Ні... я б дитину Ярославою ніколи не обізвала, бо мені не подобається.... Моя Йоанна стала Йоанною не по моїй волі... поки вона жила в животику я до неї зверталася Єлизавета... а потім моїй мамі хтось пояснив шо то погане ім*я (кляті забобонщики) і виявилося що в Ясиного батька вже є одна донька Єлизавета... того ніяк не пасувало мені мою так назвати.... Народилася вона перед Івана... Оскільки імені Іванка чогось терпіти не можу то вподобалося з всіх запропонованих мені лише Йоанна - і гарно і рідкісно. Кликала я її Йоанкою.... потім Йоасьою... ну а потім скоротила і спростила собі до Ясі, бо так мені подобається. Найсмішніше в тому всьому то шо подумки, навіть коли молюся то чомусь називаю Йоанну Лізонькою. Воть такий дурдом на виїзді Так що має моя доця два імені Йоанна-Єлизавета а Йоанні людиска чомусь так дивуються... дивакуваті
я б кликала "Катеня", з невизначеним "а" - ближчим до "о" ось з чим мені доводилось стикатись: Данко - це скорочено від Богданко (а я думала, що то самостійне ім'я); Соля - Солоімя; а ось коли почула як на Ігора кияни сказали Єгор - ледь не впала додолу
Донечку свою ми називаємо одним іменем Катруся! Катя! Катерина, Катерина-Євгенія - коли тереба підвищити голос!