Одарка, це Одарка, Дарія це те ж окреме повне ім"я. Схильна думати, що Солоха і Соломія це автономні імена, але тут на 100% не знаю А в Джульєти Олександрівни, я стояла на обліку в ЖК.
Автономні. Це все рівно що сказати що Ольга і Олена одне і теж. http://mirslovarei.com/content_fam/Soloxa-11676.html Хоча деякі "гумористи" дразнять Соломій "Солохами"
Солоха, одна з рідких назв для відьми, засвідчена в укр. пам'ятках XVII ст. Вікіпедія Правда, є ще одне значення: Соломія, Саломеа (Солоха) Давньоєврейське; šalom – мир. Інші форми імені: СОЛОМІЙКА, СОЛОМІЄНЬКА, СОЛОМІЄЧКА, СОЛОШКА, СОЛЯ, СОЛЮНЯ, СОЛЬКА; ЛЮНЯ; МІЯ; IЯ. http://www.sviato.in.ua/names_s.php#solomia
як звали по паспорту і як називають в житті, часто різняця, маю знайому Андріану, яку майже всі кликали Данка, що є скороченою формою від Богданки. А Олексанри яких кличуть Лесями це теж трапляється. Може батьки хотіли Одарку, а назвали Дарією по незнаню, і кликали так як їм було до вподоби.
ГГГ, ще одні "гумористи" http://lib.deport.ru/slovar/fam/s/soloxa.html В мене старша донька Соломія, називаємо або повним ім"ям, або Мія. Але постйно знаходиться хтось, хто назве дитину Солоха, Соломка... от трафляє мене від таких любителів чуже ім"я поперекручувати.
Олександр і Олесь також різні імена, як на мене. Олексій - то швидше Олесь. У мого братового малого дурнувата ситуація вийшла.... Хрестили братового сина, а мого племінника. Мені, яко хресному, сказали імя Олексій. А її батьки десь там священику шепнули Олександр. Священик відправляв і згадував імя Олександр, я ж зробив йому зауваження, що не Олександр, а Олексій і вийло, що половину відправи було одне імя, а половину - інше. У свідоцтві теж так написано: спочатку Олександр, а потім жирнішим по тому самому написано Олексій. Не добре воно вийшло, скажу я вам... Як його тепер тільки і не називають... тут вам Олесь і Олександр і Олексій, а в школі добавилось Саша, хлопці - Саня.... таке вийшло.... Не серйозно поставились до такої серйозної справи...
Олексіїв Лесиками кличуть. Або Олексами. Як тоді українською кликати? Зрештою, в мого брата така історія, що татові сказали, що Олесь як ім'я не існує.
Може пам'ятаєш мою однокласницю Марту Лукавецьку? То вона свого сина так і охрестила і записала ОЛЕСЬ. Тепер виявляється так можна!
Маю знайому з Хмельниччини. У них у селі священик УПЦ МП не охрестить дитину під іменем Тарас, от Сергій, Володя - прошу дуже.
У знайомої брат Олег, але його з дитинства Лесиком кличуть. Але коли підріс, то завжди злився, і казав, що він не Лесик, бо він вже не малий, щоб так називати.
Галини- відповідальні, хороші господині Всі мені знайомі Оксани - білявки, більшість розлучені. Не прислухаються до чужої думки. Олі - балакучі, симпатичні, розкуті. Тетяна - часта зміна настрою, непунктуальні Сергій - розумний, але слабохарактерний, люди без амбіцій Олеся - розумна, виважена
Я считаю, что не нужно создавать стереотипы насчёт определённого имени. Я знаю много тёзок с совершенно разными характерами.
Я чула тільки Орест, але якщо по-батькові, то Орестович (хоча буває, що на першому складі дають наголос..)