С нормальным собеседником приятно поговорить на родном языке, а с вами только по русски, вы только этот язык и понимаете:rolleyes:
Трохи тупа відмазка. Використовувати "рідну" мову тільки у особливих випадках, як прояву поваги до когось. А на будні - російську. Норман, ну чого ти, ми ж знаєм, що ти російськомовний, навіщо ото "поговорити на родном язикє" ?
Так и ты русскоязычен. Был. И так грамотно пишешь на украинском, и так странно ушла агрессия и добавилась глупость, чего раньше и в помине не было, что невольно начинаю заражаться вашей подозрительностью...уж не бабацнул злоумышленник табуреткой нашего Блика, подсев на форум вместо него, засранца, но почти родного?
Я вбив в собі москвина. Тому пішла агресія, агресивні це ж нащадки фіно-угорців, а не українці, які занадто вже толерантні. Толерантні, але мудрі, так що не кожна москвинка, яка залишилась на своєму комсомольськожіночому рівні в змозі розуміти глибину цієї мудрості. Так.
) Ошибаешься..Это иллюзия, мы не можем убить в себе себя. От себя не убежишь...и лунными ночами ОН вылезает на свет, и из уст спящего Блика вырывается слово МАМА на родном русском языке...
Шановне панство...Вимогами заборонити російську, примусити розмовляти українською ви принижуєте мову. Вона гідна кращого засобу зміцнення своїх позицій - через красу, мистецтво, науку...Вільно володіти українською має бути ПРЕСТИЖНО та вкрай необхідно для кар"єрного зростання. Не треба ВСІХ під один гребінець, зробіть українське елитним - самі побачите, наскільки підніметься рейтинг мови. Прості цифри - на сьогодні в українських школах російськомовної Одеси набирається більшість класів з українською мовою навчання, хоча у батьків є вибір. Це є свідченням того, що без нав"язування люди й самі розуміють, що є кращим для їх дитини. Розуміють та підходять до цього питання по-батьківськи мудро. І н е потрібні нікому наші форумні сварки.
Ми не хочемо робити українську мову "елітною", ми хочемо зробити її усього на всього побутовою на всіх теренах України. Нею не треба "володіти", нею треба спілкуватись, бо вона має просто оточувати, а не "зміцнювати позиції".
:pЯ вільно володію українською, є переможцем Всеукраїнського етапу студентських олімпіад з української мови (як давно це було..але й досі приємно), з дитинства добре знаю українські пісні, казки, це мова моєї бабусі, моєї країни - то , вибачте, чого я маю вважати ОСНОВНОЮ російську? Так, в нас непроста ситуація, бо рідною мовою в мене є російська. Але я добре усвідомлюю, наскільки важливо зараз відповідати особисто Вам українською. А в макогона взагалі мова інтернаціональна.
Шановні МИ...ніхто не забороняє між собою спілкуватись на тій мові, яку МИ обираєте для спілкування. Особисте життя інших МИ н е регламентуєте))
Это иллюзия. Через пару лет украинские школы, если будет продолжаться сегодняшняя политика, просто исчезнут...