Іноземні мови і самоуки

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nanap, 21 тра 2007.

1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Підтягнути або вивчити англійську? Інтенсив?Влітку! Де?

Я вивчила польську мову, дивлячись телебачення польське. Так і англійську фільмами дотягую. Справді допомагає!

• Подобається Подобається x 2
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Це,якщо є така-сяка база.Бойовики справді можна дивитись без перекладу.

• Подобається Подобається x 1
  3. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

=) Що вже казати про світові здобутки німецького кіноматрографу. Людина ніц не шпрехає - а все ясно і чітко розуміє =)

• Подобається Подобається x 3
  4. Straniera

Straniera Active Member

Самому "підтягнути", звичайно, можна. тільки ось якість такого підтягання залишатиме бажати кращого. Потрібно, щоб грамотний репетитор, викладач вас перевіряв, контролював. А вимову ви самі взагалі не поставите, це стверджую, як викладач іноземних мов.

5. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Вимову та ... хіба записувати себе на диктофон, а потім рівняти з голівудськими зірками =)

6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ну вам видніше певно :)

Можу сказати що, нажаль, в більшості викладачів в Україні вимова жахлива. Так вони і вчать своїх учнів-студентів..

7. Оксана

Оксана Well-Known Member

Я також польську вивчила, читаючи книжки.Потім могла вільно спілкуватися і багато перекладала.
    Англійську теж вчила не один рік, але по-справжньому розговорилася лише перебуваючи деякий час в англомовному середовищі, те саме і з німецькою.
    Але є ще такі нюанси, як здібності до мов (мій тато володіє 5-ма іноземними, три з який вивчав вже після 30-ти, в основному самотужки), але не всі так можуть. Насамперед, треба визначити, яка пам'ять домінує - зорова чи слухова, і робити акценти або на книжки або на фільми, а ще краще поєднувати. А граматику дійсно потім можна підтягнути..

• Подобається Подобається x 2
  8. joke

joke Well-Known Member

я ходила, там 3-4 м-ца, чтобы освоить грамматику - достаточно, но свободно говорить и писать вы не будете. Но хотя бы можно понять по какому принципу слова лепить.

9. lanka

lanka Well-Known Member

HELP PLEASE!

Допоможіть знайти репететора з англійської мови. :crazy: :crazy: :crazy:
    ТЕРМІНОВО! Треба, щоб людина за кілька місяців змогла поставити вимову, інакше накриється моє навчання за бугром. Середні знання є - займалася на курсах в УКУ.
    Але треба ще перебороти коплекс, що кажу неправильно або неправильно вимовляю.
    ПОРАДЬТЕ, дуже на вас сподіваюся:download: :download: :download:

10. Michel

Michel Member

Відповідь: HELP PLEASE!

Якщо накриється, то пощастить.

P.S. Знаю що не зрозумієш, але то правда.

11. lanka

lanka Well-Known Member

Якщо не ставити собі конкретну ціль, то так ніколи нічого і не вдасться вивчити. Але тут я не про це.
    Зараз дійсно потребую поради щодо репетитора

12. Morientes

Morientes New Member

Найкращий спосіб вивчення англійської мови далеко не репетитор а інтернет точніше Skype( найкращий варіант), спочатку переписуєшся з англійцями американцями чи шведами а потім поступово переходиш на голосовий звязок, крім того будеш мати друзів туда де поїдеш :) Основне бажання навчитися...

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Хороший спосіб, але потрібно рік такого спілкування, щоб досягти потрібних результатів.. А часу в Ланки нема, як вона вже сказала..

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ланко, Вам потрібен «рівень мови» для того , щоби ЗАЧИСЛИЛИ чи для того, щоби ВИ РОЗУМІЛИ матеріал ?
    Тож почитайте краще англійський підручник «з програмного курсу» та глосарієм в кінці.

Саме так ми з колегою колись і зробили. І “в сумі” розуміли викладачів (щоправда, вчилися ми 2 тижні, але тема була дуже нелегка; аудиторія – скандинави, італійці, німці, 2 англійці, одна хорватка і ми).

В будні дні нічого крім пива не пили. Викладач нами трохи опікувався (як папуасами), навіть під час обіду. Типу щось “нейтральне” розповідав з чудовою Оксфордською вимомою, так би мовити “розвивав”.
    А на 6-й день я з подивом відчув, що розумію 40-хвилинний художній телефільм (містико-філософський, дуже накручений. Дежавю, реінкарнація героя).

І ми не соромилися задавати запитання, тримаючи в руках словник: “Ось, типу, це англійське слово (яке ми не розуміли), має 4 значення. Яке Ви, сер, мали на увазі” ?

• Подобається Подобається x 3
  15. viltis

viltis Well-Known Member

В мене була схожа ситуація з німецькою. За півоку вивчила її практично з нуля. І пройшла конкурс на навчання в Швейцарію.

Рецепт: дивилась німецькі фільми без перекладу, той же Скайп, німецька музика .....ну, і репетитор, але яка мене більше вчила "робочі" теми ( готельна і ресторанна тематика).
    Але, як було сказано, якщо чогось дуже сильно хотіти, то все буде ...

Ще згадала ...Що колись , ще в школі не пройшла останній з шести турів (типу психологічний) на навчання в Штатах. День проплакала....а потім сказала , що втратила не я ..Втратила Америка. А потім зрозуміла, що доля не дала мені зробити помилку . Я б тим роком в США половину перспектив собі тут закрила . Але це вже зовсім інша історія

• Подобається Подобається x 5
  16. lanka

lanka Well-Known Member

Я вже два тижні слухаю викладачів англійською, розумію практично все, а ось почати говорити не можу, можливо, тому, що присутній перекладач?

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ланко, тож якого біса викладачі не примушують Вас говорити ? Ви - єдина учениця в них ?

На початку 90-х до Києва приїхали американські волонтери (укр): він - професор франц. мови, вона - викладач всесвітньої літератури.
    Пан брав першокурсників "з нуля" (політех !!!) і через півроку вони бігло теревенили французькою.
    Він влаштовував на лекціях рольові ігри, навіть танці. Типу "клей дівчину! Перш за все спитай, чи вона заміжня, чи має квартиру в Києві, які напої/страви любить... А я допоможу тобі сказати це французькою!"

Наприкінці семестра - "глибоке занурення" - три доби в гуртожитку (з викладачем), вживання укр/рос слів каралося.
    Продукти, сигарети приносили сусіди по гуртожитку.
    Дозволялося пити, цілуватися, грати на гітарі і т.п.
    На основі цієї вечірки ставився залік.

Шкода, що те подружжя викладачів не приїхало вдурге до Києва - моя дружина залюбки відвідувала би лекції пана Володимира.

• Подобається Подобається x 4
  18. Ольга

Ольга Well-Known Member

дивіться фільми чи новини, а на перегляд запросіть друга який міг би вести мову про побачене. таким чином ви матимете чітку тему до розмови і приємно проведете час

19. Forpost

Forpost Стоїк

влучна порада і потреба в English language відпаде сама собою

• Подобається Подобається x 4
  20. Радість

Радість Well-Known Member

Якщо потрібно саме репетитора, зверніться в Деліт скул. Я зараз там навчаюся. Вчать зовсім непогано. Правда не з репетитором а з групою. Але репетитори в них також є. Хоч ціна висока, але якщо дійсно треба вивчити швидко, то саме там.

а де твій аватар? :)