Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Мовчання знак згоди, чи не так!?

2. Leri

Leri Well-Known Member

не завжди... ) Павло у посланні до Тимофія каже

23 А від нерозумних та від невчених змагань ухиляйся, знавши, що вони родять сварки.
    (2Тим.2:23)

просто якщо результату диспут не дає - це просто марнослів'я не більше....

я не читала всі 20 сторінок даної теми, але я так бачу що аргументів які б мене особисто переконали в тому що Ісус - не є Христос тут немає...

тим більше ваша тема сама собі протирічить

але це всього на-всього розгорнуте пояснення слова месія

великі пророки були помазанцями Божими, отже, чисто формально були мессіями

але ви маєте на увазі те, що Ісус не був обіцяним Царем Месією

вищенаведена вами стаття кілька разів наголошує на терміні "клінічна смерть",
    що він зцілював від клінічної смерті (цікаво, що після 3-х днів, забальзамовані трупи від клінічної смерті зцілював(!), і сам пережив клінічну смерть після розп'яття ( якось сам викарабкався) а потім десь собі зник... а учні настільки ревно стали проповідувати, що (враховуючи тогочасну швидкість передачів інформації) вже через кілька століть уся римська імперія відкинула своїх рідних богів і стала поклонятися якомусь там недобитому пророку...

ваша інформація набагато більш сумнівна в сенсі наукового дослідження тексту ніж традиційне тлумачення Євангельських текстів, які доречі підтверджені внутрішніми та зовнішніми, письмовими джерелами (наприклад Йосип Флавій - нехристиянин, римський історик єврейського походження, Тертуліан - християнин, історик з Карфагену, римського походження)

тому вибачте, але без достатньої доказової бази такі статті більше схожі на інформаційне сміття... (прошу не ображатися, тут нічого особистого)

Останнє редагування: 30 жов 2009
    • Подобається Подобається x 3
  3. Василь

Василь Well-Known Member

ҐРецепт приготування месії

Ця Ваша заява подібна до заяв під час комунізму: "Я цього автора не читав, але я переконаний, що він є ворогом народу."

Отже Ви стверджуєте, що месія не один, а насправді їх багато! Для мене це новина.

Відтак, кожен, хто перебував в комі, і прийшов до тями, був месією? І кожен лікар, який вилікував хворого, що пережив клінічну смерть, є месією? Ми можемо запатентувати рецепт, як стати месією. Спочатку треба пережити клінічну смерть, а потім треба стати лікарем і виліковувати хворих, які пережили клінічну смерть.

4. Leri

Leri Well-Known Member

1-ше повідомлення даної теми я таки прочитала... а форум це не є монографія але зібрання багатьох дуже різних авторів...

так що незгідна я саме з твердженнями наведеними у 1-шому повідомленні даної теми... чи може хочете сказати, що всі інші з вами давно погодилися?
    дивно що ви беручись за дослідження теми "месіанства" цього не знали...
    звичайно помазаників було багато...

наприклад я також з деяких причин можу вважати себе "машіах" - тобто помазаною...

адже за мене молилися з покладенням рук пастори та єпископи і благословляли на поширення Царства Божого у цьому світі... ба навіть виливали на мою голову оливу...

дивно, що ви не чули про те, що КОЖЕН віруючий - є священник Бога Живого

а відносно Ісуса - Він Помазанець обіцяний через пророків і Священник по чину Мелхиседековому (Він одночасно і Цар І Священник)

У так званих месіанських псалмах Давид пише

1 Чого то племена бунтують, а народи задумують марне?
    2 Земні царі повстають, і князі нараджуються разом на Господа та на Його Помазанця:
    3 Позриваймо ми їхні кайдани, і поскидаймо із себе їхні пута!
    4 Але Той, Хто на небесах пробуває посміється, Владика їх висміє!
    5 Він тоді в Своїм гніві промовить до них, і настрашить їх Він у Своїм пересерді:
    6 Я ж помазав Свого Царя на Сіон, святу гору Свою.
    7 Я хочу звістити постанову: Промовив до Мене Господь: Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив.
    8 Жадай Ти від Мене, і дам Я народи Тобі, як спадщину Твою, володіння ж Твоє аж по кінці землі!
    9 Ти їх повбиваєш залізним жезлом, потовчеш їх, як посуд ганчарський...
    10 А тепер помудрійте, царі, навчіться ви, судді землі:
    11 Служіть Господеві зо страхом, і радійте з тремтінням!
    12 Шануйте Сина, щоб Він не розгнівався, і щоб вам не загинути в дорозі, бо гнів Його незабаром запалиться. Блаженні усі, хто на Нього надіється!
    (Пс.2:1-12)

