Інтуїція

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 15 бер 2008.

?

у кого інтуіція розвинена краще?

1. у жінок

50,0%
  2. у чоловіків

3,0%
  3. однаковою мірою і у жінок, і у чоловіків

47,0%
  1. vanilia

vanilia Well-Known Member

Відповідь: Інтуїція

Думаю, і в чоловіків і в жінок інтуіція одинаково є. Однак, оскільки жінки більш емоційні, то частіше тій інтуіції довіряють. А чоловіки більше довіряють логіці (поняття логіки теж неоднозначне) і розуму :)

• Подобається Подобається x 4
  2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

ну іноді розум не грає вирішальну роль. працюють інстинкти.

у жінок, до речі, інстинкти так само розвинуті. але інші.

• Подобається Подобається x 2
  3. vanilia

vanilia Well-Known Member

Загадати особу в момент, коли вона тобі задзвонить, то ще таке. А як пояснити таке, коли за секунду-дві до того, як побачити чи почути щось, це "щось" виникає в уяві? І розумієш це вже тоді, коли ти ту річ (чи не річ) побачив (почув). Або коли промайне думка (навіть не зовсім думка), що треба так і так діяти, а через хвилину ти опиняєшся в ситуації, яка вимагає саме такого рішення, яке ти побачив/ла в уяві. Це інтуіція?
    Моя інтуіція мене ніколи не підводила. Але мені чомусь здається, що це (чи, радше, ЦЕ) не інтуіція. Але ЩО ЦЕ тоді?

• Подобається Подобається x 2
  4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Останнім часом ні увага, ні пам"ять особливо не радують, все забуваю, зате інтуїція аж зашкалює. Компенсація однако, щось типу автопілоту видно включається :).

• Подобається Подобається x 3
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, таке в кожного буває. Називається "дежа вю". Проходить якийсь імпульс в мозку й у людини враження, що це вже було, але це лише мозок прокрутив те саме двічі в долі секунди.

6. Milongera

Milongera перехожий

Жінки, а ви вірите в свою інтуїцію?

Траплялося у мене декілька ситуацій, коли я просто фізично відчувала – не треба цього робити, не треба і крапка. І потім таки виявлялося, що не треба було.:ninja:
    От і цього року – було стійке відчуття, що на море їхати не треба. Чому? Не знаю. „Чуйка”! Так і вийшло – за кілька днів до відїзду мого хлопця відправляють на обов’язкові тритижневі курси.:sad::sad::sad:
    А тепер в мене „чуйка”, що це дуже-дуже недобре, що ми не будемо бачитися три тижні. Може я вже й накручую себе, але от задумалася над інтуїцією. Невже дійсно вона в нас, жінок, настільки розвинена? Що це взагалі за штука – інтуїція?:cowboy:

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: Жінки, а ви вірите в свою інтуїцію?

В інтуіцію? Часами маю передчуття... Он останнім часом таке передчуття що не відсвяткую з чоловіком 10 років шлюбу. Ну щось мені завадить... або велика сварка або ще що гірше.

8. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Жінки, а ви вірите в свою інтуїцію?

Десь вже така тема була.

• Подобається Подобається x 1
  9. Персі

Персі La mafia è immortale!

Інтуїції своїй довіряю і часом навіть використовую її як пряму вказівку до дії. :yes: Бо вона мене ще не підводила.
    Тест на інтуїцію
    http://anekdotov.net/test/test.cgi?subject=intuicija

10. Yur

Yur Well-Known Member

Напевно багатьох це здивувує, але згідно теософів, розум є уособленням жіночого начала. Чоловіче начало -- це віра.
    Інтуїція, це похідна від розуму. Інстинкт -- від віри.

11. pukhnastyk

pukhnastyk Well-Known Member

Та ж ситуація - на 100% довіряю своїй інтуїції. :good: Іноді жартую, що коли і треба кому поставити "сто грам і пончик" :drinks: за вірне рішення, то це їй (інтуїції). Бо бували часом такі моменти в житті, що звичайною логікою не покеруєшся. :nea:

Останнє редагування: 10 лис 2008
  12. Ganna

Ganna Member

Пройшла - 15 з 20. Сказали "У вас развита интуиция, но вы не всегда полностью используете свои интуитивные способности" :lol:

Перефразовуючи результати - часто слухаюся чось іншого, а не інтуіції. Наприклад, розуму, досвіду попередників або ще чось :cool: Будемо виправлятися :crazy: :)))

А якщо без жартів, то бувають моменти коли інтуітивно відчуваєш, що треба зробити так - без огляду як то виглядає з боку, чи розумно, без огляду на наслідки. І в фіналі виявляється що таки права була та загадкова пані - інтуіція :)

13. mavka

mavka Well-Known Member

якась у Вас в Чікаго особлива теософічна школа ;)
    адже інстинкти не походять від віри, хіба від тіла. від природи-натури. вони вроджені. це - розум тіла.

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

є вроджені інстинкти, а є набуті.

15. mavka

mavka Well-Known Member

не пхати руку у вогонь ? і все ж ми пхаємо часом не тільки руку. набуваються не інстинкти, а досвід.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє, ходити.....
    інстинкт голоду.... інстикт на нюх.....

17. mavka

mavka Well-Known Member

Миху, детальніше, що у Вас інстинкт, що - набутий досвід, і коли інтуЇція відрізняє одне від другого ? ;) :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Давайте...
    Так от, як на мене, досвід - це здатність аналізувати ситуацію, а інстикт - це те, що робиться само собою і не потребує аналізу.
    Наприклад, інстикт дихати... ви ж не дихаєте внаслідок досвіду. З іншої сторони, ви можете навчитися дихати за Бутейком і воно перейшло допустимо в звичку... це набутий інстикт.

Що до взаємного відношення між інтуїцією та досвідом. перше залежить від другого.

Останнє редагування: 4 лис 2008
  19. mavka

mavka Well-Known Member

набуті звички = інстинкти (набуті) ?? напевно у чоловіків й справді звички закарбовуються так глибого, що вже стають інстинктами.... :scratch_one-s_head:

:mocking:

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

ще одне поняття - звичка.

Звичка - набутий інстинкт.

а де твій аватар? :)