История с двуязычием на Украине закончилась

Тема у розділі 'ГРАНД vs', створена користувачем ГРАНД, 21 чер 2011.

1. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

Как-то пафосно вышло...
    Но я действительно так думаю. Человекам нужно знать, что есть особая привилегия - иметь определенные знания. В том числе - и знание украинского языка.

2. Luna

:) Уверяю тебя - нет.
    При наличии выбора на протяжении нескольких лет...тенденция не меняется.
    Люди не дураки.

3. Ryokousha

Ryokousha Well-Known Member

Айя... тсуметай кото га мунэ но нака ни...

4. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Мені не треба спілкуватись нею з кимось іншим. Особисто мені взагалі немає різниці якою мовою розмовляти та думати, з тих, що я знаю, я поліглот.
    Але. Для держави України, для української нації, зважаючи на історичні та політичні обставини, я вважаю за необхідне витісняти російську мову з усіх сфер, і з приватної також. У цьому я впевнений. Тож я саме збираюсь регламентувати життя інших. :pardon:

5. Luna

И Вам всего самого хорошего)
    Приятных снов всем.

6. Luna

:))Збирайся, зая))) Я совершенно согласна - ТЕБЕ без разницы. на каком языке думать. Но не потому, что ты полиглот, извини...

7. ostrov_Norman

ostrov_Norman Well-Known Member

В этом году 54% в украинские классы и 46 в русские. В следующем 46% на 54% а еще через несколько лет украинская школа в Одессе исчезнет. Я общался с Косьминым, задача поставлена именно такая и родители тут ни при чем.

8. Luna

Кто проценты дал? Совершенно нереальные.

9. ostrov_Norman

Зам. начальника городского образования (фамилию дамы забыл)

10. olegp

olegp миється в бані

хм, молодцы

11. olegp

olegp миється в бані

в принципе, здравая мысль, ибо этот ужасающий микст раздражает,
    тока не Для держави України, а для України, т е держава Україна минус ее восточные аффилированные территории, где русский должен быть сведен до минимума, а то и вообще терминирован,
    восточные аффилированные территории- наоборот, укромова до минимума.
    будет весьма эффектно, как Квебек и Онтарио, от и заживете почти как в Канаде, по кр мере ближе к тому,
    а чтобы почти- еще федерализация, как в Канаде, потребна

12. Mr. Blick

Ми тобі багато разів вже казали, але мабуть слобожанщина якось погано впливає на функцію головного мозгу, у тому числі на пам'ять, тому доведеться повторити - у України немає ніякиї "афілірованих територій", вона існує виключно на своїх етнічних територіях, за виключенням криму, і "руських" в Україні 20 відсотків. І на східних та південних територях українізація має йти в першу чергу.

13. olegp

olegp миється в бані

ну так поэтому у вас и не получается мовизация, ибо за двумя зайцами...... или 7 шапок из овцы не выкроишь никак

14. Mr. Blick

Чому це не получається ? Цей процес не на десять років розрахований. Головне у ньому послідовність та невідворотність. І як вода, яка точить камінь одного дня можна несподівано побачити, що результат є.
    Росіянам же вдалось за 70 років комунізму русифікувати поступово величезну кількість родин, тож можна сподіватись, що й зворотній процес можливий. Але для цього треба як впроваджувати українську, так і виштовхувати російську з України.
    Можна гадати, який і коли результат з цього вийде, але впевнено можна стверджувати, що в іншому випадку, якщо цього не робити та сидіти склавши руки російськомовні самі до української не перейдуть.

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Фигня все это. Русский, украинский... Лишь бы человек был хорошим!:)

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

И как вы(мн.) это сделаете?
    Что значит "перейти". Важно знать, владеть, а не "переходить".

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

російська впроваджувалася тому, що була "модна" - не суттєво, серед яких категорій суспільства, але була модна.
    Наприклад - чудово описано на початку п’єси Пантелеймона Куліша "Мина Мазайло"

українська була "примусово немодна" - перекотиполе та задолизи "відхрещувалися" від власного коріння, щоб не стати "не модними"

Мода на українську мову почала з’являтися в кінці 2004 на початку 2005, але черговий "український гетьман" ("історія України - це перелік звитяжних перемог та не менш грандіозних зрад", "історію України неможливо читати без валер’янки") - так от, чергове продажне одоробло злило це все в унітаз.

І в такі моменти ("раби, подножки, грязь москви, варшавське сміття ваші пани, ясновельможнії гетьмани") часто виникає думка - а, може, хай воно так і буде? = може, у нас дійсно ("окраіна" чи маргінальщина) резервація для всякого виду перекотиполів та безбатченків?

18. ostrov_Norman

Конечно фигня! В Одесской области уже реализуется пилотный проект: в Котовском районе села будут заселятся мигрантами из Азии и Африки. Вот оно торжество либерализма и пофигизма от ПР. Учите суахили, дорогой Степаныч!

19. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Ну это смотря как его приготовить...:o

20. Mr. Blick

Ні, Це вас, російськомовних, маячня. Що ви там "знаєте". Мені до одного місця, що ви там "знаєте". Українською в Україні рано чи пізно треба всім користуватись в існуючому (створеному) україномовному оточенні. Замість російської. А не "знати". "Знати" можете російську, щоб на ніч Льва Толстого під подушкою почитати в російськомовному оригіналі.

а де твій аватар? :)