Мені здаеться,що Віта і Віка це одне й теж ім"я,але сперичатись не буду бо зараз почнеться полеміка......
Не тільки. Чеслав - ім"я слов"янського походження, але в Чехії я не знаю ні одного Чеслава, здається, в Польщі вони більш розповсюджені.
не одне.У племінниці (ВІка) записано повне ім"я Вікторія, а її мама Віта -Віталіна Лариса аж ніяк не може бути Лесею.У мене мама Лариса...так і записано в паспорті.Це окреме ім"я і ніяких "производних" від нього немає
Лара - теж Лариса.... В мене було три однокласниці- Леся, Олександра, Олеся і їх всіх називали Лесями
Олександра аж ніяк не може бути лесею.А от Леся, Олеся -цілком. Лара, Лора , то як Іра, Ірина, Іруся...
А чому в такому разі Вітя це не Віталій? Іро, можна називати як хочеш, тільки є більш прийняті і звичні скорочення.
В мене є знайомий Вітя, в якого повне ім'я Віталій. Хоча багато знайомих про це не здогадуються і тому Вконтакті знайти не можуть Просто його батькам таке скорочення подобалось і так його кличуть.. Я вже писала про свою тітку Олену, яку кличуть Лесею, бо моїй бабі не сподобалось як її Лєною кликали і "перехрестила" на Лесю. Хто як хоче, так і кличе. А Ви кажете "аж ніяк ні". І якщо щось є більш прийнятним, то не значить, що це так має бути і аж ніяк інакше. Вибачте, що чіпляюсь за слова, але щось мене понесло з Вами подискутувати :shy:
Дорогі мої, не сперечайтеся! По-перше Леся це Олександра... мою знайому, народжену ще в радянському союзі не хотіли записати Леся в Свідоцтві, бо казали, що то скорочено від Олександра, а називати можна було тільки повним імям. Так от по житті вона Леся, а по паспорті Олександра(і паспортне імя не переварює) Саша як і Маша, Даша і Наташа - похідні з російської, однак Саша може легше сприймається як інші.. хоч на укр здається - Сашко.. а дівоче скорочення Олександри на українській мало собі уявляю - очевидно це якраз Леся... імя, що зараз вже набуло статусу самостійного, як і приміром Яна... тільки не нападайте на мене, думаю на теперішній час всі імена мають право на існування, бути скороченням і самостійним імям, адже ітак більшість з них запозичена. Тому зараз кожен собі вважає як хоче, САша, Леся, Олеся, Олександра... до речі, в мене є знайома - Сандра... імя самостійне
Моя коліжанка хотіла назвати синочка Орест,але так як живуть вони в Луганську,то усі родичі були в шоці від цього імені: -Арест,что за Арест?! Пи.Си.Назвали Андрійко .
О, моє улюблене ім"я Мій один знайомий Орест теж коли їздив в Одесу, то часто його перепитували: Как это Арест?