Или Мариэлла Козленко... Нет, ну если уже переезжаете за границу, так называйте так, чтобы имя звучало вместе с фамилией. Или фамилию поменяйте. Кстати, вопрос к Лиле. А имя вашего сына - Дарий - созвучно с его фамилией и отчеством?
Дам ще раз лінк на список українських імен з Вікіпедії. Дарій є серед них Ось Ольга походись зі Скандинавії, але широко і давно вживається в Україні. То що не українське ім'я? Не знаю як правильно, але для мене інтуїтивно імена Дарко, Остап, Марко - українські.
Ну не знаю. У нас (в Киеве) я такого имени никогда не слышала. А у вас часто встречается? Да и Лиля сама говорила, что назвала сына необычным именем.
.. а сімферопольці думають, що у Львові дівчата у віночках ходять. Я от в Києві української майже не чула, але це ж не значить, що то не українська мова. Знаю тільки одного Дарка. Але часто трапляються такі унікальні і на мою думку українські імена. А звідки вони походять - мені не важливо.
Ім'я "Юлія" -- це просто для мене мара якась: з найгарніших і найрозумніших моїх знайомих дам Юліі -- мабуть 3/4.
Ага, я колись з хлопцями з Сімферопоня спілкувалась в неті, які не були ніколи на ЗУ, але от такий в них образ вимальовується - дівчатка з букварика.. Остап, Орест, Марко, Олько, Олесь, Богданка, Іванка, Роксолана, Дзвінка, Зірка, Орися, Ореста..
В мене знайома має кількох доньок: Квітослава (Квітуся, Квітка), Марта (тут ясно), Юстина, а наймолодшу не пригадую, як звати... І хто скаже, що Квітослава не українське ім`я?
Був тут ректор семінарії Кен Новаківський. Дарій Романович. А прізвище хіба напишу вам у приват. У нього 4 літери "р" в повному імені. Я з таким незгідна. Лише в окремих випадках. Ну, наприклад Головач Лєна. Прочитайте без паузи на одному дусі. Ну, то залежить як дивитися. Можна дивитися на царя Персії, а можна дивитися на українське слово - ДАР. Я не про те, що воно не існує в укрмові, а про те, що воно радше до оригінальних належить. А те, що воно в Києві непопулярне - зовсім не критерій його українськості. Я знаю кількох. До речі, Нірванко, для Польщі це ім'я більше звичне. В них можна Даріуша зустріти частіше, ніж у них, хоча це теж не таке вже й уживане ім'я.
Перший коментар мого тата, коли довідався, яке ім'я ми вибрали, був: "Дарій безславно програв скіфам".
Ну він не програв -просто скіфи уникали битву і перси коли їсти кінчилось просто пішли геть кинувши слабих та поранених.Одне місто скіфів хліборобів покинуте спалили а більше там не було нічого для завойовників цікавого.До речі 40 днів після смерті від скіфів можливо походить-в них був звичай возити вмерлого царя 40 днів по підвладних племенах перед тим як поховати(але то все оффтоп)