Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Давати, так. Але Ісус(ас) не давав життя, а повертав душу назад в тіло, і звичайно по Волі Бога.
    Ви праві, Миху, в цьому є логіка, якщо обмежитись тільки віршем 22, але Ви загляньте далі, 23 і 24 (вибачюсь в мене Біблії на компі немає), і що виходе Сам Бог видає СЛОВО, в руки беззакоників, і вони це СЛОВО вбивають(!), Бог залишається без СЛОВА, але потім Він, це СЛОВО воскрешає. Питання як, якщо виходячи з Вашої інтерпритації слів Івана - "що без СЛОВА Бог нічого не зробив, бо все, що зроблено є через СЛОВО", тоді Бог, саме в той період залишився БЕЗ СЛОВА?
    Звичайно, Миху, питання будуть постійно виникати, вони наврядчи колись закінчатся...
    То Ви Мавці, пояснювали, щоб вона не зважала, на явні паралелі між митраїзмом та Християнством, що це мовляв дрібниці, а півмісяць ніяк Вас в спокої не залише. Але, ще раз Вам, кажу півмісяць, це символ політичний, а не сакральний. Якщо наприклад, якісь сатаністи будуть під півмісяцем, виконувати певні ритуали, і я потраплю на це місце, і буде змога цей півмісяць зламати, то я зламаю, і проти своєї релігії, цим ніяк не погрішу. Тому що символ, цей політичний, і причини виникнення його виключно політичні.
    Миху, а якщо Ви взнаєте, що певні дохристиянські окультні рухи мали за символ хрест, Ви тоді від хреста відмовитесь, чи знов будете стверджувати(якщо не особисто Ви, то інші християни), що непотрібно на це зважати, адже цей символ Св.Духом "освячений"?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тобто Ісус міг лише повертати життя, але не міг його давати - цікаво, направду. Але я би хотів повернутися до того моменту про Лазаря.

Івана 11:
    23 Промовляє до неї Ісус: Воскресне твій брат!
    24 Відказує Марта Йому: Знаю, що в воскресення останнього дня він воскресне.
    25 Промовив до неї Ісус: Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити.
    26 І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре. Чи ти віруєш в це?

Це так, для роздумів....

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дякую за запитання.
    Отець не залишився без Слова. Ісус - це те слово, яке стало тілом.

Івана 1:
    14 І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця.

Цє Було Єдине Слово, яке безпосередньо стало тілом, але Отець не залишився без Слова.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене запитання також не закінчуться, тим більше у такому цікавому товаристві, що на форумі.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Симпатизую Мавці через те, що в неї нік Мавка, а звідки - з пісні - українська душа. А її переконання - вони хоча мене ні в чому не переконують, проте зовсім не викликають злості.;) От чому - не знаю.
    Наберуся духом - подискутую з Мавкою, тут треба мати спеціальний настрій.:) :) :)

6. Омар Люлька

Доречі, Миху, я трішки сказав не правду, ми віримо, що в дитинстві Ісус(ас) дув на голубів (непам'ятаю із тіста, чи із глини роблених) і вони оживали. Так що і новому створінню, він давав життя, але щоб від нього(ас) появилась нова людина, незнаю...
    Так вмирають же! А потім воскреснуть. Чи у християн різні види смертей? Чим смерть Й.В.Сталіна відрізняється від смерті Івана-Павла II? "В каждого свои пути, каждому свой час, смерть равняет, по-себе нас"(с)К.Кинчев

7. Омар Люлька

Немає защо!
    Тільки я так і не зрозумів, кого Він, чим воскресляв? Слово Словом?
    В джихалійські часи, я б сказав, що тут без пляшки не розібраться... :sad:

8. Омар Люлька

І я також :) Я ж доречі, починав цікавитись релігією саме з рідновірства, віруючим рідновіром не був, але щось дуже подобалось. Можливо естетика лісів, я ж серед степів виріс, і в дитинстві ніколи в великому лісі не був, то на романтику і потягло...
    І ще симпатизую крішнаїтам, знаю, що років через 100, вся Індія буде п'ять разів на дань повертатись в сторону Мекки, в молитві до Єдиного Бога, і тільки в наших краях, будуть молоді хлопці та дівчата, в яскравих вбранях "Харе Крішну" виспівувати будуть.
    Розумію, в мене настрій періодично з'являється, але знаю, що цей інтернет його бистро зламає :sad: Якщо, іншаАллаг, в серпні зроблю виділину лінію, то зможу більше часу приділити, як цьому Форуму вцілому, так і конкретно Мавці.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому чим?

41 І зняли тоді каменя. А Ісус ізвів очі до неба й промовив: Отче, дяку приношу Тобі, що Мене Ти почув.
    42 Та Я знаю, що Ти завжди почуєш Мене, але ради народу, що довкола стоїть, Я сказав, щоб увірували, що послав Ти Мене.
    43 І, промовивши це, Він скричав гучним голосом: Лазарю, вийди сюди!

Як бачимо, будучи Словом, він нічого не робив без Отця. Це якраз говорить про єдність Бога. Бог нічого не робить без Слова і Слово - теж "частина" цього ж Бога.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

От цікаво, чи знайшла Мавка квітку папороті на Купайла? Як гадаєте?

11. Омар Люлька

Мені теж, дуже цікаво... Будемо тримати за неї кулаки, та надіяться на краще :) :) :)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це з Корану?

13. Омар Люлька

Та я вже не про Лазаря, а про Ісуса(ас), якщо він Слово, яке померло, то чим же його Бог воскресив? Взагалі сама ситуація не зрозуміла, Слово Словом воскрешається, начебто Слово те не одне...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

я вже не раз писав про це, але повторюся.

Бог(Отець) сказав(Слово) - і сталося(Св. Дух).

Такий механізм. Бог (Отець) каже (Слово): хай буде .... і сталося(дія Св. Духа)
    - так йшло створення всьогО.

15. Омар Люлька

Звідти, але цитату зараз не дам.

16. Омар Люлька

А як Ісус(ас) був в віці, 5 років, то як в Австралії аборигени народжувались?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

я думаю, що коли Слово стало тілом, то Отець не позбавився Слова.
    Ісус - це матеріалізація Божого Слова, але не позбавлення Слова в Отця, а коли тіло Ісуса померло - Дух залишився. Тут по-моєму все ясно.

уявіть, якщо ви скажете: яблуко і на столі появилося яблуко, тобто слово Ваше матеріалізувалося, АЛЕ Ви ж не позбавлені сказати ще інше слово, нє? навіть якщо це яблуко зігнило.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

і не вимагаю - просто цікаво.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А оце я вже зовсім не зрозумів вашого запитання.

20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Марка 1:9-11 "І сталося тими днями,- прийшов Ісус з Назарету Галілейського, і від Івана христився в Йордані. І зараз, коли Він виходив із води, то побачив Іван небо розкрите, і Духа, як голуба, що сходив на Нього. І голос із неба почувся: "Ти Син Мій Улюблений, що Я вподобав Його".

а де твій аватар? :)