Ікони

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 тра 2007.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я Вам жодних фото не приводила. )

А стосовно ніків - справді круто. Може і мені "погадаєте"? )))

2. vov66

vov66 Well-Known Member

Дякую Даяно і Un.Known за розуміння жартів.
    А тепер серйозно.
    Що я хотів цим сказати. Як послухаєш таких "разоблачателів Лєвашова", то не знаєш що казати. А Левандівка їх переспівує - це камінець в його город. Приємного всім спілкування. Буду завтра...

3. vov66

vov66 Well-Known Member

Початок теми

Дирк Боутс Старший. Тайная вечеря (фрагмент). XV в.

Графюра Дюрера, 1510р.

Графюра Дюрера, 1511р.

Графюра Дюрера, 1523р.

"...Иоанн, самый молодой из учеников, возлежит у него на груди (основание - слова Иоанна: "Один же из учеников Его, которого любил Иисус, возлежал у груди Иисуса")..."

Іоан?!!

Євангеліє від Філіпа
    "...55. София, которая называется бесплодной,- мать ангелов. И спутница (Сына - это Мария)

Магдалина. (Господь любил Марию) более (всех) учеников, и он (часто) лобзал ее (уста). Остальные (ученики, видя) его (любящим) Марию, сказали ему: Почему ты любишь ее более всех нас? Спаситель ответил им, он сказал им: Почему не люблю я вас, как ее?.."

4. Зануда

Зануда така зануда

???????????????????
    Це відколи таке можна вважати за вірогідне джерело?

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

Так. Він був наймолодшим і улюбленим учнем Ісуса. Всі Євангелія про це згадують.

• Подобається Подобається x 2
  5. vov66

vov66 Well-Known Member

Дякую Зануді за підказку про Ден Брауна:
    "...Но в 1969 году католическая церковь вдруг реабилитировала Магдалину и принесла этой женщине свои скромные извинения, которые в мире мало кто заметил. Ватикан принял тогда официальную резолюцию, в которой говорилось, что она – не «раскаявшаяся грешница», а ученица и последовательница Иисуса Христа…" Джерело

Фото взяв тут

Леонардо да Винчи Тайная вечеря (фрагмент)
    Санта-Мария дель Грация, Милан, Италия

Тайная вечеря (фрагмент)
    (неизвестный автор 16 века)
    копия фрески Леонардо да Винчи

"...Наиболее прославленное произведение Леонардо — знаменитая “Тайная вечеря” в миланском монастыре Санта Мария делла Грацие. Эта роспись, в настоящем своем виде представляющая руину, была выполнена между 1495 — 1497 годами...
    ...Между Иудой и Иоанном вклинивается голова Петра; наклонившись к Иоанну и опершись левой рукой о его плечо, он что-то шепчет ему на ухо, в то время как его правая рука решительно схватилась за меч, которым он хочет защитить своего учителя..." Взяв тут

Ці Ваші "всі" Євангелія були написані в 16 столітті.
    16 листопада 1558 року чотири євангелісти Матвій, Марко, Лука і Іоан (напевно так називали людей, які писали євангеліє) і святий апостол Павло (засновник церкви?) - сиділи в тюрмі. Детально

6. Зануда

Зануда така зануда

Вони не мої. Уних є інші автори. :)

А звідки інформація, що засновником Церкви був Апостол Павло?

7. plastic

plastic Well-Known Member

пане vov66!
    Весь зміст Біблії не суперечить собі. Деякі фрази повторюються, інші доповнюються одне одним. Протиріч нема.
    Всі конвесії-католицькі, протестантські, православні визнали однаковий зміст Біблії-однакову кількість писань за виключенням декількох книг-здається 1,2 книга Маковеев і ще декілька.
    І всі погодилися на 4 Євангеліях. Чому б вам детальніше не дослідити ці 4 ?
    Ті євангелія що ви читаєте-від Филипа, Юди наврядче приведуть вас на шлях до спасіння.

8. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

є достатньо доказів автентичності цих євангелій. Вони приймались ранньою церквою, що пітвержується існуванянм Діатесаррону.
    Інші - апокрифічні євангелія зявились пізніше і до цього доклали зусилля численні гностичні та ніші групи які виникли у християнстві. Їх стиль та погляди свідчить про їх пізніще походження, ніж 1 ст н. е..

