Индия vs Украина

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Alexey Titievsk, 3 кві 2010.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Звісно ж, я мала на увазі у сенсу туризму, не роботи. :) Так, переліт дорогий. Але в самій Індії все дешево.

• Подобається Подобається x 2
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Розкажіть - дуже цікаво. І ще - як ви вважаєте, купити на місці недорогий мотоцикл і проїхатися всією Індією - наскільки це безпечно з точки зору їхнього лівостороннього руху, дисципліни водіїв, тощо? Як в Індії з англійською та іншими мовами у місцевого населення, поліції?

Як з візами? Криміналом? Чи багато там іноземців? Як місцеве населення - до "чужих"?

Останнє редагування: 20 вер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

Я б не ризикнула проїхатися на мотоциклі. Трафік в Індії - вбивчий. Мало того, що лівосторонній рух, як Ви правильно зазначили, так і ще ніхто не дотримується правил. Всі сигналять, гудуть з усіх сиг, щоб перед ними швидше їхали. Якщо ти пішохід, то вулицю треба в прямому сенсі слова перебігати.

А навіщо брати мотоцикл і так заморочуватися? У Індії досить дешеві потяги та літаки. У нас було два внутрішніх перельотів по Індії. Решта - поїздами. Зрештою, навіть таксі там дешеве. :)

Англійська у них жахлива, тому що індійський діалект. Але порозумітися можна :)
    Майже всі поліцейські знають англійську.

Візи - отримати елементарно.

Криміналу в Індії немає, як вже написав Smeet. Хіба що шахраї.

У порівнянні з мільйонами індійців іноземців там мало. Біля визначних памяток іноземців більше. Якось в Джайпурі зустріли ірландця, який був шалено щасливий побачити наші, тобто європейські обличчя. Пробалакали з ним пів-години.

У великих містах до європейців ставляться з повагою.
    У дрібних - таке відчуття, що вони ніколи не бачили білої людини. Дивляться, як ніби ти - Анджеліна Джолі. Фотографують на мобільні телефони.

Взагалі, всі індійці - досить добрі й чуйні. Доброзичливі та гостинні. Душевні люди. Іноземцям допомагають.

---------- Додано в 01:20 ---------- Попередній допис був написаний в 01:10 ----------

А технічно подорож по Індії організувати дуже просто:
    Квитки на внутрішні перельоти ми купували через сайти індійських авіакомпаній за допомогою MasterCard. Якщо треба - подивлюся лінки. :) Всі квитки роздруковували на принтері, а потім пред'являли в аеропортах.
    Точно так само - залізничні квитки на індійські поїзди. У них вже давно в ходу електронні квитки, на відміну від України.
    Готелі бронювали на сайті booking.com.

• Подобається Подобається x 5
  4. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Дякую - інформація, як на мене - вичерпна! Але я все ж перед поїздом надав би перевагу автомобілю чи мотоциклу - GPS-мапи Індії є, а індійський дорожній рух, принаймні на ваших фотках та тому відео, яке я подивився на Youtube - мало чим відрізняється від київського. У нас на вулицях також трапляються "осли" і "корови". :)

А маючи свободу пересування - можна більше побачити.

5. gvorn

gvorn Well-Known Member

Останнє редагування: 20 вер 2010
    • Подобається Подобається x 3
  6. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Прочитав - цікава стаття. Але Індія - велика. Це цілий, я б сказав - субконтинент. Тому вона дуже різноманітна, наскільки я розумію. Різні кліматичні зони: рівнини, долини великих рік, побережжя океану, гори, пустиня - вже тільки дне це робить країну дуже цікавою. А понад мільярд населення? До речі - Індія на 3 місці по кількості людей з вищою освітою. Так що ми з вами обов"язково станемо свідками уже бурхливого розвитку країни, в найближчі 10-15 років. Тому, поки глобалізація ще не знівелювала всі тисячолітні таємниці - варто поїхати, думаю. Я вже починаю подумувати про це... І почитую статті про мотоподорожі по Індії... Ось вияснив, що індійські мотоцикли коштують максимум 1000 доларів, якщо купувати, або 3 долари в день напрокат... Якщо імпортний, новий і солідний - то і 10 доларів на добу.

Ось дещо про мотоІндію:

http://moto.kiev.ua/journals/1233154783241

7. gvorn

gvorn Well-Known Member

Я тому і кинув вірш Андруховича вище
    Хоча вірш швидше про внутрішню "Індію"

А от це, мені здається, трохи ризиковано робити. Скільки не читав статтей, всі рекомендують користуватися автомобільними послугами від місцевих. Дуже вже у них специфічна манера їзди :)

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вони взагалі з повагою ставляться до гостей.Згідно їхньої релігії гість посланець від Бога,тому для гостя все найкраще. У них взагалі існує повір"я,якщо ти торкнешся білої людини ,то в свому наступному житті(індуси вірять в реінкарнацію,тому смерть вони сприймають не так трагічно як у нас,смерть це перехід від старечого життя до юного) ти народишся білою людиною.А білі люди в їхньому розумінні живуть краще-заможніше і не бідують.Існує повір"я,що якщо біла людина присутня на весіллі,то пара буде щаслива.Наші стажери інколи так і підробляють.Їх запрошують бути присутніми на весіллі, вони і повеселяться і погостятся і ще й гроші їм заплатять за присутність.Дуже часто просять білих дівчат і хлопців на з"йомки реклами.Тоже непогано платять.

