Индия vs Украина

Тема у розділі 'Подорожі світом', створена користувачем Alexey Titievsk, 3 кві 2010.

1. Nevermind

Nevermind Просто персона

Тоді я думаю, проблем немає ніяких. Бомбей там саме пристойне місто, якщо вона не буде поруч ходити з трущобами, а просто буде їздити з дому на роботу і назад машиною або таксі (або моторикшами), але їх в центрі Бомбея немає), то ризик чимось заразитися - мінімальний. Трущоби, правда, там і в центрі є. :) Поряд з хмарочосами.

• Подобається Подобається x 5
  2. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я боюсь тільки за вуличну їжу.Всіми хвалена ,вулична їжа притягує молодь до себе.а як там з санітарним режимом,я не знаю.:nea:

• Подобається Подобається x 1
  3. Nevermind

Nevermind Просто персона

Краще не ризикувати і харчуватися в пристойних ресторанах.
    А на вулиці купувати тільки все у фабричній упаковці - печиво, крекери, тощо.

Там на вулицях дуже часто продають різні чапаті або щось схоже на чебуреки. У принципі, якщо вони гарячі, то купувати можна. Ми їли їх пару раз - і нічого. Але для підстрахування краще навіть їх не купувати. І ніколи не слід купувати на вулиці щось не гаряче - типу салату і т.д.: у них можуть виявитися мікроби, тому що воно не оброблено окропом або жаренням, що вбиває мікробів.

4. smeet

smeet просто спілкуюсь

Вай вай.Переживав добу ніби все нормально.З усього перельоту найбільше вразила українська компанія,яка надурила,продаючи до квитка харчування.Коли дочка чекала,коли їй принесуть їжу за ті гроші,що вона заплатила в Києві,їй сказали.що нічого подібного,за вас заплачений тільки квиток,а за харчування київська фірма нічого не перевела.Дочка була вимушена платити за їжу по-новому вже в валюті-рейс був з пересадкою в ОАЕ .За її ж гроші її відкачували.Не знає що була за страва,каже курка з якимись неприємними спеціями,які напевне їй пошкодили бо довго болів шлунок і стюардеса довго відпоювала водою.Це компанія з авіаперевозок Air Arabia .А про київську турфірму я ще скажу,просто не пам"ятаю назви.

• Подобається Подобається x 3
  5. Nevermind

Nevermind Просто персона

Нехай буде обережніша, бо в Індії, як і у Еміратах, майже вся їжа дуже гостра!

"ЕйрАребія" - це компанія-лоукостер, тобто у вартість квітка їжа не входить. Купувати їжу можна на борту за долари або євро, але решту приносять арабськими дірхамами. Але можна їжу брати із собою на борт. Ми так й робили. (Бо я не люблю гостре).

Деякі страви індійські такі гострі, що їх неможливо їсти. Я завжди замовляла негостре, тобто "No spicy".

6. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ось бачите Ви це знаєте,але я не вірю,що цього не знали в фірмі яка продавала білети.Вони внаглу продали за 40 доларів обід і вечерю для дочки.Получається,вони просто зфальшували?
    Ви не в курсі де в Мумбаях можна знайти недороге але пристойне житло? Фірма їм дала безкоштовно житло на 1 місяць, а далі треба самим шукати.Але я начитався що в Мумбаях житло дороге.

Останнє редагування: 24 чер 2010
  7. Nevermind

Nevermind Просто персона

У Бомбеї дійсно проблема з житлом. Там воно найдорожче в Індії. :sad: Особливо в центрі. А жити десь у передмісті, наприклад в районах Navi Mumbai або Andheri West, і добиратися забитими як банки з оселедцями приміськими поїздами (без дверей, тобто реально можна випасти з нього) теж не діло. :sad:

Я була 2 рази в Бомбеї, але ми жили в готелі, тому що були там недовго.

До речі, познайомилися в Бомбеї з гарним хлопцем з Ізраїлю, так він жив у якогось індійця абсолютно безкоштовно, тому що він знайшов його через hospitality club по Інтернету.

Тут, мені здається, їй буде краще видно на місці. У принципі, індійці - люди добрі й чуйні, вони повинні допомогти, якщо є проблема.

Бомбей = Мумбаї :)
    Я його називаю по-старому :)

8. smeet

smeet просто спілкуюсь

Я в курсі:)
    Щиро дякую за корисні консультації.