9. vov66

vov66 Well-Known Member

"...Цей католицький догмат обґрунтовується тим, що папа є спадкоємцем апостола Петра, а останній був призначений заступником Ісуса Христа на землі і названий засновником церкви..." Хоч би тут

10. vov66

vov66 Well-Known Member

Поправляю, щоб було зрозуміло.

"...Святой апостол Павел наравне со святым апостолом Петром назван Святой Церковью первоверховным апостолом. Этим наименованием определяется то исключительное место, которое отведено святому Павлу Промыслом Божиим в деле распространения Христова учения и утверждения Его Церкви на земле. Именно об этом его призвании было сказано Самим Господом Анании, посланному к Савлу, который ослеп от явления ему Воскресшего Иисуса на дороге в Дамаск и ожидал исцеления и крещения: «...он есть Мой избранный сосуд, чтобы возвещать имя Мое пред народами и царями и сынами Израилевыми; и Я покажу ему, сколько он должен пострадать за имя Мое» (Деян. 9, 15-16). Джерело

11. nixto

nixto Well-Known Member

Шановний vov66, якщо я, людина творча і захотів намалювати сцену як біси виходять з біснуватого в стадо свиней, а через 20 років любителі сенсацій примітили якусь цікаву деталь і видали моє творче бачення за істину, яка на кінець то "виявила приховану :mocking: правду", Ви б їм повірили? Хто з тих художників бачив чи був на справжній ТАЙНІЙ ВЕЧЕРІ?

12. vov66

vov66 Well-Known Member

Початок теми

[​IMG] [​IMG]

«…— Скажи мені, Сівере, чому в Магдалини і Радомира, та й у багатьох Волхвів я бачила знак королівської «лілії»? Чи означає це, що всі вони були Франками? Чи можеш мені пояснити?
    — Почнімо з того, Ізидоро, що це неправильне розуміння вже самого знаку, — усміхнувшись, відповів Сівер. — Коли Меравінглі принесли його у Франкію, це не була лілія.
    — ?!.
    — Хіба ти не знала, що це вони принесли знак «Трилисника» в тодішню Європу?.. — щиро здивувався Сівер.
    — Ні, я ніколи про це не чула. І знову ти мене здивував!
    — Трилисник колись давним-давно був бойовим знаком Слов’яно-Аріїв, Ізидоро. Магічна трава, яка чудесно допомагала в бою, — давала воїнам неймовірну силу, лікувала рани й полегшувала шлях тим, хто відходив в інше життя. Ця чудова трава росла далеко на півночі, і добувати її могли лише волхви й відуни. Її завжди давали воїнам, які вирушали захищати Батьківщину. Йдучи на бій, кожен воїн промовляв звичне заклинання: «За Честь! За Совість! За Віру!». Також робив магічний рух — торкався двома пальцями лівого і правого плеча, а наприкінці — середини чола. От що насправді означав Трилисник. І таким принесли його з собою Меравінглі. Ну а потім, після загибелі династії Меравінглів, нові королі привласнили його, як і все решта, оголосивши символом королівського дому Франції. А ритуал руху (коли хрестяться) «запозичила» та сама християнська церква, додавши до нього четверту, нижню частину... частину диявола. На жаль, історія повторюється, Ізидоро...» Світлана де Роган-Лєвашова "Одкровення"

13. vov66

vov66 Well-Known Member

Знак трилисника схожий на герб України - тризуб. Додам дещо:
    "...Что касается последней версии своего герба, то Владимир просто добавил палочку к средней линии тризуба и получился тризуб с крестом..."
    Знаково!!! Перекреслив...

"...В хрестианском понимании символ тризуба - это символ власти князя этого мира, символ власти правителя бездны (ада). И с трезубом на иконах изображаются только демоны..." Взяв тут

14. plastic

Бог заборонив поклонятися зображеням, витворам художника, статуям. Коли Ізраїль поклонився витвору своїх рук-це було те, що вилили з золота і назвали богом, то покарання за це прийшло зразу. Бог захотів винищити цілий народ. Але Мойсей став просити Господа, і Господь відмінив те зло, про яке сказав, що наведе його на народ Свій. В той день загинуло 3000 людей.
    Коли на гору Синай зійшов Бог і говорив Сам до Ізраїлю і всі в таборі бачили вогонь, гром і блискавки , то Мойсей після того сказав народові:
    «Твердо держите в душах ваших, что вы не видели никакого образа в тот день, когда говорил к вам Господь на [горе] Хориве из среды огня, дабы вы не развратились и не сделали себе изваяний, изображений какого-либо кумира, представляющих мужчину или женщину» (Втор. 4:15—16).
    Хоч і Ісус Христос прийшов як Син Людський на землю, але Він все таки є Господь. Тому і "Його" зображенням поклонятися не можна.
    А поклоніння Діві Марії-то взагалів повне ідолопоклонство. Бо тільки один посередник між Богом і людьми-то ІСУС ХРИСТОС.

