Імена

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Samojlovu4, 13 лют 2008.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Імена

А я зустрічав Лілій в основному єврейського походження. Усі – руді. Запам”яталася одна (давно; під час новорічної молодіжної вечірки).
    Вона була піаністкою. Трохи повнувата, нетрохи п”яна. Дуже сексапільна.
    Після шалених танців до мене підійшов, як виявилося, не те щоби її бойфренд, але “зацікавлена особа” і дуже серйозно попросив облишити її в спокої. Оскільки він був тренером з карате, довелося підкоритися. :)

• Подобається Подобається x 5
  2. mamatu

mamatu Well-Known Member

про племя я читала в інеті. Вірменський літописець описуе, що існувало воно серед інших племен на території Сарматії. та не мало ніякого стосунку до татар чи тюрків. це згодом стали монголотатар називати Тугарами (Тугарин-змій).
    а ще коліжанка подруги казала, що бачила переклад імені Тугар - вовк (у Франка власне персонаж був Тугар-вовк).
    а характеристики імені ніде не має, бо воно досі не використовувалось.

• Подобається Подобається x 2
  3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Liona додола карму... Мабуть Ви - Лілія (по секрету) ?

4. Nadijka

Nadijka мрійниця...

По секрету - вона Світланка!!!
    А я карму додала,бо допис прикольний!

• Подобається Подобається x 3
  5. paul_kiss

paul_kiss Member

Взагалі, всі ці "тетяни", "сергії", "олександри" і т.д. — це з точки зору слов'янських мов безсмислені сполучення звуків. Це в іншій мові слово "Ксенія" означало "гостя", а в українській це просто красиве сполучення літер.

Наші імена — це всілякі Любомири, Яровії, Зоряни, Зореслави і т.д.

6. Liona

Liona кавоманка зі стажем

мені сподобався ваш допис, та й помітила деякі збіжності - майже усі знайомі Лілії - єврейки, ще й рудоволосі :)

7. mamatu

mamatu Well-Known Member

ось, знайшла про те, що ви казали:
    Ім’я билинного ворога Київської Русі – Тугар (туг-ар) означає «людина з тугим луком». І досі на Херсонщині існує селище Тугарек. Лук був головною зброєю давніх мисливців і завойовників – скіфів. Арієць означає лучник, представник давньої військової касти

тепер піду далі шукати

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

рудоволосі?....
    та ще й юдейки?!!
    клас!.. [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ти не прися, а розкажи, що ти думаєш.
    Тіко той, в міру. :shy:
    :D:D:D

10. Mariya

Mariya Well-Known Member

Мені з жіночих імен подобаються Юстина і Шанталь

11. yulichka

yulichka Active Member

А мене тато Юлією (навіть Юліаною, хоча я більше люблю Юлія) хотів назвати і так назвали. Я також Юлія Володимирівна. :) :)
    Дуже не люблю коли називають жінок чоловічими іменами і навпаки: Іванка, Стефанія, Павліна і т.д. Люблю імена Ігор, Сергій, Олег. Але як буде синочок, то вже Олегом не буде, бо чоловік мій Олег, так вже співпало, хоч воно мені з дитинства ще подобається... Буде масло масляне (Олег Олегович), а того я також старшно не люблю... :)

• Подобається Подобається x 4
  12. Liona

а Олександра? Євгенія? Валерія?
    Доречі, Юлія - похідне від чоловічого імені Юліан (Юлій) :p

13. yulichka

yulichka Active Member

Нехай похідне, але воно сприймається зовсім навпаки!! Бо Юлій, чи Юліан рідше зустрічається зараз і воно якось вухо ріже. :p

14. Liona

думаю, це вже особливості регіону, в якому ви живете :)
    Знаю, що в Росії часто зустрічаються чоловіки з іменем Юліан. Та й у Львові особисто я знаю 3-х (!!!) Юліків :)
    І ще одне. Особисто я вважаю, що для дівчини ім"я з чоловічим походженням дуже допомагає в житті, бо таке ім"я наділяє жінку якостями, які вважаються не зовсім "жіночими", але дуже необхідними в сучасності: цілеспрямованість, вміння постояти за себе, аналітичний склад розуму і т.д. :)

15. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Ой згадався мені мій одногрупник - Михайляк Михайло Михайлович. Ми його МММ кликали. Зато на Михайла мусів потрійно виставляти.:D :D :D

16. Adriana

Adriana Well-Known Member

А я ніде не можу знайти значення імені Адріана, багато людей мене запитують про моє ім"я, а я не знаю про нього нічого :sad: тільки те що я народилася 13 грудня і тому мене назвали Адріаною :P

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

http://mag.org.ua/names/name307.html

18. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Ню-ню..а хто з Натальками справу мав??коліться,розказуйте свої враження:) :) :) то я так мяко натякаю шо я Наталя:) :)

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У мене двоюрідні та троюрідні сестри Наталі. Всі файні дуже і я їх дуже люблю. :)

Щодо імені, то саме в ім'я більше вірю. Це дуже важливе слово у житті кожної людини. У євреїв мало велике значення, якщо сказати комусь своє ім'я.
    І ще мені завжди видавалося важливим не саме ім'я, а те, як найчастіше кликали в дитинстві. Усіх моїх знайомих Ліль кликали Лілями, а мене кликали лише Лілюсь або Лілюська. Лількою мала право себе називати лише я і в жодному разі хтось інший.

А як вас кликали в дитинстві? І як ви себе кликати не дозволяли?

20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

З самого зачаття маю справу з Наталкою:D Сказати нічого не можу , бо весь час у мене з нею "боротьба за виживання".З нею важко і без неї погано.А взвгвлі вперта,добра,наполеглива,трохи скритна,непогана (буде) господиня,симпатична.

В дитинстві мене кликали Іруською, та й зараз також, а коли сердились, то Іриною.

а де твій аватар? :)