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Так, знаю. До мене там всі намагалися доторкнутися. Або сфотографуватися та доторкнутися.:mocking:

Пам'ятаю, один раз у поїзді якась дитина стояв на проході, я хотіла пройти і м'яко рукою її посунула, так після цього батьки почали захоплено і щасливо щось розповідати дитині ... :)))

---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

Це тільки в Бомбеї. Там, дійсно, під'їжджають кіноагенти Боллівуду на машинах і агітують знятися в якомусь індійському фільмі або у рекламі в ролі білих людей. І не раз. :)

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:19 ----------

Це так. Я взагалі не уявляю, як там можна безпечно їздити на мотоциклі. У великих містах - пробки, встанеш де-небудь на перехресті на світлофорі або в пробці, набіжить натовп жебраків і дітей, буде просити у білої людини гроші. :crazy:
    А по дорогах між містами їздити - теж не дуже добре. Є у них, звичайно, і платні дороги, вони нормальні, як у Європі, але є й абсолютно жахливі дороги. А на мотоциклі ... Кондиціонера немає, спека. :crazy:
    Ні, це треба бути мазохістом. :pardon:

10. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я тепер дивлюся багато документальних фільмів про Індію,так от індуси взяли "соцзобов"язання" до 2020 року обігнати США і Китай разом взяті,по основних економічних показниках.
    А на рахунок освіти,так можна порівіняти- в Україні нема ні одного ВУЗу який котується в світі ,а в Індії їх декілька,особливо індійська бізнес-школа.
    Ось майбутнє Індії;)

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

і накінець [​IMG]

• Подобається Подобається x 7
  11. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ні, ні і ще раз - ні! Тільки вільне пересування. :))) Кондиціонер мені не потрібен до температури 45 градусів. А в русі на свіжому повітрі - взагалі не потрібен. :))) Тому поки-що приглядаюсь до мотоподорожей.

Щодо небезпек... Тут одна стаття зустрілася, російськомовна... Називається - "Индия - не для брезгливых". :haha: Тобто - ви розумієте. Треба мити руки перед тим, як взяти в руки щось їстівне, дивитися "в оба", коли переходите вулицю чи їдете по ній, не їсти термічно необроблених страв та продуктів, не плювати на верблюдів і не намагатись зав"язати вузлом хобот слоникові. І все має бути добре.

І ще одне... Алкоголь = 90% проблем іноземців в тропічних країнах.

12. Nevermind

Nevermind Просто персона

Так, там написано про запахи Індії: запахи - це, дійсно, щось... :) Особливо на вулицях ... :mocking:

У мене ще до цих пір залишилися індійські "благовония", щойно запалила ... По кімнаті стелиться дурманний запах ... :girl_flirt:

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Там буває й більше... :pardon: Дивлячись, яка пора року й яка частина Індії.

Це правда. :pardon: Досить брудна країна. Кишить інфекціями.:)

О, за це не переживайте. В Індії алкоголь заборонений. Його там треба досить довго шукати. :)

14. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Це не зовсім так - дозволено скрізь, а заборонено тільки в штаті Гуджарата, як пише

http://www.indostan.ru/indiya/105_2739_0.html

Що стосується інфекцій - сам понад півроку після тропіків "виводив" малярію. Вистачило єдиної рибалки в мангрових заростях. І пігулки ж були... А я їх не їв, гіркучі... А вже в Києві довелося зжерти їх відро... :)))

15. gvorn

gvorn Well-Known Member

16. Nevermind

Nevermind Просто персона

Так, іноземцям в принципі можна пити, це індійцям не можна. Але алкоголь знайти дуже важко. У ресторанах алкоголю практично ніде немає.
    Тільки на Гоа - повне роздолля. :mocking: Але Гоа - це зовсім інша Індія.

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

17. gvorn

gvorn Well-Known Member

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Тропіки, в тому числі Індія.

