Зникло УПА чи зникло військове протистояння? Останній бій датований 1963 роком Люди які брали участь в тих подіях і пропагують ту ідеологію живі дотепер
дякую! Це дуже яскрава ілюстрація того, що далі фолькльору це не йде. Дивно , що фолькльор так сильно впливає на мозок здавалось би інтелигентної людини. В рунеті не буваю. Чи ви мене там бачили? мабуть ви ніколи не чули, але є такий вислів: якщо хочеш спотворити хід подій - наведи слова очевидця. ---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ---------- кинули гранату у вікно школи?
Я добре знаю, що очевидці подій - значно краще джерело, ніж ті, хто зацікавлений в тому, аби події приховати (читай - радянські історики). І вже зрозумів, що ви насправді абсолютно не в темі.
лікувати вас від військової безграмотності не входить в мої плани. я притримуюсь думки, що людина вільна вірити в те, що хоче. Але завжди буду протистояти спробам навішати локшину на вухи здоровим людям.
Тоді у вас один вихід - заліпити собі рота і звязати руки, щоб не діставали до клави. По ходу можете подумати - якщо, звісно, вмієте таке - з ким у 43 році воювала УПА на Львівщині. І ще можете пошукати значення слова "першоджерело". Можливо, не будете більше нести нісенітниці про очевидців подій.
Слышать данный лозунг от потомка иудеев, чудом не попавших в лапы данных хероев - как бальзам по сердцу! Вот, что значит, израильская толерантность!
Хєрої в цій темі це якраз ті кого ви представляєте Всі хто нищив євреїв були засуджені Нюрнбергзьким процесом УПА там немає
Слышать данный лозунг от потомка антисемитов, чудом попавших в руки данных героев - как бальзам по сердцу! И что же она значит?
не нервуйте ви так , Бамбуку Воювати і розігнати два обоза - це абсолютно різні речі. :cesored::cesored::cesored::cesored:
Я не нервую, навпаки, добрий нині, от пораду вам дав безкоштовну, як вирішити проблему з лапшею Ага, сотнею проти майже тисячі, своїх загиблих 43 проти 300 німців, і такі ситуації - в кожному районі десятками - то називається розігнати два обози Ніколи не чули про таке поняття, як партизани? Як фанат комуністичних ідей можете почитати щоденники Че. А поки що не смішіть людей. Деколи краще жувати
про фолькльор я вам вже розповів. Не хочете розуміти - воля ваша. Факт розгону двох обозів зустрічається у німецьких архівних документах. з чого ви взяли, що я фанат комуністичних ідей? Чергова фантазія? поки що смішите людей ви. Між баснями і історичними фактами існує настільки велика різниця, яку ви, схоже, ніяк не можете освідомити. Доречі, на відміну від вас, я не зашорений, і готовий вивчати та сприйняти історичні факти, які пересікаються показами двох-трьох незацікавлених сторін. І по області я поїздив достатньо. І не раз стикався з фактами, типу коли за столом дідусь п"яткою себе в груди б"є який він був лісовий герой, а односельчани потім розповідають що бреше він, водовозом у німаків працював .
Це одна з частин національно-визвольної боротьби. Конкретно бойові дії 40-х 50-х на події 1991 може і не дуже вплинули. Але не можна виривати з контексту. Може тоді не було б мітингів у Львові вкінці 80-х, референдум набрав би не 90 а 70 відсотків, може симоненко переміг би в 1999, або Янукович в 2004 Не треба дибільні питання задавати.
Ну це порівнювати яйця з легенями. Якби у 1991-му році сказали, що буде ситуація така, як тепер, абсолютна більшість проголосувала би проти. А якщо би згадали про УПА...
наразі я наводжу факти, а ви травите байки. Навіть не байки, там хоч сюжет є. У вас просто завчена демагогічна грамплатівка. Я ж говорю про конкретні випадки, де люди не вихваляють якось себе, а говорять про загиблих, які їм - принаймні далеко не всім - навіть не родичі. І не якийсь дядько, а ВСІ люди, які вижили в ті часи.Чим вони в тому зацікавлені? Щось зараз будете вигадувати? А методи перевірки інформації мені відомі ну точно не гірше за вас. От тільки пустопорожньої брехні я б у вас міг повчитися. Тільки не маю такої охоти. Жуйте, Дарсе, частіше жуйте.