Мав він вибір. Мав. Але то тема іншої дискусії. Просто хочу звернути увагу, що історію ми вчимо зокрема й для того, щоб не повторювати помилок наших попередників. А для того треба навчитися визнавати ті помилки, а не лише посилатися на незручні чи навіть ворожі обставини.
Дуже цікаво, а не знаю, куди краще розмістити. ІМХО, найбільш розумна версія, чому так "склалися" башти-"близнюки": "Норвежский исследователь считает, что всему виной гремучая смесь из воды и расплавленного алюминия - из этого металла были сделаны корпуса атаковавших небоскребы самолетов... К примеру, компания Alcoa проводила опыт с использованием 20 кг расплавленного алюминия и такого же количества воды, к которым было добавлено немного ржавчины. Результатом стали разнесенная взрывом лаборатория и воронка на ее месте диаметром 30 метров." http://versii.com/news/240441/
Основні винаходи Стіва Джоба.. 1977 rik 1980 rik 1984 rik 2001 rik 2011 rik ---------- Додано в 17:00 ---------- Попередній допис був написаний в 16:46 ---------- Sorry Steve Jobs
Шановні модератори, перемістіть оце у відповідну гілку. Четыреста скелетов. Археологи нашли "вторую Катынь" на Волыни "Большинство погибших, судя по всему, польские военные и гражданские. "Если нацисты убивали "упорядоченно" (снимали золотые коронки, отбирали ценные украшения), то здесь все похоже на хаотичные, поспешные казни. В тюрьме держали целые семьи неблагонадежных, по советским меркам, людей", — говорит Златогорский." http://ostro.org/news/article-276023/
В Катині також, між іншим... Чи Ви будете заперечувати те, що в Катині розстрілювали енкаведісти? Я десь читав, що охорона Сталіна була озброєна автоматами Томпсона (стверджувати не буду, бо достеменно не знаю)...То чи не означає це те, що Сталіна охороняли янкі?
А купити слабо? Хоча і за ленд-лізом постачались...Наприклад, коли приходили танки "Шерман", то в комплекті був ПП Томпсона для екіпажу...Але все це не стосується того, що і в Катині поляків розстрілювали з німецьких пістолів...Чому? Досі не бачив відповідей...
Поляків, шановна пані, розстріляли в 1940 році під Смоленськом і Харковом, здається...Це десь 700 кілометрів до нових кордонів СРСР... Хто тоді міг знати, що німці в наступному році будуть аж під Москвою?... А може Сталін вже тоді знав? І весь хід війни був якимсь диявольським планом дядечка Джо, який мені не зрозумілий? Це настільки фантастичне припущення, що я відмовляюсь в нього вірити...Скоріше за все у катів був якійсь пієтет перед німецькою зброєю...Ну захоплювались же ми колись в юності японською електронікою?
Ответ на поверхности: в Катыне поляков расстреливали из немецких пистолетов немцы. Неужели могут быть до сих пор какие-то сомнения у кого-то?
Да, эти патроны использовались в пистолетах фирмы «Вальтер» или «Маузер», кто бы сомневался, а где доказательства, что НКВД их применяло и зачем им это было нужно
Пістолети Вальтер і Маузер були на озброєнні в СРСР бо до половини 30 в комуністів не було автоматичного пістолету а масово стріляти з револьверів незручно.ТТ зявився в середині 30 і був не дуже популярний тому що ненадійний.так що НКВД німецьку техніку юзало по повній програмі.