Ну существуют же как-то на ЗУ девочки Квитки, Дзвинки, Роксоланки, Дануты и т.п. Вроде не страдают. Хотя... По-моему, это имя грубое. В каждой стране есть свои традиции, в том числе и насчёт имён. Не называют же коренные немцы, англичане, китайцы и т.д. своих детей украинскими именами. Почему же мы называем своих иностранными именами? Разве это уважение традиций?
А я дістаю просто моральний екстаз, коли чую такі імені менш поширені --- Юстина, Ярема, Квітослава, Мартин, Северин, Марко і т.д. Як на мене, то власне вони і є українськими!!!! Хоча, подобаються і "російські" Станіслав, Денис і т.д. Щодо закордонних, то є такі, що подобаються...але навряд би так назвала своїх дітей. П.С. Для довідки: мене звати Надія, чоловіка Тарас, брата Любомир, синочка маємо намір назвати Ярославом (Ярчиком)
Это славянские имена. Я не имею ничего против них. Как понять русские? Я знаю о славянских, но именно о РУССКИХ не слыхала.
Я тому і написала в лапках...Ну, є такі імена, які в моїй сім"ї відносять до "більш російських". Ну, наприклад Марина --- українською через "И" мені взагалі не подобається, а от російський варіант -- МарІна більш гарніший. Та й у Львові рідше називають Сергійками, Денисами, Каринами і т.д.
Як на мене, то Остапом, Настею, Петриком, Олесею.... А взагалі зараз все частіше вертаються до стародавніх імен: Юстим, Устина, Ярема... До речі, зовсім не погано звучить.
А в на десь за кілька днів має з’явитись на світ племінник... Галя(майбутня мати) казала,що ім’я дитина принесе собі сама... От,ми ціхо-ціхо дивимось в календар... мдяяяя...
Может, звучит и неплохо, но как себя будет чувствовать в жизни человек с таким именем? Странно. А у нас совсем по-другому детей называют.
Свого малого я Орестом назвав. Так неукраїномовні не можуть це ім`я сприйняти. А шо ета значіт? Ну, не буду я їм грецьку міфологію переповідати... Весь час на Арсєна хочуть переробити. Особливо відчутно було, як на морі були (Затока)
А ще в мене є двоє знайомих (до речі, і в Києві, і у Львові), які дітям дали ім`я Велес. Цікаво звучить. І малі прикольні. Хоча незвично, але не занадто "аристократично-імперські"... Рибці: було би бажання,а як називати, то вже варіантів безліч. А Орестом в мене дідо був. Тому питання навіть не обговорювалося.