Дуже пряме. Згадаймо, що відбувалося в другій половині 1940-х років. Депортації місцевого населення Східної Галичини в 1939-1941 роках витворили нішу, яку після закінчення війни планувалося заповнити переселенцями із Росії. Водночас переселення українців Закерзоння і Надсяння мало відбуватися у різні регіони Росії, Казахстану тощо. Неспокої, викликані активністю УПА в Галичині, запобігли заселенню останньої переселенцями з Росії, які, зі страху за власне життя, відмовлялися сюди їхати і в результаті заселили здебільшого схід України. Фактично радянська влада кілька років контролювала ситуацію тільки в містах, тому "визволителі" оселялися тільки там. Натомість, Галичину заселили переселені українці із Закерзоння. Причому достатньо було всього лише кількох повоєнних років. Нехай пізніше УПА і полягла під натиском системи, момент було втрачено. Результат - збереження етнічного складу Галичини, на відміну від інших регіонів України. Як наслідок - саме ось це:
Карфаген - есть? Нет! А Львов? - Есть! ТАК выпьем за львовян - победителей в третьей Пунической войне! P.S. на момент, когда кумы выпивали - УПА - тоже приказала долго жить.... Нет победителей...Все - вышли!
ви не факти наводите. В найкращому варіанті це теорія, але скоріш за все - етнічні казки. Це не дивно і не є злочином: коли у етноса немає справжніх героїв - він його видумує. так-так. Ви вже їх описали вище: опитати не трьох бабок у селі, а ВСІХ. добре що ви вже хамству навчилися. Я не брешу, бо я , на відміну від вас, казочок нікому не розповідаю. Я тільки висловлюю своє особисте ставлення.
Вы тут - недавно...Потому и формулируете неверно. Рима еще и в помине - не было - а украинцы - уже были.
Ви просто взагалі жодних фактів не наводите. Тільки висновки. Демагог демагогом. Ви знаєте кращий спосіб дізнатися інформацію про подію, ніж опитати всіх її очевидців? Вам тоді треба було мінімум деканом журналістики бути. А ще краще - консультантом іти до Руперта Мердока. Але поки що більше скидаєтеся на простого балакуна, який не тямить, про що мова.
Та Бог з вами! Вважайте як хочете! Але істина - інша! Скільки там ЗУ? 5% населення УРСР? І що б ви вирішили на референдумі у 1991-му? Не за УПА голосувала, не за Бандеру з Шухевичем абсолютна більшість українців. Як ви не можете цього зрозуміти?
Тобто ОУН-УПА, яка воювала за незалежність Украіни, до самої незалежності відношення немає. Добре. Тількі не зрозуміло чому всі раптом згадали, що вони українці. Зацяті комуняки з Верховної несподіванно стали націонал-патріотами. А Кравчук, як виявилось з дитинсьтва співчував воякам УПА. А може й Чорноволу-старшого не було та "Руху"? А може не було багатотисячних демонстрацій під жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами. А може УПА не має відношення до цих кольорів?.. Не треба пересмикувати. А те про що ви розповідаєте не називається голосуванням за незалежність. Якось інакше. За відповіність західним стандартам. За рівень життя. За добробут. За достатню кількість файної ковбаси. Може так...
Більшість населення завжди аморфна і індиферентна. Завжди це і є якихось 5-10%, які творять настрої у байдужої більшості. Візьмем для порівняння Прибалтику - який відсоток населення СССР творили ці три маленькі країни? А тим не менше, ще за СССР всі захоплювалися або і заздрили їх рівню добробуту і культури. І на початку розпаду СССР всі дивилися саме на маленьку Естонію, Литву і Латвію.
Вот именно Не надо передергивать! Это что - РУХ, Черновол, Кравчук - все воины УПА???? З якого переляку? А черно-красные знамена УНА-УНСО Корчинского - это тоже УПА? Вот уж точно - и тут Остапа понесло....
Кажуть, що сирувато їхнім кісткам в українській землі. Отже, хочете довести, що ви не демагог, чекаю від вас відповідей на такі питання: - Які є підстави не вірити мешканцям Недільної Старосамбірського району та сусідніх сіл, які підтверджують факт бою між сотнею курсантів підстаршинської школи УПА та полком німецьких військ? - Які у вас є підстави не вірити представникам товариства Память та археологам з ЛНУ, які підтверджують за останками часовий проміжок, в якому радянських військ на Львівщині вже не було і ще не було. - Які у вас є докази, які спростовують факт бою між німцями й УПА біля Недільної? - Які можуть бути мотиви брехати у людей, які не мають з цієї інформації будь-якого зиску, адже вона не приписує до героїв їх самих, не допомагає їм в політичній, науковій чи якійсь іншій кар'єрі, хоча б тому, що вони прості сільські пенсіонери? Закінчимо з цим випадком, перейдемо до Стрілок, Ямельниці, Сприні та інших місць боїв УПА із німцями.
Вот именно - особенно! За 20 лет - не превратились в УПА - поскольку им это никогда в голову - не приходило. Приходит это в голову - совсем другим. Все у анархо-синдикалистов украли. Даже цвета флага. Он - не виноват, что его фамилия похожа на осужденного демократическим судом преступника-террориста. Бывают неприятные совпадения.
Ви помиляєтесь. Я не бачу сенсу і підстав це доводити, тим більше вам. Але пару коментів надати можу. я не те що не вірю, я ставлю під сумнів, бо це їх суб"єктивна точка зору. Якщо ви надасте об"єктивну картину подій - я повірю і навіть вибачусь. по-перше я не знайомий з їх висновками, а по-друге я маю бути впевнений у неупередженості їх висновків. Бо гріш ціна висновкам , зробленим затятими нациками, самі розумієте. відсутність даних про такі втрати у німецьких архівах. А німаки свох архіви вели ох як ретельно. по-перше можуть вони й не брешуть. Фолькльор строріччами передавався з вуст у вуста. По-друге, можуть бути ідеологічні мотиви. Я вже писав, нестача справжніх героїв може компенсуватися бурною фантазією. Бо треба щось підростаючому поколінню розповідати, і не станеш розповідати, що дід ( батько) був розбійником у лісах, там десь і згинув....
Отже, жодних підстав для заперечення ви, Дарсе, не маєте, але вперто вже півдня заперечуєте. Пустопорожнє брехло.