Ікони

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 тра 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Ікони

щоб народитися без гріха, народження має бути непорочним.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

От бачите, і як це сприймати? Кожен атеїст буде тільки сміятися з цього, а для інших - це серйозні речі.

3. Оля

Оля Старожилка форуму

Та непорочним, безгрішним - то є синоніми. Але про Марію ніде не сказано і не доведено, що вона була від непорочного зачаття. Просто є Бог Отець, то людям ще захотілося мати і небесну маму. Я так думаю, не каменуйте, як неправа! ;) Написано, що "Всі згрішили і були полишені слави Господньої". Марія просто одна знайшла на той час благодать в Божих очах для цієї місії. Може би після неї і інші жінки так сам ще б знайшли. Але на той час саме вона. А про її підхопення, а не смерть, Ви що думаєте? Це ж римо-католицька церква твердить.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо я до Вас, Оля, скажу так: "Хай Бог дасть Вам здровя!" Невже Ви скажете мені, що Ви не потребуєте мого ходотайства? Що за здоровям Ви самі можете звернутися до Бога без посередників? А повірте, такі слова - не просто словА, вони мають силу. Все це випливає від слів: "полюбіть ближнього свого, як самого себе." Тому що всі добрі слова йдуть хоть через людину, але тільки від Бога.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

не зовсім синоніми.
    Святий Дух осінив непорочно.(заперечте, коли не так;) )
    Богородиця не є Богом, але займає належне місце.
    могли б посісти інші, але є Марія, про яку ще пророк Ісая писав.
    у даному питанні, про те, що Марія була взята з тілом на небо, не можу сказати ні так, ні - ні. Це не є питання віри і цей факт ніяк на мої переконання не впливає. Це скоріше питання церкви, якій я довіряю.
    УГКЦ і римокатолицька церква - одне і те ж.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Та атеїсти і безбожники зі всього сміються. Нащо нам на них увагу звертати?

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, та то нас до церкви люди різні приходять і служителі за них моляться. І ми повинні один за одного молитися і благословляти один одного. Але ж це не означає, що ми виступаємо заступниками перед Богом за своїх чи рідних, чи знайомих, чи просто пастирі за прихожан! :eek: Але Ви щось не те говорите. Я Вас за тих питаю, до кого у вас учать молитися замість Бога. Для чого це, якщо є прямий доступ до Бога? У нього думаєме є черга?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нема такого в нас, Оля. Я вперше чую, щоб я міг бути заступником в когось перед Богом.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Замість Бога? Звідки у Вас така інфа?

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Це ти на моє питання відповів? Я тобі питання загальні поставила. І аж три. Чекаю відповіді.

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

по-моєму, відповів...
    чи це не відповідь:
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=68501&postcount=2
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=68589&postcount=6
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=68590&postcount=7

12. Liliyah Romanova

Добре, спитаю інакше.
    Чим важлива творчість людей? Що вона дає? Яка її мета?

13. Liliyah Romanova

ЩОДО ІКОН. Але саме православних (східно-католицьких) ікон.
    ЩО ви про них знаєте? ЧИМ є іконопис? ПРО ЩО говорить ікона?
    Чи ікони як вид сакрального мистецтва вже не потрібні, бо стали предметом ідолопоклонництва?

14. Forpost

Forpost Стоїк

Молитовник свій відкрийте ,та й побачите до кого там тре молитись.Там Бог губитьться в сонмі божків, богинь і предметів.Де ж той славетний монотеїзм,дві тисячі років оборюваний Вашою церквою....

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну по-перше ніде нема , щоб молотися до когось ЗАМІСТЬ до Бога. Нема такого. Можна молитовно звертатися до інших, але не замість Бога. І нема там, у молитовнику божків - це Ваші вигадки.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто є ініціатором спасіння людини на протязі всієї історії людства? Це є Бог. Бог постійно є ініціатором спасіння. Але ця ініціатива завжди є ненавязливою, вона ніколи не заберає нашої вільної волі вибору.
    Ікона - це є той інструмент, середник, який має нам нагадувати про присутність Бога. Бог є всюди, але найбільше Він є там, де Його згадують. Є така історія. Помирав один старий монах - ігумен монастиря. І зібралася братія і сумують всі, плачуть. Тоді один, наймолодший з монахів підійшов до старця і каже: Вчителю, як ти помреш і будеш вже там, на тому світі, ти будеш до нас приходити? Старий монах усміхнувся і мовив: "Сину дорогий, кожного разу, як згадаєш моє імя, я буду коло тебе."

".... кожного разу, як згадаєш моє імя, я буду коло тебе" - бачите як все це функціонує у духовному світі? Тому коли ми кожного разу біля ікони звертаємося до Бога, ця ікона стає промоленою, чудотворною. Є така знаменита Вижгородська ікона, під час Союзу вона потрапила у Москву і там була в музеї і що цікаво, люди ходили тайкома до цієї ікони і молилися, щоб вона не втратила цього духовного магнетизму. Є різні ікони(не плутати з образами). Інколи дивишся, ікона як ікона, а інколи глянеш і і просто відчуваєш яка благодать йде звідси йде. І це відчуття розумом не можливо осягнути.
    Тобто, людина, яка не вірить у почитання ікон, без особливої Божої ласки нічого не відчує. Я б тут не хотів критикувати іконоборців, хочуть молитися без ікони - прошу дуже, але вони просто втрачають багато, можна молитися і без ікони, а можна й з....

