Ікони

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 2 тра 2007.

1. Даяна

Даяна Well-Known Member

Стосовно "молодості " було пояснено. Які ще аргументи на користь припущення про Магадалину? Лише кінжал?
    Так Pedro ясно цитату подав. Марії було сказано" і меч душу прошиє самій же тобі, щоб відкрились думки сердець багатьох!"
    Смерть Сина була їй як ніж у серце. Саме цим і пояснюється його зображення на іконі:
    "....вновь звучит этот гимн о Скорбящей Матери, которая вся в слезах стояла при кресте, на котором висел Её Сын, душу которой – стенающую, скорбящую и печальную пронзил меч, pertransivit gladius. Здесь имеется в виду, что в Евангелии от Луки, в самом его начале, говорится, что старец Симеон в день Сретения Господня предрёк Марии, что и Ей самой меч пронзит душу. "
    Отож, смерті Марії , як і М.-Магадини це не стосується.
    Є ікони і статутки, де її серце пронизано СІМОМА мечами, як символами семи душевних туг:
    http://www.liveinternet.ru/users/gold-a/post117586390/

Останнє редагування: 3 жов 2010
  2. vov66

vov66 Well-Known Member

не Марія (матір Ісуса). Книга "Одкровення"

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

То вже магія. Позацерковники читають думки Лєвашової.

Що до теми... то не ікона.:haha:
    Даяно, як то вас так угараздило? ДумкИ католиків знаєте, думки Лєвашової знаєте, а таке просте і плаваєте.

Ой анекдот!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:haha::haha::haha:
    Православні нічого не кажуть, то вже шось з вигадок позацерковників.

Позацерковники не думають, а тільки читають!

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Матір Ісуса - не Марія?
    Ви про "Одкровення" Лєвашової?

Розсмішили.

То ця Марія Цвигун має бути авторитетом?

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

6. vov66

vov66 Well-Known Member

Цитата мене не переконала. Трактувати потрібно одинаково два символи. Рани відносяться до фізичного тіла!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

тому що то є брєд, який не кожному може в голову прийти.

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

А що таке символіка - ВИ НЕ ЗНАЄТЕ? Тоді чому на інших іконах АЖ СІМ МЕЧІВ?

9. vov66

vov66 Well-Known Member

Ви спочатку питаєте, а потім вдаєте що це не відповідь на Ваше запитання. Серйозніше, будь-ласка...
    Цвигун - це хто?
    "...в серце якої божевільний чоловік все ще встромляв свій закривавлений кинджал... "
    Можна припустити, що було завдано 7 ударів...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вам ще раз кажу, то не ікона, що зображено на даній гілці.
    А ото, де 7 мечів - ікона.

---------- Додано в 22:33 ---------- Попередній допис був написаний в 22:30 ----------

Щодо зображення на цій гілці православні нічого не кажуть, бо у них просто такого зображення нема.

11. Даяна

Даяна Well-Known Member

Гм... "можна припустити". Так ви краще почитайте історію іконографії, а не сміття різноманітних месій на кшталт Лєвашової чи Цвігун . А ви часом не зублудили? Може вам сюди? :
    http://my.mail.ru/community/25bestpostov/65B3AAA804589419.html

---------- Додано в 21:39 ---------- Попередній допис був написаний в 21:34 ----------

Але й ви, Миху і нудні.., вам би лише заперечувати :) Автор теми підняв ДВА питання: вік і кінжал. У першому поданому мною посиланні пояснювався ВІК подібних ікон у православ'ї і моє розуміння подібного у католиків. А у другому - про кінжал. Якщо я допустила помилку, то ви поясніть, чому на іконах мати Ісуса не виглядає старшою від Сина.

12. vov66

vov66 Well-Known Member

Будь-ласка, без агресії...
    Ось тут http://www.liveinternet.ru/users/gold-a/post117586390/ зноска,
    яку Ви привели є цікаві фото, де присутні не сім, а шість кинжалів.
    Русская икона "Умягчение злых сердец" , 19-го века
    17-го века Джузеппе Arrigoni статуя, Милан, Италия
    Поясніть, будь-ласка!!!
    Хто така Цвигун?

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Версія: перша жона Лєвашова.

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ----------

Небезпечніше москаля народу нема.
    Хіба, сектант.

• Подобається Подобається x 2
  14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я дуже серйозна.
    Марія Деві Христос. Гугліть.

Серйозним бути треба Вам, враженому якимись одкровеннями.

• Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нудний, я нудний.
    Є ікони, а є образи.
    Ото, що представлено Ісуса і Марію - то є образи. У православних немає образів. У них є тільки ікони. У католиків є і ікони і образи.
    Серце на іконах не зображуються і відповідно православні не мають до серця жодного почитання.

Що стосується віку Марії та Ісуса. А хто сказав, що вони на двох різних образах повинні виглядати відповідного віку? Звідки таке взято? То навіть смішно обговорювати такі теми.

Інша справа, зображення, де жінка з немовлям. Масони вважають, що це зображення Марії - Маґдалини з дитиною, але то їхня справа, їх теорія....

• Подобається Подобається x 2
  16. vov66

vov66 Well-Known Member

Ця тема не обговорюється серйозно. Я вже писав, що це було моє запитання в дитячому віці!!!

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Була в мене думка на початках покласти поруч їх портрети:
    [​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 1
  18. vov66

vov66 Well-Known Member

Без коментарів...(для Левандівки)

Будьте, тоже серйозні. Дайте відповідь
    Повторюю...
    Ось тут http://www.liveinternet.ru/users/gold-a/post117586390/ зноска,
    яку Ви привели є цікаві фото, де присутні не сім, а шість кинжалів.
    Русская икона "Умягчение злых сердец" , 19-го века
    17-го века Джузеппе Arrigoni статуя, Милан, Италия
    Поясніть, будь-ласка!!!

19. vov66

vov66 Well-Known Member

Пане Левандівко, я Вас "розкусив". Коли Ви привели в цьому топіку вислів, що Лєвашов антисеміт - то чомусь у мене зразу промайнула думка: Левандівка єврей. Запитаєте, чому? Відповідь: по анології. Але я розумів, що це все голослівно. Треба шукати "доказательства". Я "гарячково", майже цілу ніч, шукав підтвердження своєї догадки. А ключа ніхто не давав. І тільки, озброївшись 20-ти кратною лупою, я нарешті найшов! Евріка!!! Ваш псевдонім!!! Левандівка, значить правда, що Ви єврей, з касти левітів! (Опс... , пане Левандівко, не хвилюйтеся - левіти не проходять обрізання). Спільне слово "лев". Я наперед знаю, що знову скажете: Бред... А я Вам "доказательства":

"...Левиты-это древняя высшая родовая (семейная) жреческая каста у евреев,которая с Моисеем(Мойшей) водила 40 лет евреев по пустыне,после исхода из Египта. А фамилия Левашов это переделаная для русского уха,родовая наследственная линия Левитов по матери(таких фамилий много:Леви;Левин;Левитан и т.д.). Евреи Левиты(а может они вовсе даже были не евреи,в современном понимании еврейства как нации,т.к.среди них были люди и белокожие светловолосые и блондины;и среди них не было обрезаных мужчин,этот обряд в своей среде ими не проводился) всегда являлись высшими посвящёнными в таинства масонской ложи. ОТСЮДА ,видимо,проистекают его необычные знания в мета-физических областях и о далёком прошлом нашей Земли МИДГАРД..." Взяв тут

Хотів ще щось найти, але... проснувся.

Записано зі сну - вірно. Не ображайтеся, Левандівко. Мало чого, комусь щось, присниться!

20. Даяна

Даяна Well-Known Member

:haha: Пишіть ще. У ваших гіпотезах багато позитиву!:good:
    І чому ви ще раз питали про Цвигун, якщо я вам давала посилання:
    http://my.mail.ru/community/25bestpostov/65B3AAA804589419.html
    Там ви можете знайти багатьох однодумців, а до ЛЕВашової навіть попроситися у священики чи пророки.
    А стосовно ЛЕВандівки - круто. Ви справжній дослідник. Навіть Юрію Канигіну (чиї предки заснували французьке місто Канни) далеко до вас, бо на відміну від нього, вам у снах одкровення приходять. Я вам відкрию секрет, що насправді все навіть набагато складніше, бо назва швидше походить від мікрорайону Львова, заселеного євреями. До речі, ЛЕВашов - єврей. і ЛЕВашова єврейка, як і ЛЕВко Лук'яненко і багато інших. А ви, я так зрозуміла, представник південнокрейської косметичної фірми VOV ? А що означає 66? Ви десь по дорозі від ЛЕВашової загубили одну шістку, чи то якось інакше пояснюється?
    Так ви ж не повірите, бо знаєте відповідь. Ви ж стосовно семи кинжалів писали: "Можна припустити, що було завдано 7 ударів...". Отож, згідно вашого дослідження виходить, що не всі іконописці точно знали - скільки ударів кинжалом отримала М.-Магадалина.
    Пишіть ще.

Останнє редагування: 4 жов 2010
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)