Как-то пафосно вышло... Но я действительно так думаю. Человекам нужно знать, что есть особая привилегия - иметь определенные знания. В том числе - и знание украинского языка.
Уверяю тебя - нет. При наличии выбора на протяжении нескольких лет...тенденция не меняется. Люди не дураки.
Мені не треба спілкуватись нею з кимось іншим. Особисто мені взагалі немає різниці якою мовою розмовляти та думати, з тих, що я знаю, я поліглот. Але. Для держави України, для української нації, зважаючи на історичні та політичні обставини, я вважаю за необхідне витісняти російську мову з усіх сфер, і з приватної також. У цьому я впевнений. Тож я саме збираюсь регламентувати життя інших.
)Збирайся, зая))) Я совершенно согласна - ТЕБЕ без разницы. на каком языке думать. Но не потому, что ты полиглот, извини...
В этом году 54% в украинские классы и 46 в русские. В следующем 46% на 54% а еще через несколько лет украинская школа в Одессе исчезнет. Я общался с Косьминым, задача поставлена именно такая и родители тут ни при чем.
в принципе, здравая мысль, ибо этот ужасающий микст раздражает, тока не Для держави України, а для України, т е держава Україна минус ее восточные аффилированные территории, где русский должен быть сведен до минимума, а то и вообще терминирован, восточные аффилированные территории- наоборот, укромова до минимума. будет весьма эффектно, как Квебек и Онтарио, от и заживете почти как в Канаде, по кр мере ближе к тому, а чтобы почти- еще федерализация, как в Канаде, потребна
Ми тобі багато разів вже казали, але мабуть слобожанщина якось погано впливає на функцію головного мозгу, у тому числі на пам'ять, тому доведеться повторити - у України немає ніякиї "афілірованих територій", вона існує виключно на своїх етнічних територіях, за виключенням криму, і "руських" в Україні 20 відсотків. І на східних та південних територях українізація має йти в першу чергу.
ну так поэтому у вас и не получается мовизация, ибо за двумя зайцами...... или 7 шапок из овцы не выкроишь никак
Чому це не получається ? Цей процес не на десять років розрахований. Головне у ньому послідовність та невідворотність. І як вода, яка точить камінь одного дня можна несподівано побачити, що результат є. Росіянам же вдалось за 70 років комунізму русифікувати поступово величезну кількість родин, тож можна сподіватись, що й зворотній процес можливий. Але для цього треба як впроваджувати українську, так і виштовхувати російську з України. Можна гадати, який і коли результат з цього вийде, але впевнено можна стверджувати, що в іншому випадку, якщо цього не робити та сидіти склавши руки російськомовні самі до української не перейдуть.
російська впроваджувалася тому, що була "модна" - не суттєво, серед яких категорій суспільства, але була модна. Наприклад - чудово описано на початку п’єси Пантелеймона Куліша "Мина Мазайло" українська була "примусово немодна" - перекотиполе та задолизи "відхрещувалися" від власного коріння, щоб не стати "не модними" Мода на українську мову почала з’являтися в кінці 2004 на початку 2005, але черговий "український гетьман" ("історія України - це перелік звитяжних перемог та не менш грандіозних зрад", "історію України неможливо читати без валер’янки") - так от, чергове продажне одоробло злило це все в унітаз. І в такі моменти ("раби, подножки, грязь москви, варшавське сміття ваші пани, ясновельможнії гетьмани") часто виникає думка - а, може, хай воно так і буде? = може, у нас дійсно ("окраіна" чи маргінальщина) резервація для всякого виду перекотиполів та безбатченків?
Конечно фигня! В Одесской области уже реализуется пилотный проект: в Котовском районе села будут заселятся мигрантами из Азии и Африки. Вот оно торжество либерализма и пофигизма от ПР. Учите суахили, дорогой Степаныч!
Ні, Це вас, російськомовних, маячня. Що ви там "знаєте". Мені до одного місця, що ви там "знаєте". Українською в Україні рано чи пізно треба всім користуватись в існуючому (створеному) україномовному оточенні. Замість російської. А не "знати". "Знати" можете російську, щоб на ніч Льва Толстого під подушкою почитати в російськомовному оригіналі.