з точки зору Писання, яка сила тримає його в цьому атеїзмі і перешкоджає йому подивитись на речі під іншим кутом зору?
    Ось про це я і написав. І нікого не судив. Просто навів факти.

10. Fremut

Fremut Well-Known Member

Pedro,я ж вам просто цитату дал,не более того.:)Но! Если подходить с позиции верующего человека,то вы правы безусловно.

11. Василь

Василь Well-Known Member

А що буде, коли він не помер, а лише пережив стан клінічної смерти, а після того ожив? Чи таке неможливе?

12. ovod

ovod Well-Known Member

з іншої точки зору.
    Це неможливість впихнути в повну, незалежну і несуперечливу систему аксіом ідею Бога і душі. Це дві різні системи, існування однієї заперечує іншу.

13. ovod

ovod Well-Known Member

хтось може знайти місце і Біблії де Ісус називає себе Богом?
    І де він стверджував, що він єдиний син отця небесного? Ми всі сини Божі.
    http://www.gotquestions.org/Ukrainian/Ukrainian-is-Jesus-God.html
    доволі неочевидне доведення божественності.
    Ісус швидше говорить про нерозривну єдність з Богом.

досить цікаве відображення Ісуса було в екранізації "Майстер і маргарита"(перші пару серій і в останній).
    п.с. подивитися можна на покет відео в розділі містика (гірша якість, зате швидко)

• Подобається Подобається x 3
  14. Василь

Василь Well-Known Member

Що таке "взяти на себе людську природу"? Яким чином Ви особисто "взяли на себе людську природу"?

15. Fremut

Fremut Well-Known Member

И ещё раз повторюсь.Верующему,истинно верующему,челвеку не требуется доказательств божественности.Он просто верит.А доказательств существования Бога немерянно.Просто посмотрите вокруг и увидите.

• Подобається Подобається x 5
  16. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Це означає не бути зацикленим виключно на фізиці і своїй теорії про "конденсат". На світі є ще багато чого цікавого, крім фізики. Повірте.

Щоб мене не звинуватили в оффтопі, ось вам відповідь самого Христа на те, був він Месією чи не був:
    "Бо прийдуть дні на тебе, і вороги твої валом тебе оточать і тебе обляжуть, і стиснуть тебе звідусюди; вони розчавлять тебе й твоїх дітей, які будуть у тобі, і не зоставлять у тебе каменя на камені - за те, що ти не зрозуміло часу твоїх відвідин" (Лк.19:43-44).
    Ці слова Христос звертає до Єрусалиму - того міста, яке стільки століть чекало на Месію, а коли Він прийшов - не зрозуміло, що це саме Він прийшов.

17. Василь

Василь Well-Known Member

Чи не означає це, що фізики не є людьми? Ні! Отже заняття фізикою відповідає людській природі. Тільки, я Вас питав не про те, чи фізики є людьми, а про те, що саме означає "взяти на себе людську природу"? І яким чином Ви особисто "взяли на себе людську природу"?

Знову Ваша відповідь не про те! Питання не в тім, що хтось очікував чи не очікував, або в що хтось повірив чи не повірив, а в тім, чи був Ісус месією, чи не був. Відповідь - не був!

18. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Скажіть: ви - адекватна людина? Логічне мислення вам притаманне? Це риторичне запитання. Не обов'язково відповідати на нього з точки зору фізики

Взяти на себе людську природу - це значить стати людиною з кістками, м'язами, кров'ю, внутрішніми органами, мозком і душею, але при цьому зберігати свою Божу Особовість і природу. Звідси й догматична істина: Христос - це одна Особа (Божа) у двох природах (Божій і людській).

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Аквінтасе... та я вас прошу... яка там фізика....:crazy:

Загубився чоловік у своїх видуманих аксіомах і морочить голову собі і читачам...
    Тут важкий випадок... :)

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Христос - Син Божий був на землі, в той час коли Бог, Отець був на небі і як ще можна стверджувати що це одна й та особа, що це єдин і той же бог?

а де твій аватар? :)