Інтуїція

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем маюнка, 15 бер 2008.

?

у кого інтуіція розвинена краще?

1. у жінок

50,0%
  2. у чоловіків

3,0%
  3. однаковою мірою і у жінок, і у чоловіків

47,0%
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Інтуїція

Чули такий вислів: "кожний губренатор прагнув тримати радника - мудрого єврея" ?
    Я би сказав, що інтуїція найбільш розвинена в євреїв.
    А саме - відчуття можливої небезпеки (іноді - за два тижні).
    Причому з віком ця здатність посилюється.
    НЄ ?

2. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

о, може, не зовсім у ту тему питання, але все ж таки: як ви, люди, пояснюєте для себе явище дежа вю???
    іноді воно мене бентежить. коли відчуваєш, що до найменших деталей знаєш, що і як буде відбуватись у цій конкретній ситуації декілька наступних секунд, наче ти вже це бачив...
    у мене так часто буває. найтриваліше - приблизно 1 хвилина.
    що воно таке? глюк в матриці?;)

Додано через 2 хвилини
    мабуть, то не інтуіція. мені так здається. підприємницька жила, чуйка - так.
    скільки вже тільки не понавигадували жартів та не зробили твердих і "стовідсотково вірних" висновків про єврейський народ...

• Подобається Подобається x 1
  3. Boris_Kiev

Маюнко, так зване "озаріння" (чи може є більш точний український термін) іноді є наслідком "зміненого стану свідомості".
    Часто люди отримують певні "сигнали", але не вміють їх "прочитати".

У мене таке колись спрацьовувало в "авантюрних" ситуаціях:
    - екзамени (де були шанси пролетіти),
    - стан сильної закоханості (де шанси були невисокими),
    - ситуації, коли можна отримати по голові (і в прямому і в непрямому значенні), а також
    - у бізнесових розкладах старих часів, в тому числі, коли треба було, пардон, щось вкрасти на соціалістичному підприємстві (хто цим не грішив ?).

Буквально "частка душі виходила з тіла і стояла на шухері (або мовою міліцейських протоколів - "спостерігала за обстановкою") для самого себе."

• Подобається Подобається x 4
  4. сотник

сотник Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  5. smeet

smeet просто спілкуюсь

Мені здається що в кожної людини вона(інтуїція)є,незалежно від статі.Навпаки існує окремий вид-жіноча інтуїція яка набагато сильніша ніж чоловіча,і відноситься вона більше до людських взаємин.
    А взагалі великі говорили,що мужчина це недорозвинута жінка.По своїй природі це дійсно так.Навіть якщо взяти анатомію і фізіологію,то організмові мужчини далеко до організму жінки,взяти хоча б дітородну функцію.Так що не варто дивуватися,якщо у жінок будуть відкривати ще багато можливостей,про які людство і не здогадувалося.

6. Boris_Kiev

Можна провести грубу аналогію -
    взаємодія людини із Хроносом (Часом) і поширення інформаційного сигналу в електричному (оптичному) тракті.

Ось на малюночку:
    1 - інформаційний імпульс без спотворень
    2 - імпульс, змінений за рахунок дисперсії (така розмитість фронтів)
    3 - імпульс, який "коливається" в часі відносно очікуваного положення (джіттер).

В техніці важливо чітко розпізнати, де є нуль, а де - одиниця. Як бачите, на закругленому або нестабільному в часі фронті можуть бути варіанти: перший приймач зреагує на імпульс в один момент часу, другий - в інший момент.
    Насправді воно не зовсім так, але на мою думку, ця аналогія дозволить трохи в"їхати в тему.

7. маюнка

я ніфіга не в"їхала:)
    4 роки на гуманітарному факультеті і всі знання фізики(яку я одна з 6 чоловік на школу обрала здавати на випускних іспитах, і здала на "відмінно") пішли нанівець.
    от у мене така інтуіція розвинена сильно.

8. Boris_Kiev

Зовсім просто пояснюю:
    Ось є якась дуже коротка "подія". Блискавка, постріл і т.п.
    Насправді кожній події щось "передує" і щось слідує за нею.

Це "щось" є дуже тонке, інтенсивність його розмита в часі. І тут справа - хто в який момент вловить.

Людина з добрим слухом почує потяг за кілька кілометрів, а "туговуха" людина - ледве встигне зіскочити з рейок.

Суть в тому, в який момент слухач зреагує на звук, що поступово збільшується.

• Подобається Подобається x 5
  9. маюнка

дякую.в"їхала:)тоді згідно з Вашим спостереженням, Борисе, моя інтуіція має великі межі, бо вона охоплює великий шмат ДО певної події у часі. не завжди, звісно, але часто.

10. Boris_Kiev

... а коли Ви досить схвильовані або від результату багато чого залежить, так ?

Я помітив, що Ви талановита молода леді.

11. маюнка

я - маюнка:) і цим все сказано.

інтуіція - так. але не тільки.
    а дежа вю - ні. воно завжди трапляється непередбачувано.

• Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну Борисе.... і вмієте ви голову закручувати!!!

13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Абсолютно погоджуюсь. Якби не моя інтуїція, хто зна чи я б з вами тут балакала.

• Подобається Подобається x 4
  14. консультант

консультант Дуже важлива персона

На даний час кращого заняття, ніж розвиток інтуїції не бачу. Це надзвичайно цікаво, коли спілкуєшся з людиною і відчуваєш, що вона думає. 80 з лишнім відсотків людей, яких я зустрічаю на вулиці, одне говорять, зовсім інше думають і протилежне роблять.

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А я тиждень тому довідалася, що моя прабабуся була знахаркою і всі жінки по маминій лінії мають дуже сильну інтуїцію, а одна щодо одної то взагалі, навіть передбачення...

• Подобається Подобається x 5
  16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ви пішли по батьковій лінії.

17. A_Stella

A_Stella Well-Known Member

Я часто знаю хто звонить, не глянувши на екран мобілки, або коли думаю про когось, отримую смску або дзвінок.

А ще, користуюсь інтуіцією на екзаменах. Ну принамі мені так здається. Отож, тянучи білет беру найперший на який глянула. Тьху тьху, але попадались самі халявні. :)

• Подобається Подобається x 2
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

я переконався в правдивості одного явища. Якщо Ви згадали про когось, то значить про вас думаює та людина, чи згадала. Наприклад, коли я думаю: тре зателефонувати дружині, але в даний момент не можу... дружина тут як тут - телефонує. І навпаки.

• Подобається Подобається x 6
  19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Мені мама те саме сказала нещодавно. Що у мене татів характер, татова мудрість і татова сила. Дякую.

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та я теж, коли сиджу на пиві і дзвонить мобілка, інтуїція мені не зраджує: дзвонить дружина... :)

От з вибором Life :) інтуїція підвела: дістають безкоштовні дзвінки.

а де твій аватар? :)