Погоджуюся на 100%...це спостереження з власного досвіду... Там загадковості аж забагато...зате цікаво...І хоча його дуже добре знаю, зумів і мене здивувати на всі 1000%...а ще б я сказала, що Остапи не передбачувані і всі проблеми вирішують самостійно...
Завжди знала, що ім'я Ірина означає "мир, спокій". А тут познайомилась з полячкою, яка вчить латину. То вона сказала, що скорочення "Іра" з латини означає "гнів" . От так от..
був (чи для когось ще досі є) такий бог -- ярило, в його честь називали дітей.... чому "жіночий варіант"7..
Сергію, про бога Ярила вже згадувала в 214 п. Жіночий варіант-хотіла сказати- походить від оригінального чоловічого імені, як, до прикладу: Володимира, Радислава, Северина, Маряна, Сидора, Світлана, ...Михайлина, Ореста, Петра, Павлина, Емілія, Леоніда, Адріана, Василина, Богдана, Іванна, Любомира, Одарка, Руслана, Романія, Юлія, Віталіна, Роберта...
А что ж это за имена? Чешские? На еврейские не похоже... Может, для вас - да. Но я, честно, в первый раз слышу. Ну не называют в Киеве так!
Слов'янські. Якщо ім'я можна зрозуміти, користуючись лише українською, то це рідні імена. Зоряна, Зореслава, Мирослава, Квітослава...
Є імена, які мене просто дратують - Льоха, Олексій - нічого проти, а от Льоха.... ну самі розумієте..... хлоп і Льоха......странно якось, нє?