Якщо людина не намагається прикидатися кимось іншим, тоді львів"яни це нормально сприймають, а якщо вимахується - ну той реакція відповідна. То стандартне питання, так вже історично склалося: всьо мусять знати наші, відки дорогий гість сюди приїхав. Ще можуть питати про мету приїзду . Не знаю, чи воно якимось чином пов"язане із цим, але завжди, коли хтось зустрічає знайомого - стандартно питаються - "куди йдеш". То, певне, менталітет такий
Це щоб знати чи переходити на російську бо якщо це якісь східняки яким впадло говорити українською, то заради таких на російську ніхто не перейде а якщо вже правдивий москаль який української не розуміє, то треба
особисто я розрізняю поняття "москаль" і "росіянин". Москаль - то не національність, то стан душі. Ну і моя мама сибірячка, і я там народилася, не буду ж себе теж обзивати . Із москалями розмова коротка, а із росіянами спілкуваюся спокійно. Так що росіянам тут ніц не загрожує
Так я прекрасно понимаю, только говорить не хочу чтобы не коверкать язык, практики-то никакой. Кстати и продавцы, и официанты, и просто случайные встречные, с кем пришлось контактировать, на русский не переходили, видно знали, что их понимают. Другое дело - друзья. Знали, что моя спутница впервые украинскую речь слышит, говорили по-русски, чтобы понимала. ---------- Додано в 20:33 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ---------- Да я себя москалем тоже как-то не считаю. Ментальность несколько иная. А ник у Вас красивый, по-латышски - янтарь.
Дякую. Знаю значення цього слова, історія вибору саме його довга, і на ДП можете почитати, як маєте бажання
А тут они имеются? ---------- Додано в 22:54 ---------- Попередній допис був написаний в 22:47 ---------- Из Москвы? Боялся? А Вы над этим хихикали. И индийцы хихикали над начальником из Москвы? Вот веселуха! А ОН боялся? Ну, ну. Прикольная сказочка для рагулья.
А що тут такого? При нас він говорив, як виходило, -чи то російською, чи то англійською. А на вулиці - ні фіга, хіба американця із себе корчив. Та й ми ж не ржали з нього при ньому, ми тихенько підсміховувалися, - а як він не чув і не бачив - тоді сміялися по-справжньому. Невже Ви не думаєте, шо серед росіян бувають боягузи? Зі всіх присутніх начальників пан начальник з Москви був найменшим начальником, головними були американець з індусом, так шо вони могли собі дозволити говорити про нього, шо хочуть. А чому б і ні?
- сколько обычно требуется Вам времени, чтобы определить состояние души? Если улыбнулся и поцьомкал ручку перед тем, как кошелёк спионерить - то будет москаль или россиянин? А если не хочет давать сигарету и отвечать на расспросы откуда он, или вообще "тебе-то что?" скажет, тогда точно москаль? ---------- Додано в 12:59 ---------- Попередній допис був написаний в 12:54 ---------- - конечно, среди россиян тоже бывают. ---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:59 ---------- - есть на то причины
Спасибо большое, а национальная кухня "Львовская" там присутствует, если нет то где можно покушать "по-закарпатски" ? ---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ---------- Спасибо, обязательно напишу ))) ---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:31 ---------- Ребят, а вы название темы читали? причем тут какая то национальная рознь, москаль не москаль. я думаю для этих выяснений и запугиваний есть другие форумы и общества.
- Вы мне? Извините, что помешал Вам. Эвон как я распалил тут рознь национальную, задав три дня тому назад уточняющий вопрос под тегом оффтопа на третьей странице фактического обсуждения мнимости угроз для москалей во Львове! Виноват, признаю. Но, прошу понять: Вы-то уверены, что не москаль, не даром к "национальной" розни приравняли эти споры, а я вот беспокоюсь, как бы в случае чего притвориться "россиянином, который не москаль по состоянию души", чтоб не опознали со всеми вытекающими... Больше не буду (тем более, что пани мне так и не ответила)
Перепрошую, виправляюся, але більше теж не буду тут офтопити на цю тему. В трьох перших своїх дописах в цій темі хотіла сказати, що тут не так страшно, як лякають... То пан Полковник тут провокації влаштовує , що заносить не туди. Як коли. Одного друга з Барнаула вважала за росіянина місяці 3, а він москальом виявився. :ireful: то не національна ворожнеча, а улюблена тема для розмови жителів форуму, як нема чим зайнятися. І по темі. Теж люблю тут бувати і також рекомендую відвідати, а ще, якщо хтось із приїжджих любить суші, то в нас цілих три японаХати, моя улюблена - на проспекті Свободи. Не українська кухня, але смачно Минулого року під час травневої "коломийки" приїжджали мої друзі з Києва і Харкова, то цілий день лазили по місту, і ввечері для вечері їх влаштовував найближчий до гуртожитку бар, - сил не було перебирати. Але поїздкою вони були дуже задоволені, чого і Вам бажаю
просто к слову на счет столовых и чайных ложек, была в пригороде Львова в кафе, заказала кофе хотя знаю что от Львовского будет отличаться......ну заказала потому что просто захотелось выпить кружечку кофе.....и мне принесли.....маленькую кофейную чашечку....как говорят во Львове..."філіжаночку" и вместе с чашечкой ложечку, типа для перемешишания......и ложечка не кофейная была, а чайная....то ложечека просто "вощла и вышла" потому что мешать ею было не возможно...диаметр чашечки не позволял.... так что это верно....что Львовяне кофе как біло сказано "їдять" ложками...и большими ложками)))
Это Вы что-то не понимаете. Вы москалька скорее всего. Галичане всё знают и всё понимают, и всё умеют. Вы тут про кофе. Могу рассказать про подачу текилы в супер-друпер львовском ресторане. Промолчу. Ибо опять из меня - москаля эти рагули виноватого сделают.
простите но я из Украины. ну значит мне не дано понять это) тогда предложение для всех местных...проводите треннинги для туристов на тему "как научиться мешать чайной ложкой в кофейной кружечке".......))))