9. Nevermind

Nevermind Просто персона

Нема за що :)

То про "Бомбей = Мумбаї" я дописала, тому що може хтось ще читає цей форум, та не зрозуміє. :)
    Взагалі це дуже велике місто і там, як на мене, забагато народу. :)

• Подобається Подобається x 8
  10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Бомбей :)

Місто контрастов: Старі англійські будівлі в вікторіанському стилі, поряд - трущоби, поряд - хмарочоси :)

• Подобається Подобається x 10
  11. Huru

Huru Well-Known Member

Не смішіть мої шкарпетки. Все скоріше навпаки. Може Ви не в курсі що українська мова вперше була вжита в книжках 200 років тому Котляревським, а манускрипти написані санскритом бувають і 3-ох тисячолітньої давності. Коли існував санскрит, ще навіть староруської не було

12. smeet

smeet просто спілкуюсь

http://www.profeo.ua/board/topic/100005968/Porivnyannya-sliv-ukrainskoi-movi-ta-sanskritu.html
    Напоследок хотел бы привести слова Гильфердинга, написанные 150 лет назад
    Стр.286-287
    "...Язык славянский, взятый в совокупности, не отличается от Санскритского никаким постоянным, органическим изменением звуков. Некоторые особенности, в нем находимые, как-то шепелеватое "p" чехов и поляков и др. развились уже в позднейшую, историческую эпоху и принадлежат только немногих из их наречий, в целости же повторяю, славянский язык не имеет ни одной особенности, чуждой Санскритскому. Это свойство разделяет с ним язык Литовский, тогда как все прочие Индо-Европейские языки подчинились разным звуковым законам, которые исключительно свойственны каждому из них в отдельности. Таким образом, в лексическом отношении языки славянский и литовский находятся в ближайшем родстве с санскритским и вместе с ним составляют в индо-европейском племени как бы отдельную семью, вне которой стоят языки персидский и западно-европейские".
    http://artofwar.ru/m/maa/text_0530.shtml

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

прадавня українська?

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Син мого знайомого десь років шість поїхав в Індію і заразився малярією. Взагалі Індія без акліматизації досить небезпечна в порівнянні із багатьма іншими країнами в тому реґіоні. Але зрештою ось у нас бушує західньо-нільський вірус і навіть вакцини проти нього нема. :)

15. Nevermind

Nevermind Просто персона

Не пощастило хлопцеві. :sad: Мене перед поїздкою в Індію в основному лякали тим, що можна отруїтися. Тому що такі випадки частіше, ніж малярія. Я перші кілька днів була впевнена, що ось-ось отруюся ... :)

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Звичайний індійський вуличний магазинчик
    І індійські священні корови на вулицях міста:
    А це щось мені нагадує з наших храмів:

---------- Додано в 23:53 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

Це не зроблене неякісно фото,це храм до якого ведуть 3000 сходинок і який знаходиться дійсно в небесах(на рівні хмар)

• Подобається Подобається x 8
  17. smeet

smeet просто спілкуюсь

і слони по місту ходять

• Подобається Подобається x 6
  18. Nevermind

Nevermind Просто персона

А ще там верблюди та мавпи по вулицям ходять. Звіринець справжній.

19. smeet

smeet просто спілкуюсь

А ще там дуже працьовиті люди,дочка каже,що в основному на фірмі всі працюють понаднормово .І не через те,що їх заставляють , вони самі хочуть зробити так,щоб було все найкраще.Робочий день дуже напружений-настільки,що на відпочинок дуже мало часу(приходить додому 9-10 вечора,година на дорогу в 6 вже треба вставати ,щоб доїхати поїздом до роботи).Зате обід і фрукти приносять на робоче місце і вдвічі дешевше,ніж ви б пообідали вдома.Кава(вона в них трохи має інший вид ніж у нас) два рази в день за рахунок фірми.
    Зовсім інакший вплив релігії на людей,в християнстві все побудоване в суворості,в страху кари небесної,в страху согрішити,там богів багато.і в основному під час релігійних обрядів багато веселощів,співів.День кожного Бога це як фестиваль,з масовими народними гуляннями,співами,танцями.Вони цим прославляють своїх богів і випрошують доброго до них ставлення.Можливо тому там практично немає злочинності.Дочка каже,що людина може голодувати,але вона не вкраде.
    [​IMG] Індійські діти.

20. Nevermind

Nevermind Просто персона

Щодо відсутності крадіжок, сумніваюся, бо ми завжди пильно стежили за своїми речами. А ось шахраїв у них - хоч відбавляй. Майже кожен торговець і таксист намагається надурити.

а де твій аватар? :)