Ну чому, у німців наприклад зустрічається ім"я Таня, не повально звичайно, але ж... На мою думку, крім симпатії до самого імені, головне при його виборі це співзвучність з прізвищем та іменем батька. Ізабелла Іванівна та Кунегунда Петрівна будуть звучати просто комічно, а Каріна Омелянівна зажене всіх під стіл Крім того, як для віруючої людини мені було важливо, щоб мої діти мали святих заступників.
А мій син мав бути Максимком. Два роки тому була така мода на Максів, але мені не хотілося так просто, я хотіла назвати його Максиміліан. Звучить гарно, але все рівно його б називали Максимом. Тому я вибрала чуть подібне - Юліан... Якби мала в перспективі ще б дитинку, то б неодмінно так б назвала.
Ну,чому людина повинна почувати себе погано з іменем ,яке їй дали при народженні ? "По-другому"(с) не означає краще чи гірше .Правда ? Не скажу нічого нового,але ж не ім"я красить людину,а навпаки .
моя знайома, родом з Львівщини переїхала до родини в Америку і там вийшла заміж за росіянина)) називала його Льоха, Льоха... потім їй хтось з наших нагадав діалектне українське значення цього слова і каталась від сміху... їй то навіть в голову не приходило))) РИбко! Так які імена на ваш погляд хороші і прийнятні... ну крім Марини і Колі...
Негри називають дівчаток Наташами, Танями і навіть знаю Ніноцку з Домініканської республіки, її мама мала знайомого який вчився в союзі, вимовити Ніночка він не міг і получилась Ніноцка
Да много имён: Катя, Аня, Света, Ира, Андрей, Игорь... У нас так называют. Никаких, простите, новоиспечённых странных имён типа Роксолана у нас нет. Я уже говорила, что так детей называют, как правило, недалёкие люди. Я никого не хочу обидеть, но это моё мнение. Некомфортно будет. Ну представьте себе, знакомится человек и называет себя: Максимилиан, Аполлон, Мартин, Роксолана и т.п. В лучшем случае переспросят. В худшем косо на него глянут. А если ещё дети, так вообще засмеют.
Мама розповідала, що колись було модно називаьти дівчат Анжелами, була якась там Анжела Девіс...Уявляєте..Анжела Петрвна?
Дуже люблю це ім"я.Навіть з хлопцем познайомилась тільки із-за цього.Дружимо вже років п"ять..з Мостисьок.
Рибко, от Ви вже мене обідили. Бо своє мнєніє треба було притримати при собі перш ніж говорити, що Ви знаєте культуру Галичини? Ви знаєте які там імена були і є? Нащо тоді міряти всіх по собі? Дівчачі імена Роксоляна (Лянка), Оксана, Андріяна, Мар"яна, Зоряна, Руслана, Орися, Соломія, Дана, Леся, Марічка, Катруся, Софійка, Дзвінка, Христинка і багато інших є дуже розповсюджені в Галичині і галичанам до лампочки, чи ви їх будете вважати недалекими, чи близькими. Так само, як і хлопчиків називають Орест, Назар, Тарас, Маркіян, Олесь, Зорян, Роман, Богдан, Адам, Андріян, Зеник, Ярослав, Степан і т.д. п.с. Згадала один випадок зі студенства. Я вчилася в Миколаєві коло Одеси. І ми восени були на збиранні помідорів разом зі студентами зі Львова. Ввечері пішли на дискотеку, а потім дівки з рос. філології розказують:"Пошли на танцьі. Познакомились с парнями со Львова. Одного звали как то странно. Вроде Заньік какой то. Ну, корочє, Саня!" А узбеків в інституті всіх перехрещували. Багіра була Валя. Шамсундін - Саша. Але то треба на гілку для Читателя, де він каже, що не було русифікації.
Рибко, ну ви теж робите висновок лишень з форуму.. скажу більше. в мому львівському оточенні називають тільки такими стандартними іменами.. ( якщо не враховувати мою знайому Світозару) але я не була здивовання форумлянкам, бо розумію, що на даний час це актуально, прогресивно... особливо для молоденких мам) от почули б ви як називають на Закарпатті... зважаючи скільки різних національностей і народів там живуть ( Анжела, Аміна, Елізабет(хлопчик)...) новий словник імен можна писати...
Ну що ж Рибочко! Дякуємо на доброму слові Ми, як недалекі мешканці Галичини просто не подумали, що при виборі імен для своїх діток варто звернутись по допомогу до більш тямущих мешканців Центральної та Східної України, які шанують та зберігають традиції не тільки українського, але й усіх інших народів. Якщо би ви цікавились класикою української літератури, то б зауважили, що такі імена як наприклад Мартин не є щось видумане сучасними батьками, просто зараз існує тенденція до відродження давніх імен – Устим, Юстина, Северин, Дарій etc. Дітки ростуть з оригінальними іменами, вони виділяються з натовпу. Не маю нічого проти традиційних у вашому розумінні імен, але масове використання того чи іншого імені мені ніколи не було до душі. Не варто бути такою категоричною та різкою у своїх судженнях та висновках. Капля толерантності та вихованості ще нікого не зробила гіршим. А найцікавіше те, що більшість імен, які ми вважаємо українськими чи російськими насправді є латинського, грецького, або єврейського походження і лише невелика кількість імен має слов»нське коріння. Ольга - форма імені Олег. Запозичене з древньоскандинавської мови шляхом зміни імені «Хельга», що означає «свята». Ну і що ви на це скажете?
Да вы так и не поняли. Во-первых, я говорила не про славянские традиционные имена, а про новопридуманные иностранные. Вот назвали девочку Мишель Коваленко - уже смешно. Ну не подходят иностранные имена к нашим фамилиям и отчествам. Да и не задумываются родители о судьбе детей - каково им будет с таким имечком. Потом дети эти имена просто меняют на более приемлемые для Украины. И вообще, традиция называть детей определёнными именами объединила бы Украину. :naci: А так даже в именах получается различие между Западом и большей частью Украины. Потом ещё удивляются: "Почему когда наши дети поехали в другой город, над их именами смеялись? Зеник - нормальное имя... "