Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Василь, 8 кві 2007.

1. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Відповідь: Ісус був пророком царства божого, а не Христом.

В Євангелії від Фоми, Ісус(ас) каже чудові слова (цитую по-памяті) - "Люди сході на дітей, яких добрі гоподарі пустили погратись на своєму полі, а коли час гри закінчився, і господарі кажуть, що б діти йшли, з цього поля, ті чомусь ображаються..."

2. Омар Люлька

Тобто, чекав, як "карта ляже"? (астагфіруЛлаг)
    А якже момент з Євангелія, що без Божої волі, і горобець на землю не впаде? Також можу привести цитату з Івана Златоуста, коли він каже, що все в цьому світі робиться по волі Божій. Скажіть, а на те, що Адам(ас) згрішив була воля Божа?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви напевно не читали мого допису на цю тему.

У людини було (і є) варіанти, але всі ці варіанти є передбачені Богом. Людина не може втяти щось таке, що Богом не передбачено. Якщо людина живе праведно, то має по заслугах, бо це є Божа воля і навпаки - грішно, то відповідно і це також Божа воля. Це є Закон. Але крім того Бог може впливати конкретно на ситуацію. Я ясно пояснив?

4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я це по іншому розумію. Не може бути Божої волі жити грішно. Бог дав людині можливість вибору. І вибирає як жити людина.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому по-іншому? Саме так само...

6. Омар Люлька

Ну в цьому випадку, мені здається Мих правий, якщо Бог дав людині свободу волі, і право вибора, то Він же і дав із чого вибирати...

7. Омар Люлька

Так десь пропустив...

Ясно, значить варіант, що Адам(ас) з'їсть плід був Богом передбачений. Добре, тоді поясніть, чому Богом було закладений в своє створіння механім, коли людина "спадкує" гріх і всі включно з праведниками будуть віками страждати в пеклі? Хотів щоб його власний "прихід" був більш фієричним? Коли кажуть, що "смерть Бога на хресті" це прояв якоїсь любові, мені дуже дивно, чому ж "люблячий" бог допустив, що невинне маля хоч секунду провело в пеклі? Чому він не воплотився, наприклад, в Авелі? Навіщо, ці віки мук? Яка ж це любов, до свого створіння?

8. Степаныч

"Із чого" так. Але ж "дав вибирати". Тобто людина винна сама, якщо веде неправедне життя. Інакше виходить, що Бог сам вирішує, хто буде праведником, а хто грішником.

9. Омар Люлька

ІМХО, Мих так і написав, Бог створив варіант, коли людина або згріше, або зробе праведний вчинок, а вибирає вже людина самостійно...

10. Степаныч

Значить, я не так зрозумів. Ніч, важкий день, ... :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думав над цим питанням і маю відповідь на це запитання. Правда само по собі, людина не може Божі плани знати. А думка наступна. Утврюючи всесвіт, Землю, людину, Бог створив певні закони розвитку. Це стосується не лише точних наук, але й духовного світу. Дійдемо до того моменту, коли була створена людина. На той час багато чого вже було створено, все це створювалося і розвивалося Законами, які сам Бог створив. І ось появляється гріх.(не будемо зараз обговорювати тему: хто створив гріх, ок?) І ось цей гріх вражає людину - людина стає вражена гріхом. Що далі? Які варіанти? Знищити все, що було створено і розпочати зАново? Змінити закони розвитку всього і вся? Ясно одне - треба зробити так, щоб людина знову стала чистою не порушуючи Законів, які були дані Богом і діяли дотепер - це раз і друге: не починати все з початку, а продовжити розвиток людства. Тобто продовжити створювати людину в чистоті, щоб її подаба й образ мали Божу подобу. Ви скажете, а чому все так довго тягнеться? відповім: а яке то має значення? Час для Бога немає значення, тут головне - позитивний результат. Напевно, людство повинно перейти всі ті етапи, щоб "на виході" отримати людину, яка має непохитну віру, яка може встояти перед гріхом(деградацією).
    Отець посилає Однородженого Сина до людей, щоб навернути людину з того невірного шляху - до Спасіння, інакше люди знову б пішли по шляху, який колись привів до всесвітнього потопу.
    Якби Бог не послав Сина, людина б не спаслася. Тому що людині, яка заражена гріхом, важко виконати бездоганно всі Заповіді. Тому сам Ісус до цих Заповідей дав доповнення (не зміну). Порушив заповідь, покаявся, навернувся (але чистосердечно) і це порушення вже не лежить важким гріхом на душі. І це є велика втіха і радість для людини, що маємо Спасителя.