це цар Давид не про себе пише... хоча він також помазанець (по єврейськи це машіах, з грецької - христос)

Христос це не ім'я, навіть не титул... це означає більше як "відокремлений для певної мети"

але тут є цікавим поєднання Імені Ісус Христос - Єшуа ха Машіах - або "Бог що помазаний для спасіння"

в єврейський іменах (давньоєврейських) все не так просто... іх завжди давали з певною метою і це мало значення (як і у всіх древніх народів)

ну... навіть не знаю як сказати...

якщо ви з мого речення зробили такі висновки - тоді ...

тоді повторюся -
    бувайте :girl_bye:

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Вася! "Глаголом жги сердца людей"!
    Ти йдеш у вірному керунку!
    (правда, вже не залишилося модераторів, що б могли б тебе підтримати :sad: )

• Подобається Подобається x 1
  6. Василь

Василь Well-Known Member

Я не заперечую, що Ісус був помазаним. Тільки він не виконав своєї місії, бо вступив в конфлікт з владою замість того, щоб завести всіх людей до царства божого. В результаті вийшло так, що він обіцяв повернутись і не повернувся. Так що царство боже залишилось в майбутньому, тобто там, де воно було й до Ісуса. Імена тут нічим не допоможуть.

7. cap

cap Well-Known Member

Я в шоці...:haha: Невже нечистий попутав...?:haha:
    Короче, кинув людей...:haha:
    Ви вже й туди добрались?:haha:
    Пане Василю, Вам пора писати п"ятикнижіє.:)

8. Василь

Василь Well-Known Member

Поки Ви тут ворожили, я вже його написав!

9. Василь

Василь Well-Known Member

Я допускаю, що Ісус пережив клінічну смерть і ожив. Тільки куди він після того подівся?

10. Zoli

Zoli Well-Known Member

Ну знаєте, мені тут напрошується вислів, який був сказаний Ісусом Петру: "Відійди від мене Сатано". Ці слова були сказані до Петра не тому, що в нього Сатана вселився, а тому, що Сатана так покерував його розумом. Тобто не думайте, що я мав на меті Вас образити. Просто такого безглуздя я навіть від атеїстів не чув. Вони принаймні точно знають у що вони не вірять, ін. словами добре знають свого ворога.

11. Василь

Василь Well-Known Member

У мене ворогів немає. А в чому Вам вбачається безглуздя?

12. Arthur

Arthur Well-Known Member

Клінічну смерть після розп’яття?

Ви писали, що
    А ви не задумувались, що в цьому тексті викладені історично правдиві дані. І що розп’яття і Воскресіння Христа теж можна розглядати, як історичну правду.

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Я люблю історію стародавнього світу. І археологію. Регулярно передплачую археологічні журнали, серед яких надзвичайно цікавий Archeological Diggings.
    Так ось, ще не разу не зявився факт, який би в чомусь заперечував написане в Біблії.
    Ви уявляєте яка то була б сенсація, якби такий факт був знайдений! Тут би атеїсти всіх країн справді б зєдналися в одному пориві...

14. Василь

Василь Well-Known Member

Я б не сказа, що правдиві, а перекручені міфічною свідомістю людей. Є багато інформації про те, що люди, які були в комі, оживали. І що з того?

Клінічна смерть саме так і називається, що не є остаточною смертю і що можна ожити після клінічної смерти. Тільки Ісус, після того, як ожив, втік і на очі людям не показувався. Деяким він привидився, але толку з цього мало. Так що, явно, якщо він і ожив, то покинув світ людей, що не свідчить про нього позитивно. Нема толку з такого "воскресіння"...

