Іспанка і ремонт для чайників.

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Іспанка, 16 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Сьогодні була на квартирі, трохи пофотографувала. І щось мене така грусть-печаль накрила від вигляду тих стін і обсягів роботи...Наразі для себе склала такий план роботи (на що точно грошей вистарчить):
    1) Електрика (проводка, розетки-вимикачі)
    2) Заміна вікон-дверей
    3) Балкон
    Буду вдячна за контакти притомних, хороших електриків.
    Ну і трохи фото.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

2. Vedun

Vedun Well-Known Member

Двері я би на разі не міняв. Під час ремонту - понищать.Особисто я електрику тільки розводив а самі розетки встановив в самому кінці. Зараз якраз фарбую і встанвлюю розетки. Балкон теж не варто чіпати, яби його роби в кінці. Адже це не житлова площа і його можна доробити навіть коли все вже готове.

• Подобається Подобається x 4
  3. promisto

promisto Well-Known Member

В економ варіанті тут готуйте не менше 200$/м2 на ремонт

• Подобається Подобається x 1
  4. yasam

yasam Well-Known Member

"В плінтусах" в тих пластикових лайняних, що копнув і тріснудо, і куди забивається всяка гидота?

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Жаль, що я не притомний...
    Варто було. б і санвузол сфоткати.
    Хоча і так видно, що роботи багато.
    А може легше менфренда завести рукастого?

6. Іспанка

Там світла нема:sad: Фото б не вийшли. У санвузлі адъ, там тільки стоїть новий унітаз і кран з душем. Там спокійно можна якесь постапокаліптичне кіно знімати.
    І ви туди ж...:facepalm:Не сипте сіль, Василю.

• Подобається Подобається x 3
  7. VasMT

Ну тоді почнемо, помолясь.
    Світло в під'їзді є?
    На лічильнику світло є?
    На вхідних автоматичних вимикачах чи пробках світло є?
    В квартирі хоч десь світло є?

---------- Додано в 19:42 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

О! ще один плюс - каналізація нова.
    А трубопроводи металеві чи пластикові?

8. Іспанка

В під"їзді є.
    Мало би бути.
    В розетках є. Коли приходимо, то настільну лампу вмикаємо.
    Василю, то єдиний плюс:)))
    Ні те, ні те:scratch_one-s_head: (прорабмама забула як той матеріал, з якого зроблені труби, називається).

9. VasMT

Металопластик. Це добре.
    Це вже добре. Не прийдеться РЕС-у платити за під'єднання.
    Ну що ж, це вже більше аніж нічого.
    Навіть не знаю, як спитати... Ви хочете самі ремонт робити, чи тратити гроші?

10. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

А где наливают? :russian_ru:

11. Іспанка

Я? Філолог-блондинка? Василю, ви з мене знущаєтеся:) Я не знаю, з якого краю до того ремонту підступитися, а ви кажете "самі робити". Варіант два - тратити гроші (інакше ніяк).

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А якщо так:
    Оголошення.
    Робітникам-будівельникам, які збираються працювати за кордоном - інтенсив іспанської мови. Практичні заняття з фаху із прорабом - носієм мови. Оплата бартером.

Тільки треба терміново підучити всю будівельну термінологію, з обов"язковою ненормативною лексикою. :)

13. Fon

Fon whom how

продайте цю, купіть з ремонтом

ворогу не побажаєш ремонтів

1.паркєт і побілка. але краще шпалери
    2. кухня-мебля
    3. ванна-туалєт
    4. коридор і балкон
    5. все переробити )))

все рівно все залежить від грошей. у вас немає 20 тис баксів шоб все зробити за місяць. отже робити будете поступово, довго шукати і інеті і наші поради вам не потрібні. мабуть

---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

мені б таку квартиру. мав би чим зайнятись до 2018 року

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:05 ----------

ті стіни на кухні варто обдерти і наново класти штукатурку. заодно подивитись де мокро. може від сусідів труба десь підтікати, чи грибок. якщо шпари великі - розчином закрити. зразу подумати про труби, де шо буде і як їх вести.

до ремонту варто найняти файних зварників і прифігачити собі ще по одному ребру батареї в кожну кімнату. ніхто не взнає, а тепліше буде. і зразу вікна огляньте, чи нема протягу, це ж тільки холод находить через оті савдепівські деревяні. купіть смужки паралону чи технічної вати.

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:10 ----------

до речі про електрику. краще на кожну кімнату вивести по 2 розетки. потім тоячно знадобляться, і на коридорі в щитку поміняти савдепівські пакєтнікі і рамку і все решта шо скаже електрик, бо мідь пакетника на люміній дротів дає іскри подекуди. це недорого, все вийде десь 100 грн і 50 елєктріку, беріть жеківського, там особливого профіоналізму не тре.
    зразу поговоріть з сусідами про спільний коридорчик. там же можна поставити ящик для овочів.
    канєшна легше заміж вийти і тільки борщі фігачити, але таке, особиста феміністична справа. )))

14. promisto

promisto Well-Known Member

зварники того не роблять - це роблять сантехніки, навіть жеківські зроблять: там особливого профіоналізму не тре.

15. VasMT

Ну... Не святі горшки ліплять.
    Але за відсутністю грошей прийдеться робити або самому, або... Ну чимось платити все одно прийдеться. Альтруїстів, як я лишилось мало.

16. Boris_Kiev

Краще по три. Але... не під час опалювального сезону.

17. VasMT

Перепрошую. Це ПВХ труба, роздивився.
    Теж не погано.

18. Boris_Kiev

Іспаночко,
    мій товариш (далеко не будівельник) менеджував чотири ремонти квартир - свою та своїх родичів у Києві і в Одесі.
    Він сказав таке: попередній кошторис ремонту слід помножити на півтора; плановані терміни ремонту - на два. Виходячи з цього потрібно планувати.

19. Іспанка

Я знову тут:) В Новий рік входимо з оптимізмом і рішучим налаштуванням побороти сю скалу (лупнути таки той ремонт). Отже, завдяки Левку (ще раз величезне дякую!), маю тепер зроблене зонування квартири і схему електрики. Питання до знавців - якою зараз є вартість робіт електриків? Скільки беруть "за точку"? Хочу сісти собі хоч приблизно порахувати кошторис електроробіт. Ще цікавлять ціни на розхідні матеріали (дроти, розетки, вимикачі) і куди краще іти за тим добром дивитися? Після Йордану
    :)

• Подобається Подобається x 2
  20. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

Останнє редагування: 29 гру 2013
а де твій аватар? :)