Відповідь: Ікони Щодо поклоніння символам (зображенням, іконам, хресту...). Є приклад, який знають всі, хто більш-менш читав Святе Письмо. Отже, який знак був даний євреям, коли під час подорожування пустинею їх почали масово кусати змії: Числа 21, 5-9: "Тоді Господь наслав на людей вогненних гадюк, і почали вони кусати їх. І вимерло в Ізраїля сила народу. “Згрішили ми, бо говорили проти Господа й проти тебе; помолися ж до Господа, щоб віддалив від нас гадюк.” І Мойсей помолився за народ. Господь же мовив до Мойсея: “Зроби собі вогненну гадюку й повісь її на стовпі, а як укусить когось гадюка, то він погляне на неї й зостанеться живий.” І зробив Мойсей мідяного змія й повісив його на стовпі; і коли когонебудь кусала гадюка, то він звертав очі на мідяного змія й лишався живий. в принципі, Церква навчає, що цей уривок є месіанським пророцтвом, що стосується символу хресної смерті Ісуса... однак на його прикладі можна зробити порівняння з іконою: чому євреї не молилися собі до Бога кожен особисто, а фактично всю надію покладали на те, щоб поглянути на змія, і тоді видужували? при тому, це було зроблено за вказівкою Бога! можливо, вони не мали сильної віри, їм потрібно було саме символу, зображення, при цьому вони добре знали, що рятує (зціляє) їх саме Бог, а не змій на палиці.
Відповідь: Ікони ну-ну якби ви мали віру, як зерно гірчиці, то... могли би гори переставляти! (постріл на випередження )
Відповідь: Ікони ходити по воді (постріл навздогін).... не дозволяє мені моя цинічна душа всьому вірити сліпо.... тільки розумом....
Відповідь: Ікони А я й не кажу, що моя віра дуже сильна чи досконала. Характер, то так. А так, постійно треба над собою працювати,
Відповідь: Ікони Ти провокуєш мене на виявлення негативних емоцій. Що це за вивищування своєї віри над чиєюсь?
Відповідь: Ікони чого це я провокую?.. гілкуа про ікони?... про ікони.... ти питала мою думку?.... я відповідаю... пс. розумію, що завжди приємно чути те, що й ти думаєш... особливо коли кілька голосів зливаються в один... а тут... опа... якийсь голос, який співає не в унісон...
Відповідь: Ікони Ок, скажу інакше. Не треба говорити так, аби складалося враження, що ти кажеш, що твоя віра краща, ніж чиясь інша. До чого тут те, що я хочу чути те саме, що я думаю? Якби так було, я би тут взагалі не писала. І модератором взагалі би не була. Те, що я категорична у своїх висловлюваннях, то це не змінити, на жаль. Але це не значить, що я не чую тих, з ким розмовляю. Я цікавилася різними релігіями. Що знаю, про те говорю. Стараюся не говорити категорично про те, чого не знаю. Щодо ікон, то я тебе питала про мистецтво. Ікони є видом мистецтва. Сакрального мистецтва. Насправді ми про ікони майже нічого не знаємо. А особливо ті, хто критикує. Ікони мали прихований зміст. Завжди. І дуже глибокий. Вони фактично є книжками. Адже говориться не малювати, а саме писати ікони. І багато чого позитивного з іконами пов'язано.
Відповідь: Ікони "сакральне мистецтво" — хороший термін... суть в чому?... у тому, щоб привести до логічного обгрунтування потребу в іконах...
Відповідь: Ікони А мистецтво як таке потрібне? Чи от треба саме від ікон відділитися? Бо хто його знає, чи воно не шкодить. Ну, ікони в церкві. На релігійну тематику. Особисто мені більше подобаються саме ікони із їх глибоким змістом, аніж латинські богомази. Але то вже справа смаку.
Відповідь: Ікони лілю, якщо я намалюю якогось "святого" — це буде малюнок, а якщо цей малюнок принесуть до церкви, освятять — це буде ікона, яка несе вже "сакральний", тобто містичний підтекст...
Відповідь: Ікони На жаль, твій допис показує певне незнання предмету, так би мовити. Є певні правила щодо писання ікон. Аби ікона вважалася іконою, вони не можуть бути порушені. Можеш собі святити, що хочеш в принципі. Але малюнок просто стане посвяченим малюнком, але аж ніяк не іконою.
Відповідь: Ікони твій допис лише підтверджує мої слова про те, що ікона для "традиційних" християн є значно більшим ніж вони кажуть... це "традиція"... це те, без чого не уявляють "традиційну" церкву...
Відповідь: Ікони Ну і? Ікона не заміняє віру. Традиційні християни не обмежуються виключно Святим Письмом. Чому? Бо віра жива. І Бог живий. Ваажати, що Він промовив лише через Святе Письмо і замовк? Нереально. Бо як тоді Він буде живим? Я люблю знимкувати. І я люблю знимкувати своїх рідних, друзів. Потім я люблю дивитися їх знимки. Я люблю дивитися знимки, а попри те знимки мені не замінять людей. Переглядаючи знимки та милуючись ними, я не почну любити саме знимки.
Відповідь: Ікони добре, що ти усвідомлюєш те, що ікони доповнюють віру... пс. багато людей, переглядаючи знимки, люблять саме їх, а не тих, хто на них зображений...
Відповідь: Ікони Я не одна така. Деякі люди є не на своєму місці. Просто традиційна церква дуже добра, аж занадто, аби повиганяти язичників із церкви та показати, що вони не в те вірять. Але може, люди таки шукатимуть і знайдуть своє місце. Комусь вистачає тільки такого рівня віри. Але то не визначає цілої церкви, чи усієї спільноти в церкві. Питання таке, якщо я поцілую ікону, що ти подумаєш?