Іспанка і ремонт для чайників.

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Іспанка, 16 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Я чогось про себе не знаю?))
    В даній темі це оффтоп:)

2. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Нє грусті.

Як нафотографую своє - ще будеш тішитись. ))

• Подобається Подобається x 1
  4. Іспанка

Та мене вже трохи попустило:) Я налаштована рішуче:)

О, чекаю на фото:)

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Т.з. крапка - від 5 (п'яти) долларів. При цьому великої різниці не буде, чи довбати стіну, чи тільки поміняти стару розетку на нову. Прокладка кабелю теж вартує. З штробленням, а у Вас, мені здається, бетон, то розраховуйте гривень на двадцять і вище за метр.

Дріт коштує копійки, порівняно із роботою. Для нашої квартири - 4-10 грн/метр. Розетки і вимикачі - діапазон цін величезний. Від 10 грн/шт до сотень грн за одиницю.
    А далі калькулятор Вам в поміч.
    Дайте схему, може думки вилізуть.

6. Іспанка

Отут детальніше. Крапка - це що? Вивід дротів, штроблення, розетки -вимикачі?
    Ой не знаю, що там в мене. То панельний будинок - от що я знаю точно. А ще там такі тріщини по стінах пішли, мамадарагая. Боюся, що як електрики почнуть шробити, щоб то всьо ще більше не потріскало:sad:
    Просю:

7. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

це там холод собачий....

8. VasMT

Крапка, це крапка. Тобто вимикач, розетка чи світильник у підвісній стелі. Прокладка кабелю, штроблення, інші прибамбаси - за окрему плату.
    Ось надибав прайс.
    http://ua.domoviy.com/elektrik/cini-na-elektromontazni-roboti-kiiev
    Зверніть увагу на пункт - Консультація майстра - 200 грн. ;)
    Якщо потріскало, то туди йому і дорога. Бетон не тріскає. Тріскають гіпсові перегородки.

Мартышка к старости слаба глазами стала. (с)

Дайте одним файлом, але із порядною пікселізацією. VasiliyMT@narod.ru

9. Іспанка

Йду я хряпну чогось для хоробрості перед тим, як рахувати:crazy:
    о_О В мене по всій квартирі гіпсові перегородки? Тріщини є всюди - стіни, стеля.
    Зараз скину.

10. yasam

yasam Well-Known Member

штукатурка

11. VasMT

То мабуть шви. Їх полюбому варто вишкрябувати і ліпити по новій. Інакше щістє не буде.
    Кухня.
    Я би повісив люмінісцентні лампи на стіну кутка і над робочою зоною. А люстру-жирозбірник взагалі би скасував.
    За холодильником варто вчепити дві розетки. Бо стопудоф на холодильник стане малий тєлєк, щобти фонувати під час готування.

Санвузол.
    Витяжку із таймером варто приєднати до лінії освітлення. І не ліпити окремий вимикач у ванні. Те ж саме із бра над умивальником. Подвійну розетку для шафки із підсвіткою і для Брауна-Харкова - аж за очі.

Коридор.
    А тото бра там конче має бути? Вся стіна, метрова між іншим, буде втикана в розетках і вимикачах.
    Вимикач від люстри 3 варто занести всередину, в пральню.
    Чи не зависоко розподільник. Аж два метри? Хто ж його дістане?

Кімната.
    Вимикач балконного освітлення варто вліпити на балконі, я так думаю...

12. Іспанка

Будуть:) Лампа верхня хай полюбому буде, додаткове джерело освітлення не зашкодить:)
    Не хочу телек:nea:
    Аякже.:yes:Там буде дзеркало висіти:)
    Хм, слушно.
    :scratch_one-s_head:

13. VasMT

Для десятиквадратової кухні??? о_О
    Час сам поставить його туди... :mocking:
    В п'ятидесяти сантиметрах висить люстра 3. Її, я так зрозумів, буде замало...
    Люстра 3 буде під'єднана через прохідні вимикачі, а це збільшує вартість роботи. І не розумно їх ставити в метрі один від одного.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

Ще одне. Чому розетки на такій незрозумілій висоті - 30 см? І за тєлєком 60 навіщо?

14. Іспанка

В мене отут вдома 8 квадратів, так мені мало й затемно. Коли готую чи мию посуд, заступаю спиною, відповідно світла мало. А так буде люстра на стелі+освітлення під навісними шафками.

Ой не знаю. В мене зараз стоїть, так він мене дико бісить. Я істота однозадачна, як щось роблю - мені має бути тиша і спокій, інакше увага розсіюється:)
    Знову ж таки, освітлення за спиною, нормально не намалюєшся:) Але я над тим зауваженням подумаю, дякую.

За телеком - бо така висота тумби під телевізор буде (то теоретично наразі). А чому 30 см - незрозуміла висота? Он коліжанка теж нещодавно ремонт робила - в неї теж розетки розташовані на такій висоті.

15. VasMT

Згідно норм висота розташування розеток не регламентована. Тому раджу виходити із особистої зручності та розташування меблів.

16. coolzak

coolzak Well-Known Member

може хто по Америках сиажувався,в нас тут стандарт 12 дюймів від підлоги,вимикачі 48 .

17. FreeDa

FreeDa миється в бані

А не подскажите к какому мастеру надо обратится чтоб установить датчики движения в квартире? Хотим в этом году на целый месяц уехать, а квартиру страшно оставлять. хотим поставить сигнализацию. Оборудование уже купили, но так как я сама установить не смогу. интересно к какому мастеру обратится... Я спрашивала нашего электрика, он сказал, что таким он не занимается...

18. prius

prius Well-Known Member

То до тих хто сигналізацію встановлює

19. manur

manur Well-Known Member

Або до тих, хто її потім знешкоджує))))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
а де твій аватар? :)