Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

У мене майже нема шансів, навіть якщо б відповів ствердно. Але є свідчення. Почитайте щоденник Фаустини Ковальської.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А я можу ті самі слова від себе повторити. Апостолам теж могли не вірити. Ісус на той час уже не був з ними.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

тобто, Ви бачили Ісуса....

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Про факти та переконання

Василю,
    рекомендую прочитати http://www.lib.ru/HRISTIAN/RENAN/iisus.txt

Там стверджується з доказами, що дійсно була така людина - Ісус з Назарету. Був він проповідником (їх тоді, до речі, було дуже багато, час такий був; інша справа, чому пам"ятають тільки про одного з них?) і був розп"ятий на хресті.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому????

6. Liliyah Romanova

Миху, ви хочете, аби я про дуже інтимне отако оголошувала? Так, я бачила Ісуса. А ви ні? Хіба йдеться лише про те, аби бачити фізично?
    Є ще одні слова, які ви прекрасно знаєте:
    Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували! (Iван.20:29)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачив, а Василь он - ні.

8. Liliyah Romanova

Миху, а ви йому і не покажете. Буде на то воля Божа, сам побачить. :)

• Подобається Подобається x 1
  9. Василь

Василь Well-Known Member

Докази моєї тези

Дякую, це якраз підтверджує, що Ісус не був месією!

10. Степаныч

Відповідь: Докази моєї тези

Чому? Це аж ніяк не виключає, що Ісус був месією. А лише підтверджує, що була така історична постать.

11. Василь

Василь Well-Known Member

Крім того, це також аж ніяк не виключає, що Ви є месією, крім того, підтверджувати, що Ви є, не потрібно, бо й так видно, що Ви є!

• Подобається Подобається x 1
  12. Степаныч

:D Дякую, я давно це відчував!;)

Я ж не сказав, що факт існування якоїсь історичної постаті доводить її месіанство! Ви писали, що Ісуса не було. Але доведено, що така історична постать була. Щодо іншого - то от тут однозначто тільки питання віри. Десь читав, не пам"ятаю: "Чудо, обычно, бывает произведением толпы, а не того, кому его приписывают".

Взагалі моя точка зору така. Релігія - психотерапевтична система. Завдяки їй людині не так страшно і комфортніше жити у світі. Все інше - питання лише віри. Ісус Бого-людина чи ні, Мессія він чи ні, існує рай та ад, ... і таке інше, це питання, які дискутувати безперспективно. Повторюю, ці питання - питання віри. Нерозумно вимагати від когось, щоб він ДОВОДИВ те у що він ВІРИТЬ.

13. Василь

Василь Well-Known Member

Брехати не гарно!
    Тобто, виходить, що, чи є хтось месією, чи ні – в це можна лише вірити? А навіщо?

14. Степаныч

:D :D :D ;)
    Так. На сьогодні немає доказів того, що хтось може творити чудеса. Але є люди, які вірять, що є такі "чудотворці". Наприклад, Кашпіровський. Звичайна людина. Але може переконати людей, що він УСЕ може. І досягає результатів. Це чудеса? Ні. Просто використовуються до кінця на сьогодні не вивчені закони роботи людської психіки.
    А навіщо вірити?... Ну тоді навіщо мати надію? Що таке любов? Чому когось ненавидіти? а кимось захоплюватись?... Немає відповідей на ці питання. І це добре!

15. Василь

Василь Well-Known Member

Ви заперечуєти факт відсутности Ісуса? Знаєте його адресу чи, може, навіть телефон?

Це не про месію! Зосередтесь!

16. Степаныч

Ми пішли по колу. Ви ж погодились, що Ісус, якого мільони людей вважають Месією, дійсно реальна людина? Як і Понтій Пілат? Як ..., ну не знаю, Македонський, Тамерлан, Тутанхамон,..........

Це про ВІРУ У МЕСІЮ!

Взагалі, конкретизуйте, будь ласка, що Ви хочете довести. А я зосереджусь і спробую зрозуміти.:) Якщо Ви намагаєтесь переконати, що Ісуса не було взагалі, то мені здалося, що Ви погодились з тим, що Він був. Якщо Ви хочете переконати, що Ісус як реальна людина був, але він був просто звичайною людиною, то дискусія, повторюю ще раз, безперспективна. Віруючим Ви у цьому випадку нічого не доведете.

17. Василь

Василь Well-Known Member

Був, але не є! Ви постійно займаєтесь підробкою, чи лише час від часу?
    Я це вже написав з самого початку! Читайте, або не встрявайте!

18. Степаныч

Вибачте.

19. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Мир Вам, Миху

І Вам, дякую, за ці слова. Вже повернувся, на дві неділі раніше, ніж планував. Так за цим Форумом занудьгував :)

20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

о, вітаю з поверненням!

а де твій аватар? :)