12. Василь

Василь Well-Known Member

Смерть та гріх

Смерть є фізичним процесом, а гріх є духовним вчинком. Смерть лише тоді є наслідком гріха, коли йдеться про злочин вбивства, або про тяжку хворобу, яка причинена гріховним вчинком. В загальному випадку смерть є наслідком незворотнього процесу старіння організму.
    Не всі, а лише ті, хто вчинив гріх!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так думали і фарисеї, але Ісус сказав, хто є безгрішний, той хай перший кине камінь в неї. І фарисеї ... розвернулися і розійшлися. А саме фарисеї вважалися найближче до Бога. Та й і в Євангелії сказано: нема безгрішних.

14. Василь

Василь Well-Known Member

Гріховність одних не доказує гріховности інших!

Це свідчить лише про те, що фарисеї були грішними! А ще сказано судити по ділам. К чему бы это?

15. Омар Люлька

З цим погоджуюсь.

Зараз - ок, але цього питання все одно не уникнути.

Мені не подобається фраза - "гріх вражає людину", гріх це дуже індивідуальне, не може хтось не те зробити, а мене вразити, і навпаки, якщо я щось не те роблю, то і вражеє, це тільки мене...

Навщо так трагічно? Показати людині, що є гріхом, і які добрі вчинки, цей гріх можуть спокутувати... Тобто направити пророків, які це пояснять людині, а вибір вже за людиною...

Огоо... а про своє творіння Бог зовсім не думає? І секунди діти, що померли в малому віці, не заслоговують мучитись в пеклі.... і це дуже важливо...

Миху, ну будьте об'єктивні людство в своїй природі зовсім не змінюється, як 4000 р. назад, так і 2000, так і зараз. Ніяких етапів не було...

Я чув, доречі від одного християнина (православного), думку, що люди із Содома були янголами, в порівнянні з тими ціностями, які нині панують на Заході... Цікава думка...
    А потемі, Ви робите припущення, якби і так, то думаю, з цією ф-цією пророк би справився, направити людство, на шлях праведний...

Мою думку, Ви знаєте... Несправедливо, що за вчинок Адама(ас) потрібно стало когось "спасати"... Ми віримо, що віра в Бога, і слідуваня Його Закону завжди спасало людину. ЗАВЖДИ...

В іншій темі, про це відповім.

А ми вважаємо, що так завжди було... і без всякого Спасителя...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Божої волі жити грішно нема. Це вибір людини, а наслідки цього гріха - інша справа і це передбачено.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Жоден святий не вважав себе безгрішним.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Можу довести.

Народжується дитина вже з вадами у сім"ї алкоголіків. Дитина винна, що батьки алкоголіки? Чому вона із-за них має мучитися все життя? А буває, що дитина народжуєть з вадами, хоча батьки нормальні, але дідо, чи баба щось серйозно згрішили. Все це має значення і то велике.

Омаре, пророки посилалися. Але в чому проблема? Грішне людство не може слухати святого, грішне людство не любить каятися, воно шукає оправдання. Грішне людство дуже образливе, коли задівають його достоїнство. Хіба мало, коли пророків каменували і вбивали? Та навіть візьміть Вашого Мухаммеда, хіба зразу народ його розумів і чи легко йому жилося серед люду?

пекло і ад, що в Старому Завіті. Я б не спішив ставити знак рівності.

Та Ви праві!
    Інколи читаю про древні часи, то диву даюся - людина яка була - така і залишилася.

Але є все-таки одна різниця є. Що не кажіть, а християнство у свідомості людей щось та змінило. Подібних часів, особливо у це видно у Європі, людство ще не переживало.

1. Субєктивно порівнювати так віддалені по часу ці дві події.
    2. Пророків було чимало і вони давали ефект навернення, але є дві великі рвізниці: пророк і Спаситель.

Було, але зараз вже інша ситуація. САме Ісус тепер є суддя. Ісус каже: ніхто не прийде до Отця, як не через мене, або "дана мені всяка влада...."

19. Василь

Василь Well-Known Member

Про ситуацію тепер

Вірно, ситуація тепер зовсім інша, бо Ісуса тепер немає, тим більше – судді!
    Це стосується лише тих, хто його слухав, але не послухав! Тепер вже Ісус нікому нічого не скаже!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це як для кого, а поза нашими емоціями, звичайно є.

Ви атеїст? З комуністичним минулим?

а де твій аватар? :)