15. vov66

vov66 Well-Known Member

Знову - Марія чи Марія-Магдалина?
    "...Що поганого у гральних картах?

Для мільйонів людей гра в карти має сильне і дивне причарування. Куди б ви не пішли, всюди побачите людей, що грають у карти. У місіонерських поїздках, коли літаю в літаках, я також часто бачу людей, що годинами грають у карти. Проте хороші, благочестиві люди завжди ставилися до карт із підозрою.

Церква завжди виступала проти гри в азартні ігри, служителі часто проповідували проти цього зла, а деякі люди палили гральні карти на кострищах. Один великий служитель церкви говорив, що скоріш дозволив би своїм дітям грати біля гнізда гримучої змії, ніж із колодою карт. Але чомусь сьогодні церква зберігає мовчання з приводу гри у карти. Це вражає!

Карти були створені в 1392 р. для короля Франції Карла VI, який був безумною людиною. Колода карт отримала назву «диявольська біблія». Також у 17 ст. її називали книгою диявола. І дійсно, як говорять знавці, карти мають таємну символічну мову, оскільки кожна карта в колоді має своє значення, наприклад :

-король – князь темряви, диявол;

-десятка – дух беззаконня, що чинить опір Божому моральному закону – десяти заповідям;

-трефи – насилля, вбивство;

-валет – розбещена, хтива людина, що живе для задоволення своєї низької природи;

-королева (дама) – Марія, мати нашого Господа, однак у мові карт її представлено як нечисту, розбещену жінку;

-джокер – Ісус Христос (у картах Його ім’я висміюється). Джокер означає також «блазень», «нікчема».

Ці фігури в символіці гральних карт пов’язані певними стосунками. Вищою точкою цієї диявольської вигадки є те, що Ісус Христос нібито походить від валета і королеви. Я не хочу навіть писати про це, настільки воно все огидно і мерзотно.

Як бачимо, увесь зміст гральних карт спрямовано проти Бога та Його Священного Писання. Кожний, хто любить Спасителя, засмутився б до сліз, дізнавшись про таке богохульство!

Чи не тому люди не моляться про благословення згори перед грою в карти? Чи можете ви це зробити, якщо раптом вирішите сісти за гральний стіл? Звичайно, ні! Біблія говорить : «…Не торкайтеся нечистого» (2Кор. 6:17), «І все, що тільки робите словом чи ділом, усе робіть у Ім’я Господа Ісуса». Тому я не дозволив би брудній колоді сквернити християнський дім і зводити нанівець служіння.

Й. Д. Карлсон.

«Христианская газета», № 8 (107) 2007. Взяв тут

16. plastic

:good::good::good:

17. vov66

vov66 Well-Known Member

Герб Жанни д'Арк

Ті ж королівські "лілії" (трилисник), меч, корона... В короні також трилисник...

18. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ікона - це та форма, якої набуває Господь у цьому матеріальному світі, щоб люди могли бачити Його в доступній для них формі... Зрозуміло, що ікона - це не Господь, але це ніби "віконечко" :)

є й такі...
    а є й інші, які через ікону поклоняються Господу.

Ікони також є різні, всі чули про "чудотворні", я не раз від різних людей чув такий епітет як "намолені". Думаю, що вміння "поспілкуватися" з Господом чи то через звичайну ікону, чи то через чудотворну, чи навіть через штампований варіант широко відомих ікон - це благо :)

19. plastic

Візьміть приклад Ісуса Христа-Він не молився до Свого Небесного Батька через ікони.

---------- Додано в 15:16 ---------- Попередній допис був написаний в 15:14 ----------

Ми маємо навчитися бачити Господа не нашими фізичними очима, а вірою.

• Подобається Подобається x 1
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

:)

Ікони були, а Ісус молився без ікон....

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)