Ікона - це вікно у Небесне Царство. А тому художники, як правило, фон ікони малюють золотом. Золото - символ того світу. Правильно намальована ікона має свої правила зображення. Наприклад, знаєте, що таке перспектива? Коли малюють пейзаж, то на передньому плані всі предмети малюють більшими і на задньому плані предмети стають меншими - аж поки не сходяться в одну точку по центрі малюнка. Це є правильна перспектива. А ікони малюють з оберненою перспективою. Що це означає? А це означає, що всі предмети, які є дальше - є більші, а ті, що ближче - є менші. Де є тут ця точка(перспектива)? Вона є перед іконою - в серці тої людини, яка стоїть перед іконою і молиться.
    Тобто, якщо так узагальнити, то ікона, якщо перед нею ніхто не стоїть не є повною. І коли Ви стоїте перед іконою, то хто тут є головним? - Ви є головним, бо все, що не робиться є створене для Вас. Богові не потрібна ця ікона, вона потрібна нам. Ікона має на меті постійно нагадувати нам про Бога, бо чим ми частіше на протязі дня, години згадуватимемо про Бога, тим будемо що разу духовнішими.

• Подобається Подобається x 2
  17. duncan

в україні планується ввести прецедентне право...
    тобто, якщо був приклда — то суддя обирає його як прецедент...
    (це скорочено)...
    так от, якщо був приклад, що за певний злочин, вчинений правопорушником минулого разу було помилування, бо цей правопорушник покаявся, попросив пробачення в людинги, яку образив — і йому простили...
    який закан така "кара" відміняє?...

інший приклад....
    вбивство...
    приходить "заступник" з чудовою репутацією, чи це може вплинути на рішення судді?.

18. duncan

нічого вона не дає...
    це просто краса...
    щодного теологічного сенсу...
    мета?...
    привабити людей...

до порівняння: свідки словами (читай: логікою) "приваблюють людей"; ікони, церкви, "традиція" — приваблює людей не логікою, а емоціями...
    пояснити різницю?.. ;)

19. duncan

Хто є ініціатором спасіння людини на протязі всієї історії людства? Це є Бог. Бог постійно є ініціатором спасіння. Але ця ініціатива завжди є ненавязливою, вона ніколи не заберає нашої вільної волі вибору.
    Ікона - це є той інструмент, середник, який має нам нагадувати про присутність Бога.

ікона нагадує про присутність Бога?..
    мені вона нагадує про присутність "традиційної" церкви...
    все навколо мені нагадує про присутність Бога, бо така краса не могла виникнути сама по собі...

Бог є всюди, але найбільше Він є там, де Його згадують. Є така історія. Помирав один старий монах - ігумен монастиря. І зібралася братія і сумують всі, плачуть. Тоді один, наймолодший з монахів підійшов до старця і каже: Вчителю, як ти помреш і будеш вже там, на тому світі, ти будеш до нас приходити? Старий монах усміхнувся і мовив: "Сину дорогий, кожного разу, як згадаєш моє імя, я буду коло тебе."

керуючися такою логікою, можна сказати, що безсмертним є дідусь ленін...

".... кожного разу, як згадаєш моє імя, я буду коло тебе" - бачите як все це функціонує у духовному світі? Тому коли ми кожного разу біля ікони звертаємося до Бога, ця ікона стає промоленою, чудотворною.

у мене вдома жодного образу...
    Бога біля мене немає?... ;)

Є така знаменита Вижгородська ікона, під час Союзу вона потрапила у Москву і там була в музеї і що цікаво, люди ходили тайкома до цієї ікони і молилися, щоб вона не втратила цього духовного магнетизму. Є різні ікони(не плутати з образами). Інколи дивишся, ікона як ікона, а інколи глянеш і і просто відчуваєш яка благодать йде звідси йде. І це відчуття розумом не можливо осягнути.

а я молився до Бога без різних ікон, і що просив — Він мені завжди давав...
    більше того, я дуже часто не цінував те, що давали...

Тобто, людина, яка не вірить у почитання ікон, без особливої Божої ласки нічого не відчує. Я б тут не хотів критикувати іконоборців, хочуть молитися без ікони - прошу дуже, але вони просто втрачають багато, можна молитися і без ікони, а можна й з....

так...
    погоджуюся...
    релігійного екстазу не відчуваю...
    відчуваю любов Бога до себе...

Ікона - це вікно у Небесне Царство.

а праведне життя, а молитва тоді куди приводить?...

А тому художники, як правило, фон ікони малюють золотом. Золото - символ того світу.

:D мені здається, що золото — це символ цього світу...

Правильно намальована ікона має свої правила зображення. Наприклад, знаєте, що таке перспектива? Коли малюють пейзаж, то на передньому плані всі предмети малюють більшими і на задньому плані предмети стають меншими - аж поки не сходяться в одну точку по центрі малюнка. Це є правильна перспектива. А ікони малюють з оберненою перспективою. Що це означає? А це означає, що всі предмети, які є дальше - є більші, а ті, що ближче - є менші. Де є тут ця точка(перспектива)? Вона є перед іконою - в серці тої людини, яка стоїть перед іконою і молиться.
    Тобто, якщо так узагальнити, то ікона, якщо перед нею ніхто не стоїть не є повною. І коли Ви стоїте перед іконою, то хто тут є головним? - Ви є головним, бо все, що не робиться є створене для Вас.

тут можна було б додати про і "золоте січення", і різні правила живопису, але стосунку до віри це не має...

Богові не потрібна ця ікона, вона потрібна нам. Ікона має на меті постійно нагадувати нам про Бога, бо чим ми частіше на протязі дня, години згадуватимемо про Бога, тим будемо що разу духовнішими.

:confused:
    без ікони ми не будемо духовними?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо суддя його знає, а він знає добре суддю..... то чому ні?

а де твій аватар? :)