Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Василь

Василь Well-Known Member

По-Вашому, місія месії в тому, щоб звернути увагу?

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

ну це вузьке бачення. але Він не міг не звернути увагу на порушення Першої Заповіді.

3. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Так в тому і справа, що в всьому перерахованому Вами, поклоніння немає. Є велика (і не даремно) повага, але це не поклоніння...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

повага? витирання ніг - то є повага? я думаю, що це щось більше...
    поклоніння - це коли людина перед кимось понижує себе, дає зрозуміти, що вона нижча перед особою.
    А повага - це уступити місце в тролейбусі.

5. Омар Люлька

Поваги теж різні бувають :) і для Царя Визволителя, не шкода і волосям ноги витерти. Зновужтаки коли Папі Римському взутя цілували, то його що за Бога поважали?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

цілування - то не є поклоніння.
    цілування взуття - не вважаю це правильно, але питання не про папу, що він (не є)/є Бог - не стоїть, всі знаємо хто є папа.

а як вам це:
    Тома звертається до Ісуса: Господь мій, Бог мій! (З Євагелії)

7. Омар Люлька

Ну а всі знали, що Ісус(ас) пророк Божий і Машиах, це покруче ніж Папа, тут не тільки цілувати, а й волося не жалко :)
    А про Фому, якщо я не забув контест, то було здивуваня, коли він побачив Ісуса(ас) - "о Господи, о Боже мій!!!"

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

якби ж то всі знали, то не розіпяли б, тим більше не знала жінка, що велА блудне життя. І все-таки. Ісус не заперечував поклоніння Йому - і це важливо.
    а скажіть, чи може священник, чи навіть пророк відпускати гріхи?

9. Омар Люлька

Під "всіма" я мав на увазі, не все неселення Палестини, а всіх тих, хто як Ви стверджували йому(ас) поклонялися. Щодо Марії, дуже добре, давайте розберем цей момент. Якщо Ви стверджуєте, що вона не знала, що Ісус(ас) Машиах, то вона й не могла знати, що він Бог (якщо прийняти його за Бога), для неї він(ас) був тільки людиною, що воскресила її брата. Також, що Ісус(ас) Бог не знав Юда, а інакше весь Євангельский текст втрачає сенс, Юда спочатку вважав (або придурювався), що Ісус(ас) Царь Визволитель, а коли зрозумів, що це не так то зрадив його. Творця живого, він би на страту не дав, чи не так? І що ми бачимо, Марія бере миро і обтирає ним ноги Ісусові(ас), Юда обурюється фактом, що це миро можна було б продати, а гроші роздати бідним, а не фактом витирання ніг волоссям, чому він не сказав їй - "язичниця, що ти твориш! Не поклоняйся нікому окрім Бога"? Якби вона витирала, не миром, а водою, він би і увагу не звернув. Це показує, що в ті часи в Палестині, це був звичайний акт уваги, ніхто його за поклонніня не вважав.
    Ні гріхи, може відпускати тільки Бог, але пророк може знти Його волю, а тому казати - "цей гріх тобі прощено!".

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

а такого не казав, про Марію.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це Ваша відповідь чи відповідь мусульманина?

12. Омар Люлька

Ну, а Марія (та що сестра Марфи і Лазаря) хіба ноги Ісусові(ас) волоссям не обтерала? Результат я описав вище.

13. Омар Люлька

Моя, але я впевнений на 99%, що Ісламу вона не суперечить. Звичайно Пророк може знати волю Богу, що той чи інший гріх, людині прощено, тільки якщо Сам Бог йому це захотів вікрити.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус сам прощав.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

зрозумів. Добре, що Ви згадали про Лазаря. Пророк може до життя повернути померлого?

16. Роман

Роман Member

Христос прощав гріхи, будучи Богом!

• Подобається Подобається x 2
  17. Омар Люлька

Дуже цікаво, тоді можливо приведете дослівно слова Ісуса(ас) на арамейській мові? Перекладам я зовсім не довіряю. Тай апостоли, як Ви вже писали, таж люди, і теж можуть помилитись, можливо щось не тек зрозуміли. От Петро (основоположник вашої Церкви ;)) казав, що знамена Ісус(ас) робив не сам, а через нього це робив Бог (дивіться як роздилив Ісуса(ас) та Бога, респект йому за це :)) (Дії 2/22), тому люди могли помилитись і виголошення Божої Волі, сприйняти за особисту волу Ісуса(ас).
    То питання про те, що ніякого в витиранні ніг волосям, поклоніння немає, ми вже закрили?
    Ісус(ас) повертав, так сказано в Св.Корані.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Слава Богу, що в Корані то є. Ну але погодьтеся, що життя може давати лише Бог.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Петро напевно вдячний, що Ви його похвалили. Шукаємо Дії 2:22.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

22 Мужі ізраїльські, послухайте ви оцих слів: Ісуса Назарянина, Мужа, що Його Бог прославив вам силою, і чудами, і тими знаменами, що Бог через Нього вчинив серед вас, як самі ви те знаєте...

Омаре, коли ми говоримо "Трійця", то вкладаємо певне поняття в це.
    Якщо ми не вкладаємо жодного поняття і розуміємо це просто тілесно, то можна нафантазувати будь що. Хто є Ісус Христос згідно правдивого вчення традиційної церкви? Він є СЛОВО. Євангелія від Івана каже, що без СЛОВА Бог нічого не зробив, бо все, що зроблено є через СЛОВО.
    Отже, згідно Євангелія від Івана, Ісус Христос - це є Слово, яке стало тілом. Оскільки Бог завжди діє через Слово, то фраза Дії2:22 є повністю зрозумілою як для мене, так і для будь якого традиційного християнина.

Омаре, якщо у Вас є ще якісь запитання - з радістю відповім.
    Доречі, що до Вашого вислову, що знак - то не має великого значення, смію не зовсім погодитися. Знак - це знамення. Знаки не вининикають просто так баз причин. Навіть серп і молот у 17-му році не був чимось новим і зараз він не забутий. Все має значення.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)