Ні, Дарина то не Дарія. То двоє різних імен. Так як Ольга і Олена. Не знаю, чи вже де писала. Я маю четверо козаків: Дмитра, Назара, Тараса і Маркіяна -Любомира. От. Мода на Біблійні імена? Я не маю нічого проти, але коли чую, як наші українці поназивали дітей Рахилями, Єнохами і іншими екзотичними єврейськими іменами, то я тоді на то дивлюся ось так.
А я своє сонечко вирішила Єлизаветкою назвати коли народиться (ще два місяці чекати). Хоча я вже зараз глажу пузіко і так до неї звертаюся
І я не знаю чи писав , що в моєї малої імена Наталя / Богданка. А в метриці вона записана як Natalie / Daniella.
А если бы вас звали Секлета Поликарповна, вам бы легко было? Как по мне, детей называют необычными для своей страны именами либо люди недалекоглядные, либо под впечатлением от книг, фильмов и т.п. Зачастую о ребёнке в будущем они не задумываются. Дети потом вынуждены эти имена менять. Я, наверное, назову дочку Марина, а сына - Коля (в честь прадеда ).
Я також спочатку переймалася тим, що дитині важко буде вимовити своє ім'я. А синочок легко викрутився з ситуації : називає себе або Юльчик, або Юлік
В нас просто Яна... а називаємо - Яна, Януся, Яся, Няніська Правда я дуже хотіла Софію чи Соломію, але малій таки пасує більше - Яна.
В мого чоловіка була ідея фікс - назвати доньку Варварою. Уявіть собі Рибко дівчинку на ЗУ, у Львові з ім"ям Варвара! Хоча хрестили б ми її і так Барбарою і вдома вона була би Басею (Басьою ), але навіщо так роздвоювати дитину? А даремно ви так про Клару - це ім"я означає "світла", "чиста", просто роки комуністичної пропаганди виробили в нас погану асоціацію з тим іменем. А була в Італії така св. Клара сподвижниця св. Франциска Асизького. Надзвичайної краси жінка, яка присвятила своє життя Богу. Ой...щось я відволіклась
То я спробувала пошуткувати і там наголос мавби бути на "захоче"... шутка неудалась Вибачте. А про св. Клару знаю... В нас на парафії монастир св.Франциска.
а мені в підлітковому віці завжди хотілось дівчинку назвати Вікторія... Віка, Вікуся, ВІкі, Торі, Вікторія... а хлопчика Макс, Максим.. воно якесь таке легке... якось Макс і ТОрі, виходить тріши англомовно, так подобається... правда друзі всі жартують, що це як в серіалі "Прекрасня няня" і трохи повідбивали мені охоту до тих імен.. а ще як почитаю які тут гарні імена дають діточкам, то теж задумуюсь...
У нас з Максом буде Христинка.Раз йому так приснилося, значить, то не просто так.А якщо хлопчик...ще не придумали.Хочемо щоб його ім"я було співзвучне з по-батькові.