Олесів теж можна кликати Лесиками, або Олесиками. Це ж жіноче ім'я. Я б хотіла Сандрою доньку назвати. Але от ще не визначилась чи Сандрою, чи Олександрою (і кликати Сандрою) записала б, бо в Польщі Олександр кличуть Олями, що мені не подобається, бо в укр. мові це різні імена..
А, я подумала що ти про "Сандра" в кличному відмінку. А Сандро - такого ще не чула. Це щось в стилі "Педро"
Як та ведуча з якогось каналу.. Передача "лучки-пучки" про садоводство. Моя мама дивиться, а мені так смішно з неї було - і тітонька кумедна і ім'я в ту ж сторону
ні, це не Олександр то точно. Жив колись Олекса Довбуш (є Довбушові Скали в Карпатах), інакше, як Олекса не називають.
Только что просмотрела несколько украинских сайтов со списками имён, в том числе Википедию. Нигде отдельного имени Олекса нет, есть только Олексій і Олександр.
То, мабуть, залежить від співзвучності з іменем. Бо якщо чоловіка по батькові кличуть - то Олександр Орестович, а його сетру Галина ОрЕстівна
З циклу «Ето інтєрєсно» Чи знаєте ви, що в Іспанії саме популярне ім"я Хосе, а найменш уживане- Кузьма Мітрофанич? Так і тут.