15. Arthur

Arthur Well-Known Member

Я ж Василю про це і хочу сказати. Що багато історичних фактів з Біблії підтверджені.

16. Василь

Василь Well-Known Member

А багато й не підтверджені. Проблемою не факти, а їх релігійне тлумачення, а основною проблемою є те царство боже, в яке можна лише вірити. І ніякого нового Єрусалиму "до кінця цього покоління" не було й немає. З кінця того покоління пройшло вже дві тисячі літ!

17. Arthur

Arthur Well-Known Member

Але й не спростовані. Факти це не гіпотези і від того як їх тлумачити нічого не зміниться.

18. Leri

Leri Well-Known Member

1 Хто нашій спасенній тій звістці повірив, і над ким відкривалось рамено Господнє?
    2 Бо Він виріс перед Ним, мов галузка, і мов корінь з сухої землі, не мав Він принади й не мав пишноти; і ми Його бачили, та краси не було, щоб Його пожадати!
    3 Він погорджений був, Його люди покинули, страдник, знайомий з хоробами, і від Якого обличчя ховали, погорджений, і ми не цінували Його...
    4 Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс, а ми уважали Його за пораненого, ніби Бог Його вдарив поразами й мучив...
    5 А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!
    6 Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, і на Нього Господь поклав гріх усіх нас!
    7 Він гноблений був та понижуваний, але уст Своїх не відкривав. Як ягня був проваджений Він на заколення, й як овечка перед стрижіями своїми мовчить, так і Він не відкривав Своїх уст...
    8 Від утиску й суду Він забраний був, і хто збагне Його рід? Бо з краю живих Він відірваний був, за провини Мого народу на смерть Його дано...
    9 І з злочинцями визначили Йому гроба Його, та Його поховали в багатого, хоч провини Він не учинив, і не було в Його устах омани...
    10 Та зволив Господь, щоб побити Його, щоб муки завдано Йому. Якщо ж душу Свою покладе Він як жертву за гріх, то побачить насіння, і житиме довгії дні, і замір Господній рукою Його буде мати поводження!
    11 Він через муки Своєї душі буде бачити плід, та й насититься. Справедливий, Мій Отрок, оправдає пізнанням Своїм багатьох, і їхні гріхи понесе.
    12 Тому то дам уділ Йому між великими, і з потужними буде ділити здобич за те, що на смерть віддав душу Свою, і з злочинцями був порахований, хоч гріх багатьох Сам носив і заступавсь за злочинців!
    (Iс.53:1-12)

19. Василь

Василь Well-Known Member

Я займаю таку позицію, що в описаннях біблії багато вигадок. Наприклад, вигадкою є те, що Ісус воскрес. Бо інакше, для чого він воскрес? Для того, щоб Хома засунув пальця в його рану? Ви вважаєте це дуже цінною ціллю цього воскресіння Ісуса? Отже він зовсім не воскрес, а історія його воскресіння вигадана для переконання віруючих, що сумніваються.

20. Zoli

Zoli Well-Known Member

І знову Ви за своє. До поки Ви не перечитаєте Біблії, я не сперечатимусь із вами про питання, що стосуються догматики та віри в Ісуса, бо цим Ви не що інше як ображаєте всіх хто вірить в Бога. Не розуміючи, яку жертву приніс Ісус, ви кидаете, тим самим під ноги собі почуття всіх присутніх християн.

Що стосується першої частини Вашого допису.
    Це не я почав говорити, що людина може і пережити клінічну смерть, а Ви. І як уже казав, сам цей факт свідчить про те, що Ви визнали факт смерті. А тепер, як то кажуть, ось маєш... Смерть Ісуса - вигадка...
    Для Вас же мої аргументи не є вагомими. Згадайте, що я Вас запитував. Чи пробували ви переконати когось у якійсь справі на основі того, що для опонента не є авторитетом?
    Переконайте бушмена, на основі букварика, що ракета, яка намальована на сторінці під буквою "Р" - літає...

Тож приводьте аргументи, які стосуються відповідей на ваші аргументи. Постійно тікати від теми погана звичка...

а де твій аватар? :)