Ще про алкоголь. Зрозуміло - спека "нє способствуєт". Але є одне виключення - варто щодня випити ковточок (ложку) джину (це така хвойна алкогольна гидота, яку деякі просто обожнюють, особливо британці). Вона від малярії і різних інфекцій точно допомагає. Я той джин не переносив на дух. Ну і... Кафедра інфекційних хвороб отримала чудовий екземпляр для вивчення тропічної хвороби. :)))

Запахи тропічних міст пов"язані з тим, що рослини там мають дуже багато ефірних олій і виділяють все те в повітря, особливо, коли ними палять різні ватри, мангали, котли, грубки, яких там мільйони... Або коли вони гниють. А гниють вони на ура! :))) Колись я проходив по ринку, і раптом мене накрило ТАКОЮ хвилею смороду, що мене ледь не вивернуло вперше в житті. Виявилося, за метрів за 15 лежала купа манго, приблизно 3-4 мішки, тобто кілограм 200. Фрукти викинули в кінці дня, бо вони почали гнити, а вночі прибиральники прибирають. Або й ні. :))) Ніколи уявити не міг, що манго ТАК НЕСАМОВИТО смердить... Але що характерно, в гнилій мокрій купі весело бабралися кілька жебраків. Жах.

А ще спеції - їх в тропіках вживають в їжу в неймовірних кількостях, з двох причин, наскільки мені відомо - бо під час спеки апетит понижений - а їсти треба, і ще тому, що мікроби в їжі дуже швидко розмножуються, а спеції їх убивають самі по собі, і ще й тим, що вони заставляють шлунок виділяти більше кислоти, яка також вбиває будь-яку інфекцію, а кислоти не вистачає, бо ви ж п"єте багато води, яка розбавляє шлунковий сік. Ось тому і розлади шлунків у незвиклих білих людей. Так що відмовлятись від гострого в тропіках потрібно лише в крайньому разі - коли хворий шлунок, печінка або нирки. Взгалі, з цими хворобами і з гіпертонією, хворим серцем чи астмою - в тропіки дуже не варто... Тобто, головне правило харчування - їсти тільки гарячу їжу. Це безпечно. Навіть "фреш", тобто свіжовижатий сік... Коли мили соковитискачку і якою водою мили фрукти - невідомо. Хіба що це дорогий готель з західним менеджером. Там, звичайно, можна бути спокійним.

Цікаво, що місцевим (в моєму випадку - арабам - я був в багатьох арабських країнах) ці проблеми по барабану. Вони так проперчились та прокардамонились, очевидно, що нічого їх не бере.

Очевидно, індуси ще моцніші. :))) Колись бачив фільм, як в річку Ганг захоронюють мільйони недопалених (у них небіжчиків спалюють біля річки і попіл мають кидати в воду) трупів, вони собі пливуть річкою, а поряд тисячі людей залізли в воду в одежі і миються. Перуть. Вмиваються. Рот полощуть. :bad: І нічого. :)))

Вода в тропіках навіть у міських водогонах має ідеальну для розвитку всякої гидоти температуру - вище 30 градусів. Один мікроб (вірніше, токсична синьо-зелена водоросль) попав в трубу - через добу їх мільярд... Тому навіть чистити зуби нею - дуже не варто. Краще мінералкою.

Ще є скорпіончики на лавочках (власний досвід, Фуджейра, правда, розчавив його, коли сів :))) ). Змійки в кущах під ногами і над головою - як правило, в нетуристичних місцях. До речі - той неприємний, хоч і не сильний, сморід, що ви можете відчути в туристичних місцях Єгипта та ін. - це хімічна обробка кущів, трави і дерев від всяких болючих туристичних сюрпризів.
    А в деяких туристичних місцях - якщо там є мавпи, то воно, звичайно, смішне, поки миттєво не витягне у тебе з кишень гроші, паспорта, гроші і не втече на дерево, щоб "перевірити документи", дочекатися несамовитих криків жертви під деревом, і мстиво все порвати на дрібнюсінькі клаптики. Спостерігав таке.

Так що - тропіки - це завжди цікаво і захоплююче, як на мене - це інша планета, яка варта відвідування. :)

• Подобається Подобається x 7
  19. gvorn

gvorn Well-Known Member

Це настоянка на ягодах ялівцю. В словаків то називається боровічка, не зовсім джин, але подібна

Статейка про спеції в Індії з того ж таки Вокруг Света http://www.vokrugsveta.ru/tv/vs/cast/753/

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Ми в Індії теж спочатку мінералкою чистили зуби:))) Потім вже перестали боятися.

А з мавпами у мене була пригода. :) Біля Бомбею, на острові Елефанта.
    Отож мавпи якимось дивом розглянули, що в глибині рюкзака у нас заховані банани. Найбільш нахабна мавпа спритно стрибнула на рюкзак, запустила три лапи вглиб і застрибала геть на четвертій лапі, вкравши три банана - по одному в кожній лапі. :crazy:

Я почала рятувати банани, інші мавпи сприйняли мої дії як початок безкоштовної роздачі, оточили мене, вереском і криками вимагаючи банани. :shout:

Довелося пожертвувати їм майже все банани, кидаючи подалі від себе, щоб вони на мене не стрибнули й не покусали. :pardon: Зжерши банани, мавпи почали вимагати ще. Ситуацію врятував поліцейський, прогнавши мавп палицею. :)))

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)