Історичні оффтопи

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Dzeko, 17 січ 2011.

1. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

2. Bambook

Bambook Persona non grata

Мав він вибір. Мав. Але то тема іншої дискусії.
    Просто хочу звернути увагу, що історію ми вчимо зокрема й для того, щоб не повторювати помилок наших попередників. А для того треба навчитися визнавати ті помилки, а не лише посилатися на незручні чи навіть ворожі обставини.

3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Что то новенькое, это вам наполеон с Дурной балки сообщил?

4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Дуже цікаво, а не знаю, куди краще розмістити. ІМХО, найбільш розумна версія, чому так "склалися" башти-"близнюки":
    "Норвежский исследователь считает, что всему виной гремучая смесь из воды и расплавленного алюминия - из этого металла были сделаны корпуса атаковавших небоскребы самолетов...
    К примеру, компания Alcoa проводила опыт с использованием 20 кг расплавленного алюминия и такого же количества воды, к которым было добавлено немного ржавчины. Результатом стали разнесенная взрывом лаборатория и воронка на ее месте диаметром 30 метров."
    http://versii.com/news/240441/

5. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

6. www

www Well-Known Member

Основні винаходи Стіва Джоба..

1977 rik

1980 rik

1984 rik

2001 rik

2011 rik

---------- Додано в 17:00 ---------- Попередній допис був написаний в 16:46 ----------

Sorry Steve Jobs

• Подобається Подобається x 5
  7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Шановні модератори, перемістіть оце у відповідну гілку.
    Четыреста скелетов. Археологи нашли "вторую Катынь" на Волыни
    "Большинство погибших, судя по всему, польские военные и гражданские. "Если нацисты убивали "упорядоченно" (снимали золотые коронки, отбирали ценные украшения), то здесь все похоже на хаотичные, поспешные казни. В тюрьме держали целые семьи неблагонадежных, по советским меркам, людей", — говорит Златогорский."
    http://ostro.org/news/article-276023/

• Подобається Подобається x 1
  8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Все красиво... Написано...
    Але...
    Чекатимемо на деталі...

• Подобається Подобається x 2
  9. Yarema

В Катині також, між іншим... Чи Ви будете заперечувати те, що в Катині розстрілювали енкаведісти? Я десь читав, що охорона Сталіна була озброєна автоматами Томпсона (стверджувати не буду, бо достеменно не знаю)...То чи не означає це те, що Сталіна охороняли янкі?;)

10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Вам видніше...
    Хоча я це чую вперше...

11. Полковник

Полковник миється в бані

Я тоже.
    Где патронов 11,43 набрать?
    Хотя,по лендлизу, наверное, завозился.

12. Yarema

А купити слабо? Хоча і за ленд-лізом постачались...Наприклад, коли приходили танки "Шерман", то в комплекті був ПП Томпсона для екіпажу...Але все це не стосується того, що і в Катині поляків розстрілювали з німецьких пістолів...Чому? Досі не бачив відповідей...:dntknw:

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Тю, це спеціально вони робили, шоб всі подумали, що німці-фашисти людей розстріляли.

14. Тим22

Интересно, а как в 1939-40-х годах НКВД знало что немцы захватят эти земли

• Подобається Подобається x 7
  15. Yarema

Поляків, шановна пані, розстріляли в 1940 році під Смоленськом і Харковом, здається...Це десь 700 кілометрів до нових кордонів СРСР... Хто тоді міг знати, що німці в наступному році будуть аж під Москвою?о_О...

А може Сталін вже тоді знав? І весь хід війни був якимсь диявольським планом дядечка Джо, який мені не зрозумілий? Це настільки фантастичне припущення, що я відмовляюсь в нього вірити...Скоріше за все у катів був якійсь пієтет перед німецькою зброєю...Ну захоплювались же ми колись в юності японською електронікою?;)

16. Полковник

Полковник миється в бані

Ответ на поверхности: в Катыне поляков расстреливали из немецких пистолетов немцы.
    Неужели могут быть до сих пор какие-то сомнения у кого-то?

17. Nevermind

Nevermind Просто персона

http://ru.wikipedia.org/wiki/Оружие,_использованное_в_Катынском_расстреле

• Подобається Подобається x 3
  18. Yarema

У російської влади, що визнала той факт, що поляків розстріляло НКВД;)...

19. Тим22

Да, эти патроны использовались в пистолетах фирмы «Вальтер» или «Маузер», кто бы сомневался, а где доказательства, что НКВД их применяло и зачем им это было нужно

20. coolzak

coolzak Well-Known Member

Пістолети Вальтер і Маузер були на озброєнні в СРСР бо до половини 30 в комуністів не було автоматичного пістолету а масово стріляти з револьверів незручно.ТТ зявився в середині 30 і був не дуже популярний тому що ненадійний.так що НКВД німецьку техніку юзало по повній програмі.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)