Краще не продовжуйте. Ще хтось так дитину назве. Але в тім Квазімодовичу, то забавне ще й інше. Аби ім"я дитини так звучало, то тата теж мають назвати якось так. А значить, він нічого не навчився...
Недавно была передача: один мужик жаловался, что его сына не хотят регистрировать под именем Гений. Соль в том, что его родственников тоже "по-советскому" звали: Байконур и ещё как-то. Кстати, у нас была соседка Марсельеза. Правда, сменила имя на Мария.
Зараз повертаються до стародавних церковних імен. Моя старша називається Олеся. Спочатку навіть рідні не могли привикнути. Дідусь кликав її Олюся, хоча то зовсім інше ім"я. Але тепер всі звикли. Зараз вже часто його зустрічаю. До всього привикають.
А Мих? Отруйна тваринка? Ой, рослинка? У нас по сусідству чистий українець жиє, Юрій Мотович. Правда, дехто кличе: Юрій Моторович.
В нас в свій час був сусід бравий комуніст, то в нього дочка мала ім*я Сталіна. Всі її кликали Світлана. Але в ті часи по всякому називали дітей, були і даздраперми. Думаю що хлопчику з ім*ям Хуліо було б дуже важко в українській школі.
А я чомусь чув, що ярий - сильний, могутній. Якщо Ярослав Мудрий народився до хрещення Русі , то Ярослав Осьмомисл точно до язичників вже не належав...
Ні, не зимове, а весняне, квітневе сонце. Бог Ярило- від слова «яр», що має кілька значень: перше яскраве весняне світло і тепло ; юна, могутня, нестримна сила; буйна радість життю і плідність. Гуцули на весну кажуть "яр". Ярослав-той, що славить бога Ярила, поклоняється йому.
Є ще інше значення імені Ярослав - «сильний і славний» Але версія про Ярила теж є. А я люблю ім'я Назар. Навіть сина так назвати хотіла. Але чоловік тоді був проти. Не сподобалося йому.
Поширена думка - хлопець/дівчина може бути моїм чоловіком/моєю дружиною з таким-то ім'ям, а з такими-то зась Сама так думала в підлітковому віці, а потім "як на зло" почали подобатись хлопці з іменами "з чорного списку"...тепер з того аж смішно , і тепер цього списку нема Не зарікаюсь ні на яке ім'я, всі по-свому гарні. Пи. Си. І по-батькові я Олегівна! Та не такі вже вони паскудні, ті Сергії, принаймі мені зустрічалися четверо зовсім непоганих хлопців з таким ім'ям, і тільки в одному я трошки розчарувалась, а про трьох інших і надалі дуже позитивної думки. Ну, наприклад, ім'я Марта асоціюється з двома дуже привітними і цікавими коліжанками, тому нічого поганого про Март не скажу. Не знаю... Чомусь ніколи не було в мене якихось особливих вимог до суспільства "називайте так і не інакше". Колись навіть називали Дмитриком :biggrinале я не хлопчик)
А моя мала в паперах записана як Natalie . А середнє імя - Daniella. .Баба з дідом кличуть -Богданка.
Мабуть в кожного імені є, як то сказати, своя карма чи що. Ось наприклад, в мене якось не складаються стосунки з Юрками, а в чоловіка з Ірами. Доньку назвали Даринкою, у РАГС приходили зі словником, бо відмовлялися, кажуть нема такого імені, ось Одарка є, Дар'я є, а Дарини нема. Дуже подобаються імена Андріана, Іванка, Зоряна Да здравствует